Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr

• ophelia • 13 Aralık 2004 16:14 • #540462
    ya selam arkadaşlar.öncelikle i bi site valla bravo tebrikler...
    ya klasik gitar dersi istiyorum başladığim bütün kurslardan kaçtım:(anladım ki sonu yokkk artık öğrenmeliyim.lütfen yardım edin yaaaaaaaa...
  • blackened69 • 13 Aralık 2004 21:31 • #540471
    ilk önce sorunu kendinde ara. günlük çalışma saatini dürüstçe belirle. çok kısaysa, ya da gitarı eline aldığında çalışmıyorsan ya da aklın tamamen başka yerdeyse öncelikle gitar işinin, daha doğrusu müzik olayının dünyadaki en zor işlerden biri olduğunu öğren. zaten kendine ve güçlü iradene güveniyorsan bu sorunlarla yüzleşmek ve basit çözümler getirmek senin için asla sorun olmayacaktır.

kendi sorunlarını aştığımıza göre şimdi işin ikinci yüzüne gelelim:

şu ana kadar başladığın her kursu terketme nedenin (eğer sen değilsen) kursların toplu olması mı? hocaların ilk önce kendilerinin çalmayı öğrenmeleri gerektiğini düşündüğün mü? yoksa hocaların senin sevdiğin türden parçalar çaldırmaması mı? sırayla cevaplayalım. ilk önce toplu kurslara karşıyım. öğretmen ve sen birebir olmalısınız. bu fikrim hiçbir şekilde değişmez. diğer sorun, bazı paragöz hocaların birkaç moda 3 akorlu şarkıdan fazla birşey bilmedikleri ise, zaten ayrılmakla iyi etmişsin. son olarak da eğer sevmediğin türden parçaları çaldığından şikayetçiysen, yanılıyorsun. çünkü, herkesin atladığı bir konu var: müziğin evrenselliği. sevmediğin, ya da sana sıkıntı veren türden parçalar da çalmalısın çünkü onlar da yeteneğine yetenek katar. türk halk müziğinden sanat müziğine, soft rock'tan klasik müziğe bach'a herşeyi çalman lazım. çünkü bu iş böyle öğreniliyor. ha, öğrendikten sonra kendi müziğini yaparken çalmazsın, o başka...

umarım çare bulabilirsin, kolay gelsin!
  • brcata • 19 Aralık 2004 15:49 • #540551
    bence kesinlikle birebir özel ders al.. baktım ankaradasın heralde?? çok iyi tanıdıım bi hoca var 7 yıldır özel ders veriyo adam. gene müzik evinde ama özel olarak.. bende toplu kurslara gitmiştim hiç bi işe yaramadı.ama bu adam iyi gercekten düşünürsen haber ver.!