Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sıcaklık değişiminin gitara etkileri???

• calisiformis • 12 Ocak 2005 13:03 • #540884
    evim sobalı soğuk odadan sıcak odaya geçiyorum günde 1 2 defa bu değişiklik oluyo bunun gitarıma bi etkisi olurmu olursa nasıl bir etki olur manyetolar,sap ve kasaya bi etkisi olurmu şimdiden teşekkürler
  • KorMetal87 • 12 Ocak 2005 13:57 • #540889
    Tabi ki olur dostum.Örneğin üzerinde oluşan buhar gitarın kasasındaki vidaların paslanmasına neden olabilir.Bu yüzden üzerindeki nemi kuru bezle silersen iyi olur.Tabi bu nem telleri de paslandırabilir.Sap konusuna gelince:Sap bu durumdan çok etkilenir.Sıcak ortamda kuruyan sap ağacı gerilir,tellerde gevşer.Soğukta da tam tersi olur.Yani sapa dikkat etmek lazım.Kasadaki vidaları,telleri kolaylıkla değiştirebilirsin ama sapı değiştirmen imkansıza yakın bi durum..
  • guadalahara • 12 Ocak 2005 21:30 • #540901
    abi valla benim bundan yaklaşık 3 sene önce bi klasik gitarım vardı.bende senin gibi soğuk bi odaya koyuyodum gitarı.bi ara 2-2.5 ay elime bile almadım gitarı.2.5 ayın sonunuda gitarı elime aldığımda sap kısmısının kasaya yapışan kısmında bariz bi şişme gördüm.nası tahta balkon kapıları soğukta şişerse gitarın sapıda resmen öyle şişmiş.çok sinirimi bozmuştu.o nedenle sürekli sıcak-soğuk yaptırma gitara.oda sıcaklığında sakla yani ;))))
  • deepzeppelin • 14 Ocak 2005 05:12 • #540939
    dikkatli olursan fazla sorun çıkarmaz. birincisi gitarını ısı kaynağına yaklaştırmamaya çalış. ikincisi ortam değişikliklerinde gitarı kılıfına koy. değiştirdiğinde de bir süre kılıftan çıkarma.
  • speedoas • 17 Ocak 2005 03:41 • #540996
    en onemlisi gitarın soğuktan sıcağa geçerken nem toplar ve bu sık sık olursa başna buyuk dert alırsın gitarı kılıftan çıkarmamaya dikkat et derim (bir kimya mühendisi olarak) :)) allah yardım etsin