Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

apartman dairesinde akustik bateri için yalıtım

  • sebinem • 14 Ağustos 2014 14:02 • #641248
    Arkadaşlar selamlar,
    Apartman dairesinde oturuyorum. Yamaha DTXPLORER kullanıyorum. Elektronik davul ile tuşemi bir gram geliştiremediğimi farkındayım. Stüdyo stüdyo gezmekte insanı maddi manevi çok yoruyor. 1 odaya yalıtım yaptırınca, ev akustik bateriyle çalışılabilir hale gelir mi? Birde maliyetler hakkında bilgisi olan?
  • NocturnalRites • 19 Ağustos 2014 01:32 • #641257
    Selam, yalnızca yaptığım araştırmalara dayanarak ve bir kaç deneyim sonucu tespit ettiklerimi paylaşayım..

    Ne kadar yalıtırsan yalıt, kick in uğultusu komşulara yan tarafta tadilat yapılıyor havasını veriyor. Tabii tüm bu kriterler binanın beton ve duvar kalınıklarına pvc/doğrama hususlarını da eklemek gerekiyor.

    Yalıtımın en temel konusu sesi hapsetmek bu da en iyi şekilde. Hava boşlukları ile oluyor.. (cam yünü,sünger, bol delikli strafor, karboon ıvır zıvırlar.. )ve tüm bu malzemeyi hava geçirmeyecek şekilde. bir küpü tamamlayabilmelisin ki ses içeride hapis kalabilmeli. Bunu sağlamak da biraz masraf ve emek istiyor.

    Oda içinde oda oluşturulması söz konusu..

    profesyönel bir firma..20 metrekare oda için bana 15000 TL fiyat çekmişlerdi.. 2010 yılında bugünlerde bilemiyorum..

    işinin ehli olmayan birilerine 5000 TL ye de yaptırılır mı çok emin değilim , sonuçtan memnun kalmazsan ciddi bir kayıp olacaktır..

    odanın içine yalıtımlı palet yerleştirip. pimapen bir oda yapmak da bir çözüm olabilir.. bu da çok ucuza gelmiyor.1,5 x 1,5 x 2 m bir kabin için 2-3bin TL civarı istemişlerdi..(tabii oda havasız kalacağı için bu fikri iptal etmiştim)

    benden bu kadar.. yanlışlarım varsa düzeltilsin.. en makul çözümler; müstakil bir mekan, nem sorunu olmayan bir bodrum, yada aşırı anlayışlı komşular olabilir.. aksi halde akustik davul çalışabilmek için stüdyolara devam..

    saygılar.