Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bass gitar ve anfi

  • anguish • 21 Haziran 2004 17:48 • #538320
    merhaba bundan daha önceki bass la ilgili konuları okudum. Fakt yeniden sorma ihtiyacı hissettim.
    1.bass gitar çalmak istiyorum. washburnxb100 ya da xb100q düşünüyorum ikisi arasındaki farkı bana açıklayacak var mı??

    2. anfi ye az para(çok az) harcamayı düşünüyorum evde bana yetecek kadar olsa yeter.

    3.öğrenmem için illa birinden mi öğrenmem gerekiyor. çeşitli kitaplardardan ve kendi kendime öğrenemezmiyim??
  • aykuth • 22 Haziran 2004 08:41 • #538324
    1) xb100

    A new standard in value priced basses.... the XB100 includes a solid mahogany body, a maple neck, Washburn 100 Series Bass Pickups, and has a balanced feel/design and full length adjustable truss rod

    Mahogany Body
    Maple Neck
    Rosewood fretboard
    Diecast tuners
    WB100 pickups

    List Price 9.90
    Case GC3
    List Price 9.90
    Colors: Black, Natural Matte




    xb100q

    A new standard in value priced basses.... the XB100Q includes a solid mahogany body, Quilted maple film top overlay, a maple neck, Washburn 100 Series Bass Pickups, and has a balanced feel/design and full length adjustable truss rod

    Mahogany Body
    Maple Neck
    Rosewood fretboard
    Diecast tuners
    WB100 pickups

    List Price 9.90
    Case GC3
    List Price 9.90
    Colors: Tobacco Sunburst


    Kısaca aradaki farklar sadece iki tane. xb100q'nun üzerinde bir tabaka desenil ağaç ve şeffaf boya kullanılmıi, xb100'de ise mat şeffaf olmayan boya. İkinci fark ise fiyatı. Bana sorarsan q almanın en ufak bir gereği yok. Ama görüntüsü seni mutlu edecekse düşünülebilir.


    2) Bu sanki soru gibi olmamış. Bir süre bilgisayarın varsa ona bağlayabilirsin. Ya da 15 wattlık bir çalışma anfisi alabilirsin. Yİne de bence parayı bir süre elde tutup en az otuz (daha iyisi 60) wattlık bir şey alana kadar beklemekte yarar var. İkinci el bir şeyler bulana kadar bekle derim.


    3)Hayır illa birinden öğrenmen gerekmiyor. Ama ben herkese (kendim dahil) öneriyorum. 9 sene bas çaldıktan teoride ve pratikte birçok şeyi öğrendikten sonra hala ders almayı düşünüyorum. Umarım temmuz itibariyle de başlayacağım. Ama yine de bu bir insanın kendi seçimi. Bas gitar kendi kendine öğrenenlerin yaygın olduğu bir enstrüman.
  • anguish • 22 Haziran 2004 12:23 • #538325
    cevapların için çok sağol.
    Bir de ben istanbul dışında yaşıyorum. istanbul u fazla bildiğim de söylenemez. "nereden almalıyım" "nasıl almalıyım" gibi sorular var kafamda. sizce?
  • aykuth • 22 Haziran 2004 14:30 • #538326
    İstanbulu iyi bildiğim söylenemez. Ama herkes gibi müzik aleti satan firmaların çoğunun tünel civarında olduğunu biliyorum. Beyoğlundan aşağı doğru yürüyünce buluabilmen gerekli. En son 99'da şu anki basımı almak için gitmiştim.

    gayri resmi ilmekte bu konu üzerine adıma söyleyebileceğim çoğu şeyi söyledim. Onlara ekleyecek çok şeyim yok açıkçası. Bütçeni, yapmak istediğin tarzı belirle. İstanbulda bu işlerle ilgilenen tanıdık bulmaya çalış (ankara'da ben bu işi bir sade kahveye yaparım ama piyasanın tam da içinde sayılmam bu yüzden yanıltıcı olabilirim)

    Belki bir iki kez istanbula gitmen gerekebilir. Dikkat etmen gereken önemli noktalardan biri şu, peşin parayla enstrüman alırken liste fiyatından en az %10 indirmeleri gerekir. Fazlası için zorlayabilirsin. Bas gitar alıyorsan en azından kılıfı hediye ederler bunu sanki indirim gibi göstermelerine izin verme (hatta askı için asıl).
    İyi şanslar. Biraz daha beklersen istanbullu arkadaşlar daha çok yardımcı olabilirler.