Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bakım sonrası presetlerim cok kotu geliyor,yardımlarınızı bekliyorum...

  • Solo Master • 15 Nisan 2011 20:58 • #640197
    Merhabalar...
    Kısa sure once elektro gitarmin tellerini 08 den 09 la degistirdim,surekli gitarin tonları cok tiz seklinde uyarı alıyordum,bende bu sekilde bir yol izledim...Gitarimi bakimdan aldım ama presetlerim cok acaip,özellikle drive tonlar...Biraz arastirinca entonasyon ayarının yapılmamış oldugunu fark ettim(tuner da bos tele vurunca tel tam akordundayken, 12.perdede bariz şekilde ince gozukuyor...sanırım presetlerimin garip cıkmasının nedeni bu??) yalnız sap ayarınında yapılıp yapılmadıgını bilemiyorum,bu konuda tecrubesizim ve bilenlerden yol gostermelerini bekliyorum...Ona göre yaptırdıgım yere gidicem ve durumu izah edicem...
    Ayrıca eskisi gibi bend yapınca ses uzamıyor ve tonlar eskiye gore cok kotu cıkıyor surekli bir dip ses,titreme sesi geliyor,tel kalınlıgının degismesinden oturu mu acaba?Bu durumda Tonlarımı yeniden mi yazmalıyım? alt telleri eskisi gibi 08 yapıp üstleri 09 mu bırakim?? ya da?? Ne yapmalıyım???
  • bsftw • 25 Nisan 2011 00:04 • #640232
    telin boyu ile alakalıdır çıkan notalar. 12. frette aynı nota çıkması gerekirken daha ince bir ses çıkıyorsa köprüden telin boyunu uzatırsın, kalın çıkıyorsa teli kısaltırsın. tekrar akord edersin, tekrar kontrol edersin, böyle olana kadar devam.
  • fsengul • 3 Eylül 2011 02:16 • #640485
    sap ayarı da sapın doğruluğudur tam olarak, tellerini incelttiysen çekme kuvveti azalacağından truss-rod ile tel basıncının yeniden dengelenmesi gerekebilir, genellikle sap bu durumda geriye doğru çekme yapar, alt fretlere doğru telin fazlaca yaklaştığı ve çatlak sesler çıkarttığı durumlar olur.

    sapın ucundan sonuna kadar baktığında(gez-göz-arpacık misali) dümdüz görmen gerekir, bombe olmamalı, bilmiyorsan hiç dokunma ama truss-rod milini alyan anahtarıyla gevşeteceksin, hemen kendini göstermeyebilir biraz çevir, bir iki saat beklesin sonra bak bakalım gerektiği kadar bu işlemi yapacaksın, DİKKAT!! teller takılı ve akortlu olmalı bu işlemi yaparken, biraz gevşettiğinde ya da sıktığında akort bozulacak tekrar yapmalısın..