Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

****WAH PEDALI****

• Norton • 19 Kasım 2004 20:22 • #540169
    jim dunlop cry baby
  • wedge antilles • 19 Kasım 2004 22:14 • #540171
    Jim Dunlop 'lar maalesef biraz çamurlu seslere sahip oluyor. Özellikler Hendrix modeli. Vox oldukça iyi bir Wah. Türkiye' de bulunmaz ama RMC' ler piyasadaki en kaliteli Wah pedallarıdır. Morley' in kullanımı rahat ama tonlarındaki dijitallik can sıkıcı.
  • Nem • 19 Kasım 2004 23:34 • #540175
    Jim Dunlop'ların devre yapısında buffer denen ve sesin tizlerini koruyan bölüm olmadığı için ses biraz çamurlu hale geliyor. Bu durum wah bypass edilmişken de devam ediyor. Bunu biraz iyileştirmek için wah'dan önce herhangi bir başka pedal (pedalların çoğunda buffer vardır) koymak denenebilir. Bu öne konan pedalın açık olmasına gerek yok çünkü pedallardaki buffer bölümleri her zaman devrededir.

Morley'in de dijitalliğine katılıyorum, aslında tam kelime dijitallik değil bence, "vahşilik" veya "keskinlik" diyebilirim belki. Steve Vai'in wah tonu gibi bir şey yani. Karakteristik Morley soundu işte. Bol distortion'la iyi gidiyor, clean ile o kadar iyi değil. Açıp kapatma düğmesi ve zahmeti olmaması bir artı olabilir ama yaylı olması ve bıraktığınız pozisyonda kalmaması da bir eksi olabilir..

Bir arkadaşımda 60 küsur model İtalyan malı bir wah var, markasını da bilmiyorum ama duyduğum en güzel ve melodik(!) wah tonlarına sahip diyebilirim. Ondan bulursanız alın :)
  • chriss • 20 Kasım 2004 04:40 • #540178
    o arkadasin benmiyim?
  • wedge antilles • 20 Kasım 2004 09:02 • #540181
    O 60 küsür model pedal Vox Clyde McCoy olmasın???...70 'lere kadar bütün Wah pedalları İtalya' da üretiliyordu. Vox' un King Wah modeline kadar tamamı ABD' de üretilen bir wah yok. O eski Wah'lar çok iyi aletler. Şanslı adammış gözü gibi baksın: )
  • chriss • 20 Kasım 2004 11:25 • #540182
    eger benden bahsediyosa nem :) mccoy degil bende ki jen double sound fuzz/wah red faselli italya/pescara yapimi zaten 70 lerde vox u falan da bu adamlar yapiomus thomas, vox, jen die isimlerle satiyolarmis, pot unu degistirdim dunlop in hot potz unu taktim bu etrafi demir olanlardan, sanki biraz sound u degisti gibi geldi ama yapcak bisey de yoktu cazirtidan wah duyulmuyodu belki sonra bi fulltone pot falan ismarlarim extra para gelirse ama guzel alet vocal sweep i baya guzel :)
  • Nem • 20 Kasım 2004 11:57 • #540183
    evet tabii ki senden bahsediyodum, şanslı köfte seni :)
  • chriss • 20 Kasım 2004 19:09 • #540205
    teveccuhunuz :)