Ben analog pedallar kullaniyorum ama bi turlu su olayi cozemedim biz bu pedallari adaptor ile dogrudan elektige bagladigimizda akim pil ustuden gecmiyor mu?Gecenlerde actim baktim icine pilin ustunde "do not charge" yaziyo.bu pil bitince cope mi degistiricek miyiz yoksa adaptorlle pedal ustunden sarj mi etcez.sarj edemeyiz cunku pil rechargable degil.e o zaman ne yapicaz???
Ya ADaptör kullnacaksın sürekli , ya da pil. Ben pili tercih ediyorum. Anagol da adaptör kullanılmaz. Bi de türkiyedeki elektrik oalyları pek sağlam diğil herhangi bi voltaj düşmesinde gain düşüyor sorunlar çıkıyor. Pil en iyisi.
kaliteli adaptörünüz yoksa cızırtı da yapar, aleti de bozabilirsiniz. o yüzden en iyisi iyi akım veren kaliteli piller kullanmak. mesela philips'in multi-life pilleri var onlardan şahsen çok memnunum.
Hayır, bu durumda akım pilin üstünden geçmez. Adaptörün takılı olduğu giriş pili devreden izole eder ve sadece adaptörün verdiği akım (veya voltaj hangi şekilde söylemek istersen) kullanılır. Dolayısıyla adaptörü taktığında pil de bitmez, şarjda olmaz. Sahnede dolu bir pil takılı olması iyi bir önlemdir. Çünkü adaptörler fişten çıkmak, arızalanmak vb. konularda oldukça ünlüdürler.
birden fazla pedal için brick supply tbir edilen supplyları kullanmak iyi. Ama bunlar pek ucuz sayılmaz. Tabi bossun bazı pedalları kullanılarak 5'e kadar boss pedalı tek bir adaptörle çalıştırmak mümkün.