-
Herkese Selam...
Ben elektro gitar alacağım fakat tam olarak marka ve modele karar veremedim. Bu konuda yardım isteyecektim.
Amatör biri için olmalı ve fiyatı en fazla 300-350 dolar olmalı. Benim aklımda Cort X-6 X-2 G200 G210 G210D, Washburn X-10 X-11 X-12 veya Oscar Schmidt LX20.
Sizinde yeni model ve tercihim için önerilerinizi bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler...
-
Ne tür müzik yapacaksın? Kalın neckli mi yoksa ince neckli mi gitarlarda daha rahat ediyorsun... Ağır mı olacak hafif mi, bu tarz sorulara bi cevap ver önce sonra marka ve modellere bakarız..
-
Paranın birazını amfiye de ayırmak istiyorsan Cort X-2'yi tercih ederim. Ben de bir X-2 kullanıcısıyım. Çift humbucker taşıdığı için güzel sert metal tonları yakalaman mümkün. Ancak köprün Floyd Rose değil. Bazı soloları atamayabilirsin (Örnek olarak Master Of Puppets'ın ikinci ve hızlı solosu). Eğer solo olayını baya geliştirmek istersen X-6'yı da tercih edebilirsin. Ben şu anda sadece her ne kadar sinir olsam da Floyd Rose köprü için X-6'ya geçmeyi düşünüyorum.
Cort'un G serisi X serisinden daha yumuşak tonlara sahiptir. Genelde soft rock ve jazz tonları için biçilmiş kaftandır. Ancak 22 fretli olduğu için bazı soloları atman zor olabilir. Gerçi atan 21 fretli Fender Stratocaster'da da atıyor (örnek: yngwie j. malmsteen). Ancak ne kadar fazla fret olursa o kadar iyidir çünkü sustain uzar.
Oscar Schmidt'in gitar yaptığını duyduğuma sevindim, ama kalitesi tartışılır. Çünkü Washburn tarafından yapılan ürünler bunlar. Ve Washburn'lerin kalitesinden hiçbir zaman emin olmadım, olamayacağım da. Bunu Washburn'ün X serilerinden birini kullanmış biri olarak söylüyorum. Ancak Oscar Schmidt'in amfileri gerçekten çok kaliteli ve tonları harika. Bende OA15 türü (Overdrive Amplifier 15 Watts of Power) bir amfi var, direkt olarak heavy metal distortion'ı veriyor.
Kolay gelsin...
-
İnce neck olursa eminim daha rahat ederim...
Müziğede gelince rock, classic rock, metal... farketmez o kadarda...
Amaç gitar çalmak...
Amfiye gelincede, evde hali hazırda, bilgisayar için aldığım bir ses sistemi var. Arkadaşımın gitarını getirip denedik ve çok güzel ses aldık. Tabi ki ileride alacağım fakat şimdilik amfiye para ayırmayacağım....
-
Evet ileride kesinlikle almalısın, çünkü hiç bir ses sistemiyle (ne kadar kaliteli olursa olsun) amfide yakaladığın tonları yakalayamazsın...
-
Ama bir amfi alana kadar,gitar için bir distortion alsam iyi olur(20$ felan zaten)...
Birde pedal ve zoom olayı varmış. Onlar ne ? Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Bi anlatsanızda...
-
Zoom dediğin şey Multi Efekt pedalı markası. Aletin içinde bir sürü efektler var sen seçiosun çaliosun işte oaly o
bi de single pedallar var. İşte Boss MT-2 , Chorus falna filan pedalları . Bunlar tek efekt veriyor.. Sen bence yeni başlayan biri olarak. Gitarı al bi de kendinze şöyle Zoom 505II veya 606 gibi ME pedal al (multi efekt) onla efektleri öğrenirsin edersin..