-
Yeni bir elektro almak istiyorum. Metal müzikle ugrasiyorum ve bu tarza hitabedecek bir gitara ihtiyacım var in flames ve iced earth tarzı ve uzun soloları rahatça atmak istiyorum ve V gitar olmasın ayrıca manyetikler hakkında da bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler
-
Herhangi bir gitar ile uzun soloları atabilirsin fakat rahatlık diyorsan ve solo atmak istiyorsan bence ibanez in serilerine bakmalısın.Şahsen ibanezi hiç sevmem bc rich tutkunuyumdur ama bc rich in platinum , platinum pro gibi süper serilerinden bulmak nerdeyse imkansız olduğu için tek çaren ibanez veya esp de ama ben ibanez i kullandığım için onu önerebiliyorum sana.
Manyetik olarak bence iki single tek hambucker kullanman doğaldır.Fakat hambucker ın biraz sağlam birşey olması lazım çünkü iced earth gibi gruplarda genelde keskin soundlu manyetikler kullanılıyor.
Bazıları ibanez in düşük fiyatlı serilerinde manyetiklerin güçsüz olduğundan bahsediyorlar , tabi ben buna biraz katılıyorum biraz katılmıyorum çünkü bu güçsüzlük , rahatlık sayesinde gideriliyor..
-
ya aslında aklımda bir de tellerin yakın olması vardı söylemeyi unuttum hatta bu yüzden jackson alacaktım ama arkadaşlarım vaz geçirdi. birde iced earth ün gibson kullandığını duydum hakkında biraz bilgi verebilirmisin birde bc rich hakkında da fazla bilgim yok...
-
Tellerin yakınlığı veya uzaklığı sabit köprülü olmayan ve ayarlanabilir olan köprülerden yukarı veya aşağı indirilebiliyor.
Alacağın , kore malı ve normal köprülü bir gitar (jackson ın düşük serileri gibi ) ise dikkat etmen çok nokta var.Bu tür düşük kalitedeki gitarların klavyelerindeki oransızlık yüzünden 12. 13. perdelerden sonra genelde ince tellerde sustain kaybı oluyor.Bunun da nedeni bu perdelerden sonra zaten yakın olan tellerin iyice yakınlaşıp sen tele vurunca aşağıdaki fretlere çarpmasından kaynaklanıyor.Bunun önüne geçmenin de tek yolu iyi bir gitar ustasına gitmek bu yüzden eğer 300 500 dolar arası bir gitar alıyorsan tellerin yakınlığına filan pek aldanmaman gerekir...Benim gitarımın telleri öyle çok yakın filan diğil ama gayet iyi solo atabiliyorum mesela...
Iced Earth de John Schaffer bildiğim kadarıyla kendi custom bc richlerini kullanıyor ve ben bu gitarların hastasıyım :).Sanırım solo gitaristleri Gibson kullanıyor olabilir.Ama hangi seri olduğunu bilmiyorum.
Bence sen dükkanların hepsini dolaş , aklına yatan fiyatı uygun tüm gitarları dene bir amfiye takıp , dükkan sahipleri bu durumdan şikayetçi olmazlar , öyle bir karar ver , gitarları denerken ince melodiler çal , sesin bozulup bozulmadığına filan bak..
-
kahretsinki signature değil o bc rich modeller ya gibson kullanıyo diye biyerde okumuştum heralde o schaffer değildi şimdi iced earthın bütün forumlarını gezdim beynim aktı bulamadım gitar hakkında bir yazı ama bc rich olabilir aklımda kaldı melancholy nin videosunda vardı bi model ama onu biraz zor buluruz :D neyse çok sağol ben biraz daha sabredeyim mesela sene sonuna kadar bi 2. dönemi atlatayım da iyi bi elektro alayım artık... birde bu bc richlerin hangi modellerini bulabilirim türkiye de..
-
Melancholy videosundaki gitar signature warlock schaffer in kullandığı.Thinline warlock gövdesi ve widow headstock var gitarda.Koyu kırmızı finish..Çok güzel bir gitar...
Aynı gövdeli gitardan bende var işte , bendeki bronze serisi bunlardan bulabilirsin türkye de bolca.Birde assasin , mockingbird , virgo , ironbird , jr v , stealth , asm bulabilirsin.Bunların tümü kore malı olucak büyük ihtimalle bulduğunda...Bu gövdelerden yanlızca warlock ve mockingbird ün bronze serileri var.Diğerleri platinum dan başlıyorlar.
www.bcrich.com
-
Senin gitara laf etmek gibi olmasın ama o manyetikler sence yeterlimi bronz warlocktaki, fazla anlamıyorum gerçi de genede danışayim dedim. peki senin alette tellerin uzaklığı nasıl?
-
Ya nası söliyim şimdi ki , benim gitardan ben fazlasıyla memnunum istediğim herşeyi her soloyu atabiliyorum bu gitarla , tek laf edilmeyecek yeri de zaten manyetikleri , o fiyata o derece iyi death metal işte budur dedirten manyetikli gitar var söyle hemen alıcam.Tabii ki sadece death metal için diğil ama bc rich bronze serisi kesinlikle sadece metal çalmak için tasarlanmış..
Tellerin uzaklığını kendin ayarlıyorsun , yüksekliği ayarlanabilir köprüsü var.Seçimi sana kalmış çok yaklaştırırsan iyi solo atarsın ama çok ince seslerden çalarken yani yüksek perdelerden filan tel frete çarpabilir ve sustaini düşürebilir ama bu tamamen sana kalmış bir olay bunu göze alabilirsin bazı şeyleri çalmak için.
-
üstad valla bc richten vazgeçtim nedeni aynen şöyle: http://espguitars.com/sig_kirk.htm :D sağlaaaaaaaaaaaaaam diyerek biraz araştıracam... sağol serpent kardeş
-
bence alexi nin kullandığı gitar ona 5 basar