-
dostlar özür dileyerek bölüyorum..
eyvallah, bende denedim tüm telleri,10da karar kıldı parmaklarım bazen, bazen gerkti incelttim falan filan..
neyse ne , de.
sormak istediğim ben bir çoğunuzun dediklerinden bişi anlamdım, smimiyetle soruyor ve söylüyorum,
o tapingdir,feedback dir,bilmem kaçlı bend dir, ne dir bunlar ya.?!
ben bunca zaman hiçmi öğrenmedim bunları, ingilizcesini mi bilmiyorum,ya da bunların bir türkçesi yokmu?
su incelmiş,tüy gibi hafifleşmiş garaj üyeliklerini göz önünde bulundurarak bir art niyetim olmadıgını belirtmek isterim
(bunu yazmayınca her telden(0.10,0.09,0.08:) ses çıkıyor)
-
Bilmem kaçlı bendden başlayalım mı ? Bend demek teli ittirerek ses derecesini değiştirmek demektir. 1/2 yarım seslik bend, 1 tam seslik bend...gibi
Tapping tepmektir bir nevi tepersin perdeye pena veya parmağınla vurursun şelpe yani
Feedback sesi bildiğin sesi gürültülü bir şekilde uzatmak türkçesiyle geri besleme
-
bilmem aleminize bunları bilmemek, bu tabirleri yani, eksiklikmidir ama, müzik bilirizki sadece insan ve enstrümanla olmuyor, muhakkak ki duygunun gerktirdiği yere belkide otomatikman
ses dercesini değiştiririz,bend yani ;),
şelpe dedin, kopuz en güzel örneğidir benim için, zira gitarı kopuza dönüştürkmekle meşgul oldum bir zaman, sonra curayı dönüştürmek daha kolay oldu..
geri beleme demişsin,orjinli bu olmamalı bu terimin galiba, tamamm feed back geri besle ama..
bunu dedimki ,yanlış anladıgını sandıgım seyi düzelteyim, ingilizce biliyorum herkes gibi ;)
..
lafın kısası, ..
teşekkürler yinede.
kalabalık müzisyen kitlelerinde deiğim gibi eksikli,sakatlık olarak görülürmü bilmiyorum ama isimlerini bilmiyor olmak rahatsız etmedi beni,
müzikte olan oluyor, sesler gerktiği bigi biçimlerndiriliyor nasılsa ;)
sevgili düşler..
-
daha detaylı anlatılır bu arada benim ne sanıp ne sanmadığımı da sana anlatmak zorunda değilim. Şahsınla ilgili değil bu konular derinlemesine açıklanmalı örnekler gösterilmeli. Ama bu tür kişisel muhabbetlere girmeden.
FEEDBACK Örnek : Slayer - South Of Heaven - Silent Scream geçişi
Joe Satriani - Flying In A Blue Dream başlangıcı
Tapping : Satrani - Day At The Beach
Bend : Çok var Slash November Rain solosu mesela
-
benim ne sanıp ne sanmadığımı da sana anlatmak zorunda değilim.
yok sevgili arkadaşım, bunu nasıl anladın cözemedim, anlatmanı istiyor da değilimkizaten.
mesele olan ne bilmiyorum ama, mesele cıkarmak iistediğim falan yok, öyle davranma bana gözünü sevim.
sağol sen yinede.hady eyvallah.
-
Devam edelim.
Delay : Eko dur daha doğrusu çalınan notayı ya da vurulan akoru küçük zaman farklarıyla tekrarlamaktır. Teknik değil efekttir.
Chorus : Aynı anda birden fazla enstrümanda çalınıyormuş gibi ses güçlendiren bir efekttir.
Flanger : Belli bir ses dalgası içersinde sesi döndürme şeklindeki efekttir.