Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bu basligi belki 100 defa cvplamis olabilirsiniz....

• GianCoOL • 8 Aralık 2004 08:01 • #540402
    herkese selamlar...bu benim ilk mesajim,cok heyecanliyim :D
    bu siteyi yeni buldum.Sizlerden ufak bir yardim istiycem.
    Ben Nightwish grubunu severek dinleyen birisiyim.
    bilen bilir "crimson tide and deep blue sea" parcasinin videosunu izledim.Ve elektro gitara baslamaya karar verdim :D
    Simdi hayatinda eline gitar almamis ama cok hevesli birisi olarak sunlari soruyorum.
    gitar alirken nelere dikkat etmeli?
    hangi marka ve modeller?
    bu isin ustalari(tabi ki malsteem i falan kastedmiyorum.sizin aranizdaki prof lar) nasil basladilar, ne yaptilar?
    ODTU de okuyorum,arkadaslarla kendi aramizda amatorde olsa bi grup kurmak istiyoruz.
    ayirabilecegim max fiyat 300 usd civari.

Cevaplarinizda teknik terimler kullanmazsaniz sevinirim cunku hic bisi bilmiyorum :(

simdiden tesekkurler...Saygi&Muhabbetle
  • GianCoOL • 8 Aralık 2004 08:26 • #540403
    bu arada online satis yapan bulabildigim tek yer
    www.isfendam.com
    bu sitedeki Washburn X serisi mali acidan bana uygun.
    (tam olarak bilmiyorum ancak bu fiyatlarda alinabilecek en kaliteli gitar bu ?)
  • Serpent_King • 8 Aralık 2004 12:12 • #540404
    Hayır bence alabileceğin en kaliteli gitar o değil.

Gitar almanın bir çok farklı yöntemi olabilir.

2.El gitar alabilirsin.
    2.El gitar alıp o gitara modifiye yapabilirsin.
    Sıfır gitar alabilirsin.

Yeni başlayacağın için ikinci el gitar almanı öneriyorum , alırken de çiziklerden ve eziklerden çok , gitarın fretlerine ( kalvyenin üstündeki ince metal çubuklara ) , sağlam ve ezik olup olmadıklarına , köprüsünün (gitarın gövde kısmında tellerin tutturulduğu yer) sağlamlığına , klavye ayarına , ve kulaklarına dikkat etmelisin.Bazen kulaklar bozulabilr ve takım halinde değişmesi gerekiyor olabilir.

Gitarı çalarken de şarkı çalmak yerine , aşağıdaki perdelernde ince notalara basarak gitarın sustain durumuna , klavyenin rahatlığına , switch le oynayarak gitarın ilgili aksamdaki parçasının oksitlenme yapıp yapmadığına , ve sesinin istediğin gibi olup olmadığına :) bakmalısın.
  • m0rtis • 8 Aralık 2004 12:40 • #540405
    Nightwish'in Gitaristi Emmpu da Washburn kullanıyor...
    Tabi o senin alacağın washburn le Emmpu'nun gitarı arasında dağlarca fark olacak haliyle :)

300 doların varsa boşver Washburnleri , şöyle ikinci el kas kesinlikle; ben sana epiphone tavsiye ediyorum. Epiphone Les Paul Standart tarzı şeyler senin çok da işini görür. Hem Clean hem de distortion olarak tatmin edici tonlara sahip.