Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

çömeze yardım edin

  • gogostarmen • 28 Ekim 2004 11:48 • #539827
    merhaba arkadaşlar.
    benim gitara başlayalı fazla olmadı. kendi çabalarımla ve bunun gibi güzel web sitelerindeki açıklamalarla birşeyler çalmaya çalışıyorum. ama gitar çalmayı çok sevdim. elimdeki klasik gitar ise tam bir öğrenci gitarı olmakla beraber ikinci el ve haşat edilmiş durumda. sapı falan ayrılmıştı tutkalladım bir de tellerini değiştirdim biraz gitara benzedi. şimdi sorularıma gelince ben bir elektrogitar almayı düşünüyorum ancak şu aralar ailemin maddi durumu pek iyi değil. başlangıç olarak cort markasını baya beğendim. x2 ve x6 modelleri çok güzel geldi bana. haklarında okuduğum yorumlar da hiç fena değil. ancak ben sağlam bir distortionun yanında net clean tonlar da istiyorum. bu modellerde clean tone alabilirmiyim? yoksa strat taklidi cort g210 modeli var. onda 1 humbucker 2 single manyetik var. bu mu bana daha iyi gider? bir de g254p modeli var o daha bir iyi gibi
    konulardan biri de amfi. amfi almazsam bu efekt programları ile bilgisayardan ses alabilirmiyim? nasıl olur? bu programların çalışması için amfi şart mı yoksa değil mi? çünkü gitar için çıkabileceğim en büyük para 300 dolar ve amfi almazsam x6 alabilirim. eğer amfiyi gitarla almazsam daha sonra bana 2. el 6-10 veya 15 wattlık bir amfi ne kadara patlaR?
    bir de ankarada cort marka satan gitar dükkanları nerelerde var?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • stranger_sws • 28 Ekim 2004 12:16 • #539828
    valla arkadaşım tam da benim için sorulmuş bir topic açmışsın...benim de aklımda olan sorular aynı :) evet arkadaşlar cevaplarsanız iki tane çömezi sevindirirsiniz :)) ....
  • wedge antilles • 28 Ekim 2004 18:35 • #539835
    Eğer clean ton istiyorsan, G254 buna daha uygun bir gitar. Bridge humbucker'ı senin sert müzikler çalmana imkan sağlarken middle ve neck single'ları blues, funk gibi diğer stillerde hem clean hem de drive'da düzgün sonuçlar verebilir. X6 bunun yanında daha sert veya fusion soundlar için üretilmiş bir gitar. Eğer grubunla heavy metal çalıyorsan sunduğun seçenekler arasında alman gereken gitar budur. Sadece orta pozisyonda bir single' ı var , arpejlerde fena olmaz ama düşük drive veya clean tonda daha fazla bir seçeneğin yok X6da. Köprülere gelince, Cortların kilitli köprüleri hakkında bir fikrim yok, ama çok güvenilir olmayabilirler. Bazen gitardan gitara değişiyor, sana tavsiyem alırken abartılı vibrato hareketleriyle deneme yapman. Bak bakalım akord kaçıyor mu?. Ayrıca bol bol "bend" yap, gene bak bakalım akord kaçırıyor mu?. Eğer sağlamsa, bir problem yoksa al ama gene çok güvenme: )Eğer değilse başka bir x6 dene. Aynılarını onda da yap. Aldığın dükkana telleri değiştirt ve değiştirirken onları seyret, çünkü kilitli gitarda tel değiştirmek bir sanattır:)..Köprünün açısını bozmadan, optimal yükseklikte tutulması lazım yoksa entonasyon diye birşey olmaz gitarında. G254 köprü olarak wilkinson köprü sistemini sunuyor. Kilitli değil ama standart kilitsiz köprülere göre daha geniş bir açıyla hareket edebilir ve tel koparmaz kolay kolay. Alaşımı güzeldir, sustain' i iyi etkiler ve tabii ki kilitli gitarların aksine tel koptuğunda bütün akordun kaçmaz:).

    Amfi meselesine gelince, kısıtlı bütçen olduğuna göre,tüm maddi kaynaklarını bence gitara ayır. Kendine güzel bir gitar al, çünkü insanın daha sonra çaldığı gitardan soğuması çok kötü birşeydir. Aldığın gitarla gurur duy ve aklında "acaba" lar kalmasın. Amfi ilk başlarda o kadar şart birşey değil. Ben dahil birçok arkadaşım amfisiz uzun zaman çaldık, insanı öldürmüyor:)Ki ben gitara başladığımda henüz 1990 lar bile gelmediği için ortada gitarı takacak bilgisayarda yoktu, müzik setine takıyorduk. Kötü bir amfi almaktansa hiç almamak ve onun parasını gitar bütçesine aktarmak çok daha mantıklı bir yatırımdır inan bana. Kötü amfilerden, kötü sesler çıkar ve seni de gitarının soundundan soğutur. Çok insan bilirim ucuz amfi alıp bir daha kullanmayan. Şimdilik bilgisayarının ses kartını(efekt programları işe yarıyor ama ses output u biraz dertli bir konu) veya müzik seti kullanırsın. Hiçbiri olmazsa da zaten çıkan ses senin duymana yeterde artar bile.
  • gogostarmen • 29 Ekim 2004 09:57 • #539842
    @wedge antilles
    sağol dostum ilgilendiğin için
    birkaç sorum daha olacak.bu g 254 ve x6 nın ikisinde de push and pull pot özelliği var. yani humbucker manyetik single olarak davranabiliyor.x6 alsam yine mi çok sert ses çıkarıcak? bir de bunların etiket fiyatları şu g254 için 260dolar x6 için 310 dolar. ben de senin dediğin gibi bütün paramı gitar için ayırmayı düşünüyorum ve bilgisayara veya müzik setine bağlamayı düşünüyorum. şöyle ki bir sürü efekt programı buldum (guitarfx:çalışmadı sapıttı revalver live:gayet güzel latency yok ama sesler çok net değil guitar rig:daha çözemedim. ve daha birçok)
    hatta revalver live ile klasik gitarımı mikrofonla bilgisayara bağlayarak distortion vb. efektler bile aldım. ama bazen bilgisayarım kaldırmadı. ses kartım on board. işlemcim amd 1700+ ramim 256 ddr. ben elektro gitarı bilgisayara bağlarsam biraz da olsa iyi bir ses alabilirmiyim? bir de müzik seti var odamda baya eski bişey ama hoparlörler baya iyi. onun neresine bağlayabilirim elektro gitarı?
    teşekkür ederim.
  • _EvildoeR_ • 30 Ekim 2004 17:48 • #539864
    yardım :)

    hımmm cort iyi gibi bişii söliip seni yanıltmak istemem !! anfi konusuna gelince sakın bilgisayarı deneme derim ben hem distortion istiyosun bilgisayarda net olmaz. Aslına bakarsan 10 wattlık anfide de distortion çıkmıyo ona benzer başka bi efekt çıkıyo sanki ama berbat oluyo bende 10 wattlık anfi var distortiondan soğudum !! sen biraz daha para biriktir iyi bişii al derim biraz daha sabır sonra keyfini sürersin....
  • wedge antilles • 30 Ekim 2004 18:10 • #539868
    Canım kardeşim şimdi bu push&pull denen sistem humbucker'ı iki ayrı single olarak çalıştırır, "split coil"' de denir. Single olarak çalışır ama maalesef dip sesi ve tonalitesi gerçek bir single coil le kıyaslanamaz. Bende ki gitarlardan birinde Dimarzio tonezone var, çok elverişli bir manyetik olmasına rağmen split coil işi için, çıkan ses pek tatminkar değil. Yanlız daha önce de dediğim gibi alacağın gitarın çalacağın müziğe uygun olması lazımdır. Bu nedenle x6 ve g254 arasında seçim yapma konusu birazda müzik zevki meselesi. Bana sanki p254 daha düzgün bir gitarmış gibi geldi, zaten oldum olası birkaç marka dışında kilit sistemlerine güvenmem.

    Bilgisayarlarda onboard ses kartları problemli olur , latency yapar dediğin gibi. O konuda yapacak birşey yok maalesef. Anca yeni ve iyi bir ses kartı alacaksın-ki o da ucuz birşey değil- o zaman toplanır latency durumu ama bence değmez. Şimdilik madem müzik setin var, onun mikrofon girişine tak gitarı, ama genede çıkan sesler pek düzgün olmayacaktır. Amfi alana kadar sabret kısacası: )....Alıcaksan da adam gibi bir amfi al...
  • gogostarmen • 30 Ekim 2004 20:08 • #539869
    @wedge antilles ve ilgilenen diğer arkadaşlar
    çok teşekkür ederim sizlere aydınlattınız beni.
    saygılar, sevgiler