Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sans Amp Bass D.I. mı yoksa MXR Bass D.I. + Distortion mı?

  • superhero • 11 Haziran 2004 11:40 • #538229
    Sizce bunlardan hangisi kullanılmalı? Sans Amp mı MXR mı? Fikri olan varsa yazarsa sevinirim..
  • aykuth • 11 Haziran 2004 15:06 • #538233
    Önce BDDI Düşüncelerim, ardından sorun hakkında düşündüklerim? (yanıt vermekten çok yeni sorulara yol açma sorunum olduğunu düşünüyorum)

    Bir SansAmp BDDI sahibi olarak konuşacağımı baştan belirteyim. (bilindiği üzere insanlar delikanlılıklarına halel getirmemek için sahip oldukları şeylerin iyi olduklarını söyleme eğilimine sahiptirler, ben de oldukça insanım diyebilirim)

    Ankara'da olsaydın. Vakit yaratmaya çalışır BDDI'yı bir hafta sonu denemeni sağlardım. Çünkü çıkarabileceği tonları en iyi üzerinde çalışarak görebilirsin. Potlardaki az bir değişim bile çıkan sesi değiştirebiliyor.

    Kendisi (BDDI ve Rack Mount birçok amatör/ yarı-profesyonel basçının ve sanırım bazı profesyonel basçıların (yurtdışında) favorileri arasına girmiş bir alet. bunu borçlu olduğu özellikleri sen de biliyorsundur ama buraya yazayım hem böylece daha önce söz vermiş olduğum incelemeye de bir giriş olur.

    Üzerinde şu kontroller var

    Level: Çıkış seviyesini drive'la beraber kontrol ediyor. Birim aktifken (Footswitchle açıldığında, ledi yanarken) etkili. Kapalı iken bir etkisi yok diye anımsıyorum. Evde kontrol ederim düzeltirim gerekirse. (genelde açık bırakıyorum, bundan normal halde ne yapıyor pek bilmiyorum)

    bass ve treble: Belki en garip noktalarından biri BDDI'ın mid kontrolü bulunmaması ama ben çok eksikliğini hissetmiyorum. Ufacık ayarlar sesi değiştirebiliyor. ki bu çok sayıda ayar seçeneğini az sayıda knola sunuyor.

    blend: Bastan çıkan sesle tube emulatorden gelen sesi hangi oranda karıştıracağını belirliyor.

    drive: güzel bir tüplü anfi sıcaklığından overdrivedan biraz aşağıda kalan bir bir driver. (tuplü/transistörlü devreyi aşırı yükleyerek oluşturulur en basit overdrivelar, bu onlardan biraz aşağıda kalıyor, ve aslında soruna yanıt, Bass Driver bir overdrive veya distortion değildir. Sesin üstüne bir kir ekleyebilir. Heavy Metaldeki ağır distortionlarıistiyorsan bir pedala daha ihtiyacın olur.)

    presence: Bir telden fundamental Seslerle beraber gelen overtoneları güçlendirdiğini iddia ediyor. Ne tamamen açık ne de tümüyle kısık seviyorum. Özellikle drive'ı çok açmadığımda sesi biraz daha zenginleştirmek için kullanıyorum.

    Önemli Uyarı: Presence ve drive çok açıksa rahatça duyulabilen bir dip gürültüsü oluyor. Ve aktif değilken bile sesi az da olsa renklendiriyor BDDI. Hakkında üretilen efsanelerin biraz altında da kalsa harika bir alet. biraz sonra hakkında birkaç ingilizce yorum da yapıştıracağım. (olumlularını değil, çünkü onları yapıştırırsam elimdekini BDDI'yı almaya kalkarsın :P)

    Üzerine en fazla konuşulan stomp boxlardan biri ve bunca konuşmayı hakediyor da aslında. Preamp, DI veya sadece ton için ve hepsi için de iyi sonuç veriyor. Tekrar hatırlatıyorum bir distortion değil kendisi.
    [bu konuyu ileri de düzenleyeceğimi umarak bırakyıroum, bu küçük siyah kutunun bas çalma zevkime kattıklarını anlatmaya başlayınca duramayabiliyorum çünkü)
    Tabi pedallara 500 dolar sayabileceksen bu ve arkasına bir gt-2 (yine Tech21 Sansamp) ile harikalar yaratılabileceğini düşünüyorum. Ne ki çok pahalılar.

    [Benden de bir soru sen kaç liraya alableceksin bu pedalı? karşılaştırma ve verebilirsem pazarlık için sana koz verebilmek için soruyorum. Ben alalı daha yeni iki ay oldu yanlış hatırlamıyorsam]


    MXR Bass D.I. hakkında yalnızca netten bilgiler edinebilirim. Tam model numarası var mı yoksa model adı bu mu? MXR'da kaliteli ürünler üretiyor olsa da, bu D.I preamp olarak kullanılabiliyor mu bilmiyorum. Tonu hakkındaysa denemediğim için hiç bir fikrim yok.


    Bu arada fishmanin de bas için bir ürünü olacaktı bulabiliyorsan araştır derim (aşağıya yapıştıracağım yazıda adı geçiyor olmalı/ Fishman Pro EQ Platinum imiş)

    DIs and, to some extent, preamps are my personal little obsession. I own quite a few, and use them in various ways...often not for the use intended in the units design. I use several in my setup for impedence matching in fx chains, as input buffers, splitters..and, of course, for DIs.

    I also play both solidbody and semi-acoustic basses (in my case a Godin A4 and Godin A5).
    I use a Fishman in my rig, mostly as a pre, but have done some recording using it as a DI, and the unit is quite good. It is, IMHO, much cleaner and more versatile than a SansAmp. It has much more headroom and tone shaping options, and I have found that the photo-optical compressor on it is really quite musical and good (if a bit bare-bones). Yet, the sans amp can dial in the grit and dirt which the Fishman cannot.

    Several months ago I wrote a review of it for Talkbass.com, which Fishman liked so much they put it up on their website (no, they did not give me the DI in exchange for a favorable review!)
    Fishman liked the rview so much it is posted on their website, too.

    I have been working on a fairly comprehensive study/review/comparison of DIs ..some of the units I have reviewed:
    Avalon U5
    BBE 100
    Radial (both versions,(JDI andJd4, but not the new one, yet)
    Countryman 85
    Fishman Pro EQ Platinum
    L.R. Baggs
    Retrospec Juice Box
    Raven Labs APD1 and MDB1
    ADL 100Gand 300G
    Aguliar Tube DirectDB900
    Aphex 1401 and 1402
    Sans Amp (Bass Driver, Bass DI, XDI, and Acoustic DI)
    ART Tube MP and Levelar (both can function as DIs)
    Bellari Tube DI
    Behringer Ultra DI
    Whirlwind Director and IMP
    BSS AR133 and AR416
    Demeter VTDB
    Horizon Active DI
    Manley Tube Direct
    Palmer PDI
    Summit Td100
    MXR M80

    With the exception of the Palmer,Demeter, Behringer, Horizon, Whirlwind,Sans Amp Bass Driver and Bass DI and MXR, I own all of these DIs.

    Now, I know this will start some nasty flames, but I have not really been all that impressed with Sans Amps (save for the Acoustic DI, which is actually IMHO much better than their bass DIs), yet...the other day I hooked one up in series with the Aphex 1402, and that was really quite interesting. Overall, I have found the SansAmps to be sketchy as to quality and rugedness (of six of them I have tried 3 had loose solder joints on the transformer), and for recodrding they are...well, not necessarily "noisy", but certainly not quiet.

    Overall, they don't rank too high in my book (but then again, I might be spoiled by the ADL,Summit and Retrospec boxes!)

    Of less expensive DIS, the Fishman Pro EQ Platinum Bass, Baggs ParaAcoustic DI (designed for acoustic gtrs, but great on bass), Countryman Type 85, and Raven Labs MDB1 and APD1 units all score big.
    In the next price range would be Avalon U5 (probably my absolute favorite) and Radial JDI along with the Summit TD100, Demeter and Retrospec Juice Box. Of late I have been using an Aguillar Tube DI in sessions for it's rich and full tone.

    And..in that rarified mucho-expensive range ($800 and up) would sit the Manley and Anthony DeMaria Labs.

    Max (Max valentino olur kendisi, çok değilse de, az ünlü olduğunu söyleyebiliriz, ben hiçbir kaydını dinlemedim ama)


    A yazacaklarım bitmedi henüz. Asıl bunları nerede (studyo, ev, prova stüdyosu, kayıt stüdyosu, kayıt vb.), ne tarz bir ton, ne tarz müzik, hangi bas ve anfi gibi diğer değişkenlerle kullanacağını yazmamışsın. Analog pedal toparlamak çok pahalı ve defalarca yanılabileceğin için zorlu bir iştir. Hedeflerini ve istediğin tonu (ve ton esnekliğini) önceden belirlemek çok işine yarar.


    Çok uzattım biliyorum. Düzenlemelerle toparlamaya çalışacağım daha sonra BDDI hakkında merak ettiklerini yanıtlamaya çalışırım.


    www.harmonycentral.com

    ve bir de eklediğim linklerden birinde (mesajın başında yazan adıma tıkla, ardından detayları aç oradan eklediğim linkleri bulabilirsin) bu tarz ürünlerin incelemeleri olmalı.

    Gerçekten çok uzattım, işten atacaklar beni. Umarım ikisini de deneyip (hatta başkalarını da) hoşuna gideni bulursun.



    Dip: Sorulara yanıt vermek yerine yeni sorular ürettiğimi söylemiştim. Sadece bildiklerimi paylaşabilirim seninle. Karar hep sana kalmalı. (hafta sonundan sonra yeniden bakarım bu ilmeğe)
  • aykuth • 15 Haziran 2004 08:35 • #538271
    yukarı atalım bakalım yeniden, arkadaşımız ilgilenecek mi?