Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bas gitarı elektro amfisine bağlamak

• machine gewehr • 20 Mart 2004 19:50 • #537755
    Ya bas gitarı elektro amfisine bağlasam çok bişey farkeder mi?Bişey farketmez diye duydum ama bilginiz varsa yardımcı olun lütfen.
  • Anarchy • 21 Mart 2004 22:14 • #537758
    eğer bişey fark etmeseydi electro ve bas için ayrı ayrı değilde standart tek bi anfi yapılırdı.
  • aykuth • 22 Mart 2004 01:16 • #537760
    düşük ses düzeyinde ve iyi bir ton beklentisi olmadan çalıyorsanız çok şey farketmez. Aklıma gelen birkaç noktayı listeleyeyim. Tabi burada anfi derken komboları (anfi+kabin) kastettiğinizi varsayıyorum.

- elektro gitar anfileri ortalama olarak daha yüksek frekansları, esasında duyulabilir frekansların orta+tiz kısmını yükseltmek ve bu frekanslarda daha iyi performans elde etmek için tasarlanmışlardır. Bas anfileri ise baslar elektro gitardan bir oktav daha kalın bir spektrumu kapsadıkları ve rolleri gereği asıl görevleri bas frekansları doldurmaları gerektiği için bas+orta frekansları vurgularlar. (orta frekanslar bazı anfilerden çok da iyi çıkmaz). Kısa ve biraz daha anlaşılır bir cümle: elektro gitar anfisinden bas anfisi sesi beklemeyin. Bas sesler biraz daha güçsüz ve bulanık çıkacaktır.

- Bas anfilerinde (belli bir düzeyin üzerindekilerde) kabin kısmı özel tasarlanmıştır Bir elektro gitar anfisine (kabinine) basınızla zarar verme olasılığınız daha fazladır. Daha düşük frekansta hoparlör daha fazla hareket etmek isteyecek ve bunun için önlem alınmamış kabinn zarar görebilecektir.

- teoride bas gitarı elektro anfisine bağlamanın anfi (kafa) kısmına benim bildiğim kadarıyla bir zararı yok. Ama yine de sesin fazla açılmaması taraftarıyım. Bas gitarda yüz watt çıkış ile gitardaki 100 watt çıkış, sinyal olarak çok farklı.

önerim, bas anfisine erişim yoksa sesi fazla açmadan çalmak olur. Uzun süreli çalışılacaksa kabinin içine foam(türkçeye nasıl çevireceğimi bilemedim)la destek yapılması faydalı olabilir.
    şimdilik aklıma başka bir şey gelmiyor.
  • machine gewehr • 24 Mart 2004 21:52 • #537776
    Yorumlarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz!
  • aykuth • 25 Mart 2004 09:24 • #537777
    Bu arada bas gitarı elektro anfisine bağlayan birisinin sampleları için (umarım yanlış anımsamıyorumdur, aynı anda üç anfiye bağlıyor basını ve bildiğim kadarıyla biri gitar anfisi)

www.clatter.com

Sadece bir bas gitar ve davulla (ek olarak elektronik perküsyon) neler yapabildikleri, şaşırtıcı.
  • _soloistdeve_ • 25 Haziran 2005 05:05 • #544211
    bişe olmz hacı,en fazla distortion alırsın:p