Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

**MERAKLI DAVULCULARA DAVUL DERSİ**

  • Breadfan • 30 Ağustos 2004 22:07 • #539199
    burdan davul anlatilmaz aslinda ama ben genede bi anlatcam:) ilgilenenler varsa ciddi olarak bana ulaşsınlar bi sekilde ben yardimci olurum. çünkü biçok seyi göstermem lazim. aslina bakilirsa benim bildiklerimde koca okyanusta bi damla kadarcik ama sizde su an oda yok. :) ama çalisirsanz sabirla herkesten iyi olabilirsiniz. çünkü bu is sabir ve çalisma isi. ben bazen aksatiyorum. bi süre ara verincede biraz geriliyorum tabi . ve halen içim içimi kemirmekte fazla özen göstermediim için...

    neyse iste burda davul hakkinda ön bilgi var. iste ilgilenenler arasin mail atsin yapsin bişeyler ..

    simdi davulun bir diğer adi bateridir hahaha:))) bakin ders 1) davul=bateri hahahahaha:)))
    davulda (yani bateride hahaha:)) çok önemli (bence ) 5 parça vardir. bunlarsiz asla olmaz. olurda güzel olmaz. ben mesela minumum 5 parçayla çalarim:)) nedir bunlar??
    1)kros (kick) : en altta ayakla vurulan kocaman davul:)
    2) trampet : abi bilmeyen varsa zaten okumasin bu sayfayi:)
    3) hi-hat : açilip kapanabilir bi ayaklik üzerinde bulunan iki zilden olusur. bunlar birbirine doru bakar falan filan. iste açilip kapandikça güzel sesler çikar:) kapaliykende üzerinde ritm tutulur:))
    4) alto: büyük küçük ortanca sondanca falanca filanca alto olmak üzre biçok çesidi vardir. ataklarda dubudubudobodobo gibilerinde sesler çikardigimiz parçalar:)) lam alto iste ya nasi anlatiyim baska:)) sayisida kisiden kisiye deigisir.:) ben 2 alto kullanıyorum mesela:)
    5) crash: bu bi zil çesididir. ataklar sonunda veya iste ritm sonunda ortam daha bi gaz yapmak için vurulan ve çosss sesinin güzelliğine kendimizi kaptirdiğimiz bi edevat. cümle düsükmü oldu bana mi öyle geldi? neyse iste buda böyle.

    tabi bunun haricinde gerekli seylerde çok ama min böyle bir davulcu olunabilir bence:P

    diğerleri 6) tomtom: kocaman alto gibin bisi iste aslinda niye tomtom demisler anlamadim buna:) altonun en kocaman tom tom oluyor iste:)

    7) ziller: ooooo bir sürü çesidi var. yukarda iste bi hihate bir de crashe deindim ama daha envai çesidi war. mesela china var. splash var. ride var. varolu var:)

    8) sIkIldIm la :) baya da bi alet varmis:) çalarken böyle olmuyor. araya farkli perküsyonlar eklenebilir iste. onlari anlatmaya gerek yok. çok isteyen baska yerden aratsin bi zamet banada yollasin:)) heuheuhe:))




    evet davulumuzun parçalarini tanidiktan sonra sira geldi çalma olayina. simdi baslamaya karar verdiniz davula. ilk ne yapcaksiniz. ??

    valla bence baslamayin:) çünkü yapmaniz gereken o kadar çok sey varki...
    sürekli çaliscaksiniz. ben çalismiyorum mesela bi gidimda ilerleyemiyorum bazen. tecrübe sonucu yapiyorum baz seyleri. çünkü daha önce mutlaka o hatayi yapmis oluyorum:)) heuhuhe ama çalisma bunlari aza indiriyo. çalismayinca suçlu hissedion kendini falanda filan. hoptirililaylom:) iste hala kararliysaniz beni arayin:)) ama burayida okuyun:) iste rudiments denen davulcunun en belalisi çalma teknikleri vardir:)
  • Gothmog • 31 Ağustos 2004 01:20 • #539204
    Çok aydınlattın bizi sağolasın.
  • ScarFace • 31 Ağustos 2004 16:25 • #539213
    vay be.