-
konu başlığında bahsettiğim spreyler hakkında bilgisi olan var ise paylaşırsa gayet hoş olacak... kimse sordu isem farklı bişiler söylediler...
gitar yada amfideki tozdan kaynaklanan cızırtıları kesmek için hangi spreyi kullanmalıyım .. tam olarak markasını belirtirseniz daha da hoş olur...
pas için ayrı bir prosedür var ise onunda belirtilmesi yararlı olur ...
-
WD40 diye bir sprey var, süper bişi. Pası gayet güzel temizliyor bu sprey. Ama toz temizleyici olarak kullanmak iyi bir fikir olmayabilir çünkü WD40 sıkıldığı bölgede ince bir tabaka bırakıyor ve zamanla bu tabaka daha çok toz tutuyor. Genel olarak her evde bulunması gerektiğini düşündüğüm bir malzeme..
-
bende bi başlık hortltayım dedim :)
WD40 ı kullananlar var mı aranızda? Tellere ne şekilde uyguluyorsunuz? Bi zararı varmı?
GEçen gün dükkanın birinde dunlopun tel temizleyicilerini sordum adam 40 ytl dedi..
-
wd-40 pas temizleyici ve kontakt sprey kullanıldığı alanda bir miktar yağ bırakıyor.
philips kontak sprey wd-40 ın yağsız versiyonu ama biraz daha güçsüz
philips temizleyici köpük sıktıktan sonra silmek gerekiyo süper bi temizleyici ama yazılara dikkat geç silindiğinde yazı bulamaya bilirsin : )
-
Teşekkür ederim..
Peki nerden bulurum?
-
bir soru da ben sorayım.... gitar kalvyesi üzerinde terden dolayı biriken "şeyleri" nasıl temileyebiliriz?
ben de çok dandik bir gitar var o yüzden rahatlıkla istedğimi uyguladım...kolonya-pamuk...rengi açıldı boyası gitti klavyenin... zarar vermeyecek bir şey var mı?
-
fosco genelde spreyleri elektronikçiler kullanır ama hırdavatçıda da olabilir.
stranger philips temizleyici köpük veya izopropil alkol kullanabilirsin. alkol zarar vermez
-
Ben sahsen o ürünlerden hicbirini kullanmiyorum:
Öncelikle temiz ellerle caliyorum gitarimi (bas gitar),mesela sahne almadan önce kolonyali mendille vs siliyorum ki gitarin üretici firmasi da öncelikle bunu öneriryor.
Klavyede terden dolayi vs. birsey birikmemesi icin,uzun calislardan sonra klavyenin hafifce silinmesi lazim (varsa özel kumasiyla ve hatta limonyagi ile).Paslanma icin de ayni sey gercerli,elim terlemisse aralarda vs. gitarin aksamlarini siliyorum.
Teller konusunda ise yapcak bisey yok,ayda bir degistiririm,sprey vs. ugrsaana kadar (üstelik nerdeyse ayni fiyata geliyor!).
Özetle ben iyilestirici önlemlerden cok "koruyucu" önlemler aliyorum.
neysex.garaj.org
-
beyler benim yaptıgım sey bulasık sungerı fretleri cok ıyı temızlyo cıllop gıbı dk 2 im manyak parlıyo deneyı derım