Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

500 dolara alınacak en iyi e.gitar

  • blackraven • 6 Ekim 2004 13:55 • #539619
    elimde zor biriktirdiğim tam 500 usd var.
    elektro çalmaya yeni başlıycam.ve paramı sokağa atmak istemiyorum.elimde marshall ın 10watt lık bir anfisi var.ne önerirsiniz..
  • aykuth • 6 Ekim 2004 17:18 • #539623
    Ne tarz çalacağını bilemiyorum ama

    ikinci el olarak

    fender japon stratocaster (veya meksika ama benim ilk tercihim japon olurdu kesinlikle. japon bulmak zordur, ikinci elmek bulmak daha da zor)

    ibanez (bunların modelini bilmem lakin, japon alabilmelisin elindeki paraya)

    jackson (yine japon menşeili olanlara gücün yetiyor olabilir. Ama bunların piyasasını hiç bilmiyorum )

    epiphone les paul (standart veya standarttan daha iyi modellerinden birini deneyebilirsin)

    ve hatta biraz daha az raslanan bir seçenek olarak yamahalara da bakabilirsin.

    gerçi bu markaları zaten biliyor olmalısın. hepsinde ikinci el önereceğim, dolayısıyla güvenebileceğin bu işlerden anlayan birini bul. Gerekirse bir yemek veya kahve ısmarlamayı öner ama almaya karar verdiğin gitarı denemek için yanında götürmenin bir yolunu bul.

    japon>meksika>kore sıralamasıyla genel olarak geçerli sayılır. kesinlikle böyle diyemememin sebebi ise basit: her gitar kendine özeldir, kore yapımı bir gitar da çok iyi olabilir. Görüntü bazı şeyleri söylese de eline alıp denemen gerekir gitarı.

    peşin 500 dolar aslında orta sınıf bir sıfır gitar almanı da sağlayabilir. Ama ben güvenebileceğin birisi gitardan anlayan birisi varsa kesinlikle ikinci el öneririm (güvenebileceğin kişi gitarın satıcısı veya satan mağazada çalışan biri olmamalı lakin). Ortalamanın üstünde ve seni yıllar boyu taşıyacak bir gitara sahip olabilirsin.

    İlk olarak tüneli dolaşmakla başla. nette satış yapılan yerlere bak ve fiyatların nerelerde olabileceğini öğren. Müzik mağazaları peşin ödemelerde sıfır malzeme için %10la 25 arasında bir indirimi kesin yaparlar. Uğraşırsan belki daha da indirebilirsin.


    Ama önce bahsettiğim markaları bir gör, az da olsa anlıyorsan bir denemeye çalış [müzik mağazasında çalışanların gazına gelme. Hızlı alışverişler çoğunlukla hüsranla sonuçlanır.] paran olduğunu hissettir ama ne kadar olduğunu tam bilmelerine izin de verme. Bin türlü hikaye anlatırlar kanma.

    Vaktin olduğunu düşünüyorum yaşından kaynaklı. bu yüzden iyice araştırmaya başla hemen. İnternet güzel bir kaynak bunun için. Çok acele etme bir iki ay içinde güzel ikinci el fırsatları yakalayabilirsin.

    Uzak dur diyeceğim markalar çok yok. Kendi uzak durduğum markalar var ama bu daha çok ön yargılarımla ilgili.

    washburn ve cortlara ısınamadım bir türlü. Çok severek kullananlar var ama bu gitarları.



    Stagg, SX, extreme, fender squier (özellikle affinity ve bullet serileri), ve japonya kore dışındaki uzak doğu ülkelerinde yapılmış gitarları ise bu fiyat seviyesinde düşünme. Evet rada iyi gitarlar çıkabilir ama kalite kontrol öyle gevşektir ki gözlerinle bile görebilirsin. Kullanılan malzeme de olukça ucuzdur.


    Benim favorim: (rock ve blues ağırlıklı müzik için) fender japon stratocaster
    plase: (blues az olacaksa) İbanez
    Sürprizlerim: Metal ve türevleri için: Jackson
    Blues ve türevleri (ve rock) için: Epiphone les paul

    Şimdi yukarıdakilerin tümünü çürütmek için: Ben basçıyım ve şu an elektrom yok.