Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Gitar prosesör yardımı ( Line6 Floor Pod yorumları )

  • angelmad • 12 Aralık 2009 01:53 • #559069
    Merhabalar
    Line 6 Floor pod almayı düşünüyorum...
    Yamaha elimde yamaha pacifica 112j elektro gitar ve 30 watt Atrics marka kalitesiz bir amfim var ( ben memnunum o ayrı ).
    8-9 ay önce gitara başladım ve 2 ay önce elektro gitarı aldım , anlıyacağınız elektroda yeniyim.
    Rock ve türevlerinde çalıyorum.
    Genelde ev ortamında ve stüdyoda kullanıcam.Aşırı bir konser programım yok fakat sene sonunda olucak bazı konserlerde de kullanıcağım.
    Eğer daha önce kullanan varsa,fiyat-performans gerçekten iyimi ?
    Farkettiğim kadarıyla dezavantajları;az amfi ve kabin modellemesi ve az efekte sahip olması.
    Dinlediğim kadarı ile performansından tatmin olmuş durumdayım.
    160 lira verip de Line 6 pod plus almak yerine bunu almayı düşünüyorum ( her ne kadar plus almak daha mantıklı olsa da ) Çünkü daha yeni biri olduğum için parayı çarçur etmek istemiyorum.Ayriyetten 2.elini de araştırmayı düşünüyorum , digitallerde pek 2.el güvenilmez fakat 100 lira civarı bir fark için 2. el araştırmamı önerirmisiniz ?
    Başka önerileriniz varsa:
    Hey bence analog setup kur ... Hey bence digitechlere bak ... diyenleriniz varsa yorumlara ve yardımlarınıza da açığım...

    Saygılar.
  • angelmad • 12 Aralık 2009 03:45 • #559070
    Biraz araştırırken yurtdışı fiyatlarına baktım.Yurtdışı fiyatlarının ülkemize yansıma şeklini baz alırsak Floor Pod daha uygun gözüktü.Fakat boss me-20 ye baktım ve onun da yurtdışı fiyatını Floor pod'a göre %30 daha pahalı olduğunu ve ülkemizdeki fiyatlara bakarsak boss-me20'nin Line6 ya göre daha hesaplı olduğunu gördüm...
    Yurtdışı fiyatlarından yola çıkmak mantıklı geliyor bana.
    Boss me-20 hakkındaki görüşlerinizi belirtebilirmisiniz.Sanırım ona yönelicem.Boss me-20 nin piyasasının iyi olduğundan dolayı 2.el fiyatları düşük Floor Pod'a göre , ki ben de 2.el düşünüyordum.
    Boss me-20 nasıldır , ilk başta yazdığım statülere uyarmı ?
    Ayriyetten amfi ve kabin modellemeleri yok,pek anlamam bu sıkıntıya vs. yol açarmı ?Biri açıklarsa sevinirim.
  • Mr Kaleli • 17 Ocak 2010 20:43 • #559103
    selam dostum acıklamanı okudum..ben floor pod plus kullanıyorum kesınlıkle ısımı göruyor fakat simdiki aklım olsa 2. el bır xt ya da alabılıyosam x3 alırdım cunku bundakı tonlar bıle benı kesmıyorken floor pod u önermıyor..bence kesınlıkle 2.0 al ama dediğim gibi bi noktadan sonra kesmeyebılır..benım sana tavsıyem sağlam para bırıktırıp 2. el bır x3 alman
  • halilfirat • 17 Ocak 2010 22:36 • #559104
    Arkadaşım,ben 3 senedir elektro çalıyorum ilk başta rp90 vardı ibanez rg 320 fm gitar ve marshall mg15 dfx amfim vardı ve ben ilk olarak digitech rp 90dan sıkıldım her ne kadar o dönemde analog pedal tonlarına aşina olmasada kulağım analog bir pedal aldım rp 90 ı satıp,açıkçası prosesör alma eğer prosesörlerin(boss gt8-10 gibi) uç özelliklerini kullanmıcaksan barda kafede...ayrıca ton konusuna geri dönersek,prosesörler bana her zaman çok elektronik sesli yani dijital sound'lu gelmiştir böyle hiçte dinlediğimiz albümde duyduğumuz o harika driveları o çatlak ve sıcak sesleri yakalayamadım.Analog bir setup kursan bence çok daha iyi bir performans alırsın fiyat konusunu dert etme eğer ediyorsan çünkü forumda falan bulabilirsin uygun fiyatlara analg pedallar diğer taraftan prosesörü satmak daha zor olur heralde pedalları parça parça satabilirsin işin kolay olur,ben biraz geniş açıdan bakıyorum olaylara mantıklı hareket etmek lazım,bir vox 'un wahını ya da ibanez ts9'u sanatçılar kullanıyor daha ötesi yok pedalda profesyonel bir olay.konuları tam bağlayamadım anlatamadım pek kendımı ama kusura bakma yarın sabah kimyadan finalim var:D
  • emrecam • 19 Ocak 2010 00:31 • #559107
    ARkadaşım ben 1994'te gitar çalmaya başladım. 1997'den bu yana elektro gitar çalıyorum.
    İlk prosesörüm DOD TEC4x idi :)
    Çok ilkel bir aletti!
    Sana bunu neden söylediğime gelince: Her ne alırsan al, eğer aletinin tüm özelliklerini biliyor ve kullanabiliyorsan hepsi bir yere kadar işini görür.
    Ben o aletle, stüdyoda kanal kayıt çalıp demo'da kaydettim, tonlarca konserede çıktım ve hepsinde milletin dibi düşüyorduç
    KAfana göre takıl, başlangıçta çok para verme, ilerleyen zamanda zevkine göre iyi bir şey alırsın. Dİjital prosesörün 2. elinden çekinme. Deneyerek al, gördüğünden başka bir problem çıkmaz o aletlerde.
    Pedalı basıyorsa,
    volume pedalı fazlaca hışırdamıyorsa,
    jack girişleri normalse

    tereddütsüz al...
  • kutay__ • 20 Şubat 2010 19:39 • #559139
    kayıt için tavsiyem amplitube plugini olur. kesinlikle duyduğum en iyi anfi modellemesi ve modellemeyle gerçek anfiyi kafa kafaya dinlediğinde bile farkı ayırmak imkansız kayıtta.

    canlı performansta nedense line6yı ben pek sevemedim. modellemeleri ve kabin simulasyonu bana cansız geldi. efektleri de öyle. ama sonucta bu zevk meselesidir.
    mesela boss un da anfi modellemeleri orta hallidir ama efektleri bence çok güzel ve standardı belirliyor.
    digitech icinse özellikle ürettikleri prosessorlerdeki en kötüsünde bile reverbleri en iyi olandır denebilir. ama malesef sadece reverb konusunda üstün.

    illa bir gitar efekt aleti almak istiyorsanız ben boss me70 i öneririm. müthiş ergonomik duruyor ve kullanımı analog pedal şeklinde.

    sadece efektlerle işiniz varsa tc electronics in efekt üniteleri çok çok başarılı.