Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Analog PeDaL Devreleri Ne Kadar Verimli???

• trapten • 21 Kasım 2004 08:43 • #540222
    Arkadaslar ben elektro konusunda yeni sayılırım elektronik bilgim çok fazla ve internette karşılastığım Pedal devreleri var....bu devrelerin yapımı bana göre basit maliyetleri de düsük devrelerin demo sesleri de cok iyi geldi bana.... iyi bir anfim var ve bu şekilde analog bi set kurmayı düsünürüm ama ne kadar verimli olur.....???
  • souls_for_rent • 21 Kasım 2004 09:22 • #540223
    çook...
  • blackened69 • 21 Kasım 2004 11:07 • #540225
    evet dijital efektörlere göre analoglar çok daha kaliteli distortion ya da overdrive verebilirler. tek kötü yanları birden fazla tonu hafızasında tutamamalarıdır, bu da bir konserde zorluk yaşanmasına sebep olabilir. ama büyük gruplar ya da şarkıcılar kayıt sırasında çoğu zaman analog pedalların toplandığı bir kutu ile çalarlar.
  • wedge antilles • 21 Kasım 2004 11:17 • #540226
    Kendi pedalını kendin yapıcan ha?...vay be baya karlı bir iş olucak: )
  • trapten • 21 Kasım 2004 11:24 • #540227
    ben elektronik muh. 2. sınıf okuyorum bilgim bence cok iyi ""www.tonepad.com"" sayfasından yaklasık farklı kategorilerde 50-60 civarı devre var ve maliyaetleri cok düsük,,bakabilirsiniz ...........
  • Nem • 22 Kasım 2004 01:47 • #540246
    En büyük (belki de tek) probleminin bypass switchleri olacağını söyleyebilirim. Çünkü bunlardan Türkiye'de yok, getirtmek gerek.
  • aykuth • 22 Kasım 2004 08:48 • #540248
    nem switchler konusunda benden önce davranmış, en sıkıntılı konu ve türkiye de bulmak gerçekten zor. İkinci bir konu ise kablaj(kablolama), shielding(ekranlama), parça yerleşimi, kutulama gibi sorunlar yüzünden dışarıdan alınması muhtelem gürültü. Son olarak audio devresinde kullanılacak kalide pot vb. elemanları bulmakta yaşayabileceğin güçlükler. Genel kanı satılandan ucuza malolmuş kompakt bir pedal yapmanın biraz güç olduğu. Tabi adı ünlenmiş, bu yüzden yüksek fiyata satılan analog pedalların daha ucuzu yapılabilir. Buna en önemli örnek sansampın tümüyle analog pedalları. GT-2 vb.
    Bence en basitlerinden başla en azından. Bİr önemli not sadece okuldan aldığın elektronik bilgisi genelde böyle pratik isteyen devrelerde pek yeterli olmayabilir. (ben elektronik müh. mezunuyum)
  • trapten • 23 Kasım 2004 09:14 • #540266
    onerilerin için sagol ama ben devre tasarimi konusunda kendimin cok iyi oldugunu dusunuyorum özellikle ses isleme konusunda elektronikte ilgi alanimla beraber kendimi müzik olay1na verdim TÜPLÜ DAHiL hertürlü anfinin Yapimi ve modifiye edilmesinde cok basarili oldugumu dusunuyorum.....ama dedigin gibi malzeme kalitesine ve çesitliligine gore kompakt bir pedal yapmak zor olabilir...