Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

processor mü? tek tek analog mu?

• desmodus • 5 Kasım 2004 18:51 • #539954
    Arkadaşlar bu aralar fena ikilemdeyim sizce tek tek analog pedal mı daha iyi yoksa processor mu? bilmiyorum ama wah'ı dışardan bağlayıp wahsız bir processor düşünüyorum
  • krmızıbulut • 5 Kasım 2004 22:19 • #539957
    Dostum bence analog pedal herzaman iyidir ancak analog pedalı da direk miksere girersen birşey anlamazsın yani gitar anfisine girmen gerekir tadını alabilmek için. Ayrıca analog pedal toplaman fiyat olarak da pahalıya patlar. Bu anlamda processorler iyidir ama onlar da analog pedalın yerini tutmaz.
    Wahsız bir pedal alıp wah'ı dışardan bağlamayı neden düşündüğünü ise anlamadım.
  • blackened69 • 6 Kasım 2004 10:46 • #539967
    bence de analoglar her zaman daha iyidir. ordaki distortion o kadar kaliteli ki, sanki sustainer gibi çalışıyor. efektörlerde ise bu kadar kaliteli ton yakalayamazsın. ancak efektörlerin bence tek iyi tarafı çok sayıda tonu hafızasında tutmasıdır.

tek tek toplamak cidden çok pahalı bir işlem olsa gerek bende katılıyorum buna ama, büyük sanatçılara bakıldığında (grup olarak metallica, megadeth gibi ya da steve vai) hep analog pedalları bir kutu içinde birbirlerine ekleme yöntemiyle çaldıkları doğru.

peki neden wah'sız bir pedal? çünkü sonuçta mekanik yöntemle çalışan eski Dunlop Cry Baby'lerden çıkan o sesler Pitch Harmonic'lerle de birleşince ortaya inanılmaz şeyler çıkıyor.
  • wedge antilles • 6 Kasım 2004 15:19 • #539972
    performans için çoğunlukla analog pedal daha iyi ...Stüdyolarda çalarken devamlı farklı amfilerle karşılaşıldığı için processorler problem çıkartabiliyor, evde ayarlanan tonlar stüdyodaki amfide güzel olmayabiliyor. Bu durumda oturup stüdyoda baştan setup yazmak gerekli maalesef. Birde tabii processorların bazılarını kullanmak ve programlamayı becermek mühendislik bilgisi gerektirebiliyor: )...Hakikaten arayüzü çok karışık olanlar var. Analog pedallarda bu problem yok. Gerçi bende analogların yanı sıra bir Yamaha DG-Stomp processor/pre-amp var, kullanması çok kolay ve tonları oldukça kaliteli. Ama genede ben sadece kayıtlarda direk bilgisayara girdiğim zaman kullanıyorum bu aleti, çünkü eninde sonunda dijital bir aygıt. Analog pedalların ise en büyük dertleri emulator/simulator özellikleri olmadığı için amfi dışında direk mixere veya bilgisayara girersen feci sonuçlar vermeleri. Birde tabii birbirlerine bağlarken bu meretleri bir yığın kablo gerekiyor, ve bir problem anında hangi kablo olduğunu bulmak biraz sorun. Söke taka buluyorsun ama sahnedeysen işin zor tabii: )
  • Eja • 7 Kasım 2004 01:51 • #539978
    kesinlikle analog. tonlar gerçek çıkar. ama sahnede kullanmak zordur. yani bir prosesör 7-8 ayrı efekti bir anda kapatıp, başka efektleri devreye sokabilir. tek pedal olayında her birine basmak gerek, tabii line selector yoksa. line selector olayı da ayrı bir bilim, teknik ve forum konusu.. bir de amfi olayına kesinlikle katılıyorum. amfisiz ton alınmıyor valla billa.
  • SerkanBass • 17 Kasım 2004 15:49 • #540138
    eger bu işi profosyonel olarak yapıyor ve bar bar dolaşıyorsan kesinlikle digital processor almanı öneririm.Bar programı yapıyorsan her parcada farklı ton gerekecegi için tum pedal ayarlarını tek tek acilen degistirmen gerekicek,..yeni pedallar artık cok verimli..
  • DJ GADOHA • 18 Kasım 2004 03:44 • #540146
    analog olmalı processor var ise gitarın ne olduğuda önemini yitirir anfi ve pedallar karakterlidir herzaman örn. klasikler boss'super overdrive' ibanez'tube screamer' boss'chorus ensmble' boss'cs3' mxr'ın tüm modelleri bunlar çok iyi analog örneklerdir teyp gibi netice alırsın.digital tuşe kaybınada yol açar yüksek volümde dalgalar bozulur seninde sinirlerin bozulur hele şu son çıkan ucuz aletler rezalet
  • moodyspace • 19 Kasım 2004 22:44 • #540172
    Ben de arkadaşlara katılıyorum.Processorler pratik,ama analoglar güzel gitar amfileriyle ...tartışılmaz tabi...süper..ama piyasada güzel processorler de var(türkiye de fiyatlar uçuk tabi)bence en iyisi foot controller
    pratik ve kaliteli....
  • Serpent Rider • 20 Kasım 2004 19:57 • #540210
    bence processor daha iyi.analoglar çok pahalıya mal oluyo ve 3-4 sesle idare edersin .ama procesorlerde 100 lerce ses var.
    sen sanıyomusunki gruplar analog kullanıyo..alayında processor var ama gizliyolar ..
  • NorMALE • 21 Kasım 2004 01:12 • #540220
    Çok kaiteli prossesörler var artık her türlü performansı alabilirsiniz ancak ben genede iyi kalitede bir amfiniz varsa distortion tonlarını amfiden almanızı ve Wah pedalını da kesinlikle analog kullanmanızı tavsiye ederim