-
merhaba arkadaşlar.
ben bir elektro gitar aldım ikinci el tonları falan gayet iyi klavyesi çok rahat ancak teller ve gitar re'ye ayarlanmış durumda.
yani şu anda EBGDAE şeklinde olması lazımken telleri ancak DAFCGD ye göre akort edebiliyorum. bu yarım ses kalınlık beni biraz rahatsız ediyor.
gitardan anlayan bir kişiye gösterdim
arka taraftaki yayların bendeki şekli(normalde paralel olur aralarında boşluk vardır) bende sağ taraftaki tellerin uçları aralıklı iken solda ortada birleşiyorlar.
sanıyorum o telleri yerine takmak gerginliği artırır ve gitarım akor edilebilir.
siz ne dersiniz? ben mi yapayım nereye götürebilirim gitarı ankarada?
teşekkürler
-
sen gitarını standart akorta alınca sonra tekrar mı re ye kayıyor?
-
Senin gitarın floyd rose lu mu ? öyleyse kiliti açman ve akordu yapman gerek.
Diğilse floyd rose lu , akordu yapınca akord kaçırıyorsa o zaman kulaklarda sorun var demektir.Bi tamirciye götür hallolur.
-
o senin dediğin yaylar sanırım tremolo sistemi onunla bir alakası olduğunu sanmıyorum , eğer akord edilmiyor ya da kayıyorsa serpentin dediği gibi ya kilitli bir sistem kullanıyorsun ya da kulaklar arızalı...
-
yok arkadaşlar kulakta bir sorun olduğunu sanmıyorum. gitarın bir yerinden ayar yapılmalı herhalde ya sap ayarı ya da o yaylarla ilgili bir ayar.
gitarı zaten mi'ye getiremiyorum şu an ancak re'deyken akort oluyor. yani kulaklarda bir sorun yokı. evet gitar floyd roselu zaten yarın götürcem gitarı
gitarda akortun kaçması falan yok. sadece şu an 1 er ses kalın tüm teller ben onları düzeltmek istiyorum.
teşekkürler
-
floyd rose lu ve kilitli ise o halde sapın ordan kilitleri bi anahtarla açmalısın sonra akord yapabilirsin kulaklardan dilediğin gibi ..