Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Fender Gitarlar ve Uretim Yerleri

• Muddy Bank • 11 Aralık 2004 22:15 • #540436
    Benim bildigim kadariyla fender in amerika fabrikasi kapandi ve meksikaya tasindi.o zaman artik piyasada amerikan fender yok mu ya da meksikada made in usa diye mi uretiliyor?Squier gitarlarin da meksika yapimlari var ama bir de meksika fenderler var.Anlayacaginiz kafam cok karisti.Biri bana bu konuyu detayli ve acil olarak ozetlerse cok iyi olur.

NoT:fender gitarlarin ense kısımlarindaki fender yazilari neye gore yaziliyor onu da bi anlatirsaniz sevinirim.(niye koyu veya acik, ici bos veya dolu, dolu ise siyah mi sari mi yoksa beyaz mi, niye???)

Ornegin
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=41423&item=3766951298&rd=1 adresindeki sap nasil bi gitara aittir?bir de yine sapin ensesinde tam stratocaster yazisinin bittigi yerde bi eziklik gozume carpti.acaba sap zarar mi gormus yoksa yanlis mi goruyorum?

Bir de meksika fender turkiyede ne kadar eder? 2 el ve bir dukkana satmiyorum arkadasa satacagim.

Yazacaklariniz icin simdiden tesekkurler...
  • karete • 13 Aralık 2004 07:23 • #540455
    fenderin amerika fabrikası kapanmadı sadece üretimi azaltmışlardı ya da durdurmuşlardı
    ensedeki fender yazıları sandıgım kadarıyla ülkeden ülkeye fark ediyo amerikanınki bi şekil japonyanınki bi şekil vs.gibi sapa gelince son sıralarda fazla ürettiği bi sap tanınmamış bi marka daha vardı adını unuttum aklıma gelmiyo ondan çaldı bu modelide sapta bi problem göremedim :/ meksika fenderlerin fiyatını bilmiyorum
    geçen gün arkadaşla amerikan fender aradık solak hiçbiryerde yok solak olmasındanda belki kaynaklanabilir ama türkiyede kalmamış gibi bişey
  • Muddy Bank • 17 Aralık 2004 18:57 • #540530
    sapa gelince son sıralarda fazla ürettiği bi sap tanınmamış bi marka daha vardı adını unuttum aklıma gelmiyo ondan çaldı bu modelide

biraz acarmısın bisey anlamadim da.fenderin son zamanlarda urettigi orjinal ama fazla bi sapı ve bu modelin bi markadan calinti oldugunu mu kastetmek istedin??
  • karete • 18 Aralık 2004 01:05 • #540533
    evet ne olmuş yan firmasıymış ama yine unuttum firmanın adını :) kastedmedim direk öyle dedim
  • Muddy Bank • 24 Aralık 2004 21:37 • #540599
    yok canim olabilir de ben simdiye kadar fender saplarinin hicbirinde bi degisiklik goremedim hepsi tek cesit gibi geldi bana
  • KerryKing • 25 Aralık 2004 14:15 • #540604
    Fender bulmak gerçekten zor, gittiğim mağazaların birçoğunda yok, rastlayamadım.
    Bir strat'a rastlamıştım, adamlar Japon Fender'i, Amerikan diye kakalamaya kalktı, manyetikler falan saçma sapan ucuz markalar, sapını da kazımışlar, japon falan yazıyordu herhalde,klavye deseniz mübarek tarla gibi hiçbir estetik yok, kullanımı zor, Fender demeye bin şahit ister, onun için tavsiyem çok dikkat, 150 dolarlık berbat fender elinizde patlayabilir.
  • Muddy Bank • 26 Aralık 2004 17:08 • #540624
    bana sadece sap gerekiyo ki bence sap gitar demektir.kurt cobain'e hasta degilim ama tonunu cok begeniyorum.(ozellikle bi gitari kullandigi zamanlardakini)

bana e mail adreslerinizi verirseniz(yardimci olmak isteyen herkes) size bu gitarin fotograflarini yollayacagim bi bakip gitarin uretim yerini, modelini ve kisaca ozelliklerini soylerseniz cok mutlu olurum.
  • Leprosy • 30 Aralık 2004 17:07 • #540651
    Alakasız olabilr ama Fender Jackson2ı satın aldı.Adamlar başka gitar yapamayacaklarını anladılar şimdi başkalarının ekmeği ile oynuyorlar.!
  • Muddy Bank • 30 Aralık 2004 18:30 • #540653
    1-cok degil asiri alakasiz
    2-gecmisin ve gelcegin yani tum zamanlarin en iyi gitarlarini yapmalari onlara istediklerini yapma hakkini verir!