Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sx basslar

• tyr • 6 Temmuz 2004 03:08 • #538464
    sx marka bass gitarlar hakkında bilgisi olan var mı acaba?
  • aykuth • 6 Temmuz 2004 10:29 • #538465
    harmony centralda www.harmony-central.com yorumlar vardı sanırım. Ben de bir iki yerde fiyat/performans olarak fena olmayan yorumlar duymuştum sanırım. Ama türkiyedeki satış fiyatları olması gerekenden biraz yüksek olabilir. (ki senkop müzik pek ucuz bir yer değil.). Yine de bu fiyat seviyesinde gitar almayı (bu tarz malzemeden çok iyi anlayan bir tanıdığın yoksa) önermek güç. BU fiyata satılan gitarlarda kalite kontrolü diye bir şey yok. Ağaçlar, elektronik ve donanım mümkün olan en ucuzlarından seçiliyor. Biraz kumara benziyor.
    Aynı fiyata ikinci el aranabilir, alınacaksa bu işten çok iyi anlayan biriyle bir süre incelenmeli.
  • tyr • 6 Temmuz 2004 12:44 • #538466
    harmony central daki yorumların genel itibarı ile (en azından benim baktıgım gitarların hepsinde öyle idi) cok yuksek olusu güven duygumu biraz azaltıyor desem.. şimdi sx basslara da baktım-bir kac modeline- en düşük puanlama 8.5 .. hatta bazıları abartıp iste mexica fenderden daha iyi iste ibanez den daha iyi aman benim ilk bassım bu oldu diye talihsiz demecler veriyorlar( ha belki gercekten öyledir onu bilemem) ben pek anlamadıgım icin gitarlardan ikinci el olayında hep bir kazıklanacakmışım hissi var.. internette buying tips tricks kısımlarına baktıgımda ise gittikce fiyat aralıgını yukseltmem gerektigini goruyorum( yok onlar fiyatı yukselt demiyor ama işte)
    sonuc olarak 200 $ civarında max 250 bir gitar almayı düsünüyorum tercihim ikinci el ve fakat anlamadıgımdan pek güvenemiyorum -Hafif paranoyak müsteri serzenişi.-
    blues jazz tarz bir müzik yapmak istiyorum.. işte elime gitarı alıp takılmak...
    fiyat aralıgım ne tür müzik ile ilgilendigimi söyledim . hımm galiba tavsiye istiyorum..
  • aykuth • 6 Temmuz 2004 15:13 • #538468
    önce: şu an harmony centraldan biraz daha güvendiğim bir yerde küçük bir arama yapmaya başladım) (bir de harmony central benzeri yorumlar için http://www.bgra.net'e bakılabilir, burada var mı bilmiyorum)

sonra
    Açık konuşmak gerekirse (bundan nefret ediyorum ama)

200-250 dolar aralığında blues-jazz için önerilebilecek sıfır gitar yok bildiğim kadarıyla. Ama bu civara alacağın (kazıklanmazsan) bir ikinci elin, alabileceğin sıfır herhangi bir bastan çok daha iyi olma ihtimali çok yüksek.

Amerika da olsaydın özellikle blues için OLP MM2 önerebilirdim (veya orada ucuza meksika fender alabilirdin) , amerika da olsaydın bu paraya istediğin gibi bir bası bulma ihtimalin de daha çok olurdu zaten.

Ama bu şartlar altında anlayan birilerini bulup ikinci el yolunu tutmak en iyisi. Sıfır düşünüyorsan sx haricinde bakabileceğin marka ve model yamaha rbx 170 veyaa cort olur 8sanırım action basta bir P bir de J manyetik vardı). Washburn xb100'de bu aralıkta ama onunla blues/jazz nasıl yapılır bilemiyorum. (washburn taurus'a bir bakabilirsin ama o da 400 dolarlar civarında)

yerinde olsam ikinci el beklemeye ve elimdeki parayı arttırmaya bakardım. şu anda ortalıkta istediklerine uygun ikinci el bas da yok bildiğim kadarıyla

sxleri bir gidip dene yine de (özellikikle ellerinde 8-10 tane aynı modelden olan bir yer varsa oradakilerin tümünü deneyip en iyisini alma şansın olabilir) Ankarada distributorleri yok sanırım bu yüzden gidip benim deneme şansım yok.

Dip: Bir sx gitar meksika fenderden de ibanezin alt serilerinden de iyi olabilir. Bu üç firmanın da 500 dolar altı ürün gamında kalite kontrol çok sıkı değildir. Çok iyi bir basla da karşılaşabilirsin, çok kötüsüyle de. (elektronik için değil, gövde ve sap için konuşuyorum. Üçünün de elektroniği ortalamanın hayli altındadır)

tabi şunu da söyleyeyim washburn'ün 600 dolarlık baslarından bazılarını çalacağıma 250 dolarlık hırpalanmış bir squieri tercih ederim. (washburn kötü bas olduğundan değil bana hitab etmediğinden)