Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Elektro gitar tavsiyesi, tecrübeler ,Öneriler_?_

• fibonacci • 19 Temmuz 2004 20:32 • #538590
    vic alabilirsiniz. hem ucuz hem de bazen çok güzel aletler denk geliyor. hem de türk yapımı.
  • amorphis • 21 Temmuz 2004 01:10 • #538598
    öncelikle elektro çalma olayında nota bilgisi çok önemlidir.3 leme 4 leme .... gibi hadiselerde ve ritm gitar çalarken bu nota bilgisi size çok yardımcı olur (şimdi do si ne alakası var ritm demeyin nota değerleri baabında). 2. olarak saçma sapan markaları sırf ucuz diye almayın yok vic falan.. unutmayın ucuz etin yahnisi hesabı.. eğer metalyapacaksan ve sert istiosan çift humbucker tek single gitarları tavsiye edebilirim.gerçi şimdi processorler sayesinde her türlü sesi alabiliosun..gitar markası olarak eğer paran azsa 300 $ civarı bir washburn bulabilirsin,vic falan dan hem daha profesyonel yapılmıştır hem ağacı iyidir hem de kullanılan manyetikleri daha kalitelidir.(unutmayın ses ağaçtan gelir).olmadı bir ay daha kasın para biriktirin şu an ibvanez edr serisi var onlardan alın.ama sakın vic max zart zort gibi fason mallara dadanmayınn derim.
  • blackened69 • 21 Temmuz 2004 16:42 • #538608
    sana katılıyorum ben ritmciyim ve nota bilgisi çok önemli! bende cort x-2 var. power sound pickupları ve full action II tremolosu var.bence ilk gitar olarak çok uygun. 250 dolar civarına satılıyor. basswood body çok kaliteli.. arkadaşımda 300 dolarlık washburn'lerden vardı ses mes çıkmıyor onlardan... iyi bir amfi ile her gitar coşabilir...
  • SRVmaniac • 21 Temmuz 2004 20:20 • #538619
    ya şimdi şu gitar daha iyi demek biraz zor, tabi 300 dolarlık bi gitarla 2000 dolarlık gitar arasından seçim yaparken 2000 dolarlığın iyi olduğu bellidir.
    ne kadar para verebileceğin de önemli. dinlediğin ve yapmak istediğin müzik türüne de bağlı.
    bir sürü kişi fender en iyi marka demiş. kişisel tercihtir tümü. bence de en iyisi ibanez. fender de hemen arkasından gelir benim için tabi :) fender'i kullanabileceğin alan farklı, ibanezi kullanabileceğin alan farklı. ibanez daha sert tonlar verir. fender in ise clean tone u efsanedir. bence git bi dükkana dene hepsini teker teker. bir de gitarla "anlaşman" da önemli. yani gitar elinde yabancı bir cisim gibi olmamalı.
    tek dediğim al dene hepsini...
  • cugomaster • 21 Temmuz 2004 22:38 • #538621
    benim cok iyi diyemiicem bi campbell vardi fakat onunla ne istersem yapardim onemli olan gitar diildir
  • blackened69 • 21 Temmuz 2004 22:59 • #538622
    önemli olan gitar değil mi? kesinlikle yanlış. amfi çok iyi olabilir ama aynı gitarı dandik bir amfiye bağladığında da aynı sesi almak istersin. burda gitar kalitesi konuşur. tüm müzik aletlerinde olduğu gibi gitarda da hammadde önemlidir. ağaç ne kadar iyi olursa ses o kadar iyidir.
  • amorphis • 21 Temmuz 2004 23:56 • #538623
    fender in sapı biraz daha kalın olduğundan herkezin hoşuna gitmez ama toınları çok tatlıdır blues a falan iyi gider. zaten herkezin bir favorisi vardır ama arkadaşın dediği gibi cort başlangıç için iyi bir gitardır.ve gitar ÇOK ÖNEMLİDİR..
  • amorphis • 5 Ağustos 2004 11:22 • #538860
    zaten washburn u katleden su sapı siyah olup ecuş becuş gitarlardır. hah washburn marka değil diyosan kiss olsun pantera dan dimebag darrel olsun nuno bettencourt roger waters mangus rosen(hammerfall)ve bi sürü eleman kullanmazdı sanırım. bu marka olma işinin reklamdan geçtiğini hepimiz biliyoruzdur sanırım. 300-400$ a Türkiye'de ucuz bir esp bulursan bana da haber ver çünkü araştırmama rağmen bulamadım (2. el diyosan o ayrı). tabi herşey tercih meselesidir.
  • Alassai • 5 Ağustos 2004 11:45 • #538861
    Geçenlerde 350 Euro'ya ki 420 dolar civarında oluyor Hybrid modeli bir gitar vardi. Tuhaf bir gitar gerçekten adı gibi 'kırma' bişey. Sap manyetiği telecaster tipi eşikte de Humbucker Seymour Duncan var. Fena alet değil. Pera Muzik ESP'nin distribütörlüğünü aldı, ucuza satıyorlar. Zaten onların fiyatları her zaman Tunel'deki yamyamlara gore daha makuldur.

Hybrid'e burdan bakabilirsin:
    http://www.espguitars.com/ltd_hybrid.htm

Kusura bakma ama saydığın Washburn'cu müzisyenlerin çoğunu tanımıyorum, ama basları fena değildir gitarlarına göre. Aslında zevke dayalı bişey olduğu için bu kadar sert konuşmam saçmaydı ama sevemedim işte...
  • fizban • 22 Ağustos 2004 18:17 • #539046
    eğer iyi bir paran varsa sana önerim ibanez js serisinden bir gitar al. anladığım kadarıyla solo gitarist olmak istiyorsun bu js (joe satriani) serisi tam sana göre. yalnız elektro ile klasik arasında bayağı fark var bir kere sapı tutuşun bile değişmek zorunda. sağ elini kullanışın değişicek ellerini tellere koyacaksın ve sana şunu söyleyim ilk 3 hafta yalnızca tutma va elektronun klavyesine alışmanla geçecek. gitarını akort ederken alt teli koparacaksın. klasiğin klavyesi kaba olduğundan ellerinde elektroya özelliklede son perdelerde oldukça kaba olucak. bunlar seni bekleyen zorluklar söylemedi deme. ondan bence önce bir ucuza salak bir elektro al ve acemiliğini onda at. zaten acemiliğini attıktan sonra kendi tarzını daha iyi belirler ona göre bir elektro alırsın. yinede sen bilirsin yani işin sonucunda 3 000 dolarlık bir aleti çöpe atmakta var