Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bass

• şebokolik • 1 Haziran 2004 16:17 • #538154
    arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve yeni bass çalcam birazcık bilgi verirseniz cok memnun olurum baştan sööliyim 4 telli çalcam ve ne marka alcamı bilmiyorum bi önerin bakiim bana
  • aykuth • 2 Haziran 2004 13:08 • #538161
    gayri resmi ilmek: Bas üzerine
    ve onun yenilenmiş hali olan

gayri resmi ilmek yenilendi

başlıklarını eski mesajlara doğru giderek bulabilirsin. Nasıl bir gitara ihtiyacın olduğunu bilmeden sana öneride bulunmamız zor. Ama pre CBS bir fender precision veya fender jazz'la yanılmayacağını söyleyebilirim. (sanırım 1500-2500 dolar arasında değişiyor fiyatları)
  • şebokolik • 2 Haziran 2004 23:20 • #538172
    abi saaaooll baba yaa bilgiilendirddiiin için fiyatı görünce yamuldum yanlız haaaa
  • chutluck • 3 Haziran 2004 01:14 • #538173
    Selam, ben de bas gitara yeni başladım. Gitar alma sürecimi burdaki birkaç arkadaş çok iyi bilirler hatta :) 100$'a markası popüler olmayan ikinci el bir gitar aldım.Pişman mıyım? Hayır :) Ufak tefek sorunlar var tabi ama öğrenmemi engelleyecek bir durum yok. Sana tavsiyede bulunmaya çalışırım ama fiyat aralığı belirtmemişsin?
  • aykuth • 3 Haziran 2004 10:32 • #538174
    sadece biraz daha bilgi gerekli:
    Örneğin

1) bütçen (100 dolardan 10.000 dolara kadar bas gitar var, önemli olan senin nasıl bir şey istediğin) [ben şu an akamda kılıfında duran sevgili perdesizimi bir iki ay önce 100 milyon liraya aldım). Aldığım kadar da bakım ve telleri için verdikten sonra sahnede kullanabileceğim yedek bir gitarım oldu. Şimdi ona iyi manyetikler eklemek için bekliyorum. Tabi yeni bas almak için de)

2)ne tarz çalmak istediğin, bastan nasıl bir ton beklediğin. (ki şebnem ferah sevdiğini detaylarından öğrendim)

3)el ve vucut ölçülerin (ki 15 yaşındasın henüz gelişimini tamamlamamış olabilirsin). oldukça zayıf ve güçsüzsen, bir de ellerin küçükse belki bazı gitarlar o kadar da uygun olmayan bilir senin için.

4) daha sonraki aylar/yıllar içinde basa ayırabileceğin ekstra para.

5) etrafında senin için bir bası inceleyebilecek müzisyen arkadaşların/tanıdıkların var mı?

6) bas anfisi alacak mısın, ihtiyacın var mı?

7) bir grupta çalmayı ya da kısa süre sonra sahne almayı düşünüyor musun? (bu yaşta bara çıkamayacağına göre konser, öğrenci etkinlikleri gibi bir yerlerde)

8)bir bas hocası bulabilecek misin?

vb. daha önce chutluck'ın benzer soruları vardı. Alacağı gitara direk müdahalem olmadı (sonuçta kısıtlı bir bütçeyle alışveriş ederken ne alacağını seçemiyorsun, yine de sevdiği bir bası olması beni mutlu ediyor)

bu sorulara yanıtlarımı eski mesaları dolaşırken bulabilirsin. bir dolu mesajım var burada bu konularla ilgili onlara bakabilirsin.
  • Elcgtr • 3 Haziran 2004 17:16 • #538177
    Bence fender ya da washburn al