Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yeni kurulan gruplar için ve de stüdyo çalışmaları için öneriler...

  • fizban • 7 Ekim 2004 14:09 • #539633
    arkadaşlar bizim stüdyo çalışma yöntemimizi yazıcam burda isteyenler kendilerininkinide yazabilirler. böylece hem diğerlerine fikir veririz hemde fikir alırız...

    bir kere öncelikle grubu yeni kurduysanız ve ortada hiç bir şey yoksa stüdyoya gitmek için acele etmeyin. önce hangi türde çalacağınıza karar verin. bunun içinde biz şöyle yaptık. grubu ilk kurduğumuzda toplandık. herkes yapmak istediği türü söyledi. örneğin ben power metal baterist punk bir diğeri doom falan filan. ardından. her türden bir şarkıyı örneğin power metal olarak bard's song ya da ne bileyim doom olarak black rose immortal şeklinde stüdyoda çaldık. ve hangi türde daha iyiysek bize daha hitap ettiyse ve eğlendiysek onu yapmaya kara verdik. bizde bir stüdyo öncesinde örneğin stüdyo pazar günüyse en geç salı günü bir toplantı tarzında buluşma olur. o gün stüdyoda ne yapacağımıza karar veririz. örneğin yaptığımız bir besteyimi çalışıcaz bir şarkımı çalıcaz şeklinde. karar alındıktan sonra herkes stüdyo gününe kadar çalışır. ve stüdyo günü gayet güzel ve olumlu geçer. ğer beste yapıcaksanız. ise bunu stüdyoda yapmayın derim. öncelikle besteyi gitarda ritmini oluşturun. ardından bu ritme uygun bateriyi stüdyoda yerleştirin. hepsi tamam olduğunda basını ve solosunu da ekleyin. ardından ise eğer olucaksa vokali ve ondan sonra ufak tefek süslemeleri atarsanız gayet hoş şarkılar çıkıyor. stüdyoya gittiğinizde daha önceden belirlenmiş bir uyum şarkınız olsun öncelikle hata yapa yapa da olsa onu çalın hem vücudunuz ısınır hemde bu ısınma olayında grültüden fazla başınız ağrımaz hemde bir birinizin sesine alışmanız kolaylaşır. kesinlikle grup içinde bir görev dağılımı yapın ve bir başkan tarzından bir şey seçin. örneğin birisi stüdyoyu ayarlasın birisi başka bir şey yapsın. başkan ise aslında yönetmekten daha çok bir düzene sokacak birisi olmalı. eğer yok canım biz demokrasi yanlısıyız öyle başkan olamsın her kez konuşsun derseniz. gerçekten insanlar birbirine aldırmadan her kafadan bir ses çıkar sonra bir bakmışsınız stüdyo saati bitmiş hiçbir şey yapamadan çıkmışsınız. üzgünüm ama bazen demokrasi iyi olmaz. yalnız yanlış anlamayın yine her kesin söz hakkı olsun. ama bunların hepsi bir ağızdan konuşmamasını başkan ayarlasın. yoksa gerçekten bir kaos yaşanır ve verdiğiniz para boşa gider. stüdyo ortamında laubali davranışlardan kaçının işin cılkı çıkıyor o zaman. yine espri yapın gülün ama her şeyi tadında bırakın. orada siz ciddi bir iş yapıyorsununuz . laubalilik kaldırmaz. stüdyoya kız arkadaşlarınızı etkilemek için götürmeyin. stüdyoya bir ziyaretçi getirecekseniz bunu topluca tartışın ve ardından topluca karar verin gelsin ya da gelmesin diye. bu arada SAKIN HATTA SAKIN HAA grup içinde aşk olmasın. grubun içindeki bayanlara ya da baylara kardeş gözüyle bakın. bu çook önemli.

    biraz hatta baya bir uzun oldu ama bana güvenin eğer çalışmalarınızı böyle sürdürürseniz ve yeteneğinizde varsa kesinlikle başarılı olursunuz. unutmayın başarının %80'i çalışma %19'u yetenek ve yalnızca %1'i şanstır. heyt be nasılda konuştum dersane müdürümüz gibi haa :)