-
gitar çalmaya yeni başlamış biriyim
asıl amacım elektro-gitar çalmak ama klasikle başlamamı önerdiler.....
bana klasik gitar için söyleyebileceğiniz parmak alıştırması varsa lütfen yazın.....
teşekkürler....
-
gitarda parmak alıştırması....
Asıl amaç elektro çalmaksa elektroyla başlamak daha doğru olur.
-
önerim en kısa zamanda elektro gitara geçmen. "Klasik gitar çalmayacaksan" onunla uğraşmanın çok gerekli olduğuna inanmıyorum. Kİ ben sadece klasik ve bas gitar çalan biriyim bunu elektro çalan biri olarak da söylemiyorum.
Parmak alıştırmaları için: internet bu iş için var. İnanamayacağın miktarda alıştırma, ders halihazırda var nette. Yerinde olsam şunları çalışırdım yine de.
sağ el için: değişik ritmlerde tek tel çalmak. (yavaştan hızlıya)
Öğrendiğin (bildiğin) akorlarla arpej çalışmak
Sol el çalışmalarını tekniğini bozmadan çalmak.
sol el için:
Madem yeni başlıyorsun tellerde aşağı yukarı 1-2-3-4 veya 1-3-2-4 bile yararlı yine yavaş başlayıp güzel çalmaya başladıktan sonra hızlanmalı.
Gamları çalabilirsin, gam tablarına veya notalarına internetten ulaşabilirsin. Ya da bir gitar metodundan. Gamları çalışırken değişik patternlar da çalışırsan iyi olur (sadece aşağı yukarı değil, 3lü 4lü 5lli gruplar halinde örneğin)
Gamları aralıklar halinde çalışmak da hem kulağın hem de tekniğin için faydalı olur örneğin do majörde üçlüleri çalmak için. Do-Mi, Re-Fa, Mi-sol, Fa-la, sol-si, la-do vs.
bunların dışındaki alıştırmalar ne tarz çalmak istediğine bağlı olarak değişir. Örneğin alternatif çalmak istiyorsan en üst teli re'ye akortlamayı da çalışmak gerekli :P
-
klavyeye parmaklarını dik şekilde bas ve rıtım eslıgınde klavye uzeırnde gezın. yavas yavas yap pena vuruslarında asagı yukarı olsun dık dur klavyeye bakma. pna tutusunuda bırı gostersın ıshte
-
Majorlerden başla pozisyon pozisyon gösteren bir kitap bul ordan çalış mesela berklee a modern method for guitar. şarkı rtanskript et onlar direk saf parmak alıştırmasıdırlar. öle 1234 4321 falan da yap ama onun yerine Chromatic scale alıştırmalarını seçsen daha iyi olur.
falan filan ne görüyosan çal. ama picking'e de dikkat et yoksa kötü olur