Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Davulu susturmak padlerle mi iyi?_ yoksa Ringlerlemi? yada çarşaflarlamı?

• Doğuş • 13 Ocak 2005 14:15 • #540913
    dediğim gibi baya büyük bi sorunum var davul susmuyor evat suısmuyor çok ses yapıyo mahalle ayay kalktı ne yapabilirim??
  • _astronomy_ • 13 Ocak 2005 18:01 • #540926
    nerde çaldığına bağlı valla evde çalıyosan davulun odasının duvarlarını yumurta kolileriyle kapla ( şahsen ben öyle yaptım) ya da duvulun içine battaniye doldur ama sen yinede bi mahallede çalma sağlığın için yani:)
  • Doğuş • 14 Ocak 2005 19:17 • #540951
    sağol iyi tavsiye ama yinede ben evde çalmak istiyorum diyon ki battaniye kullan ok o zaman
  • HardrocK • 16 Ocak 2005 07:48 • #540970
    Yumurta kabı falan sesi engellemez arkadaşlar sadece ortamdaki akustiği etkiler sesin daha bi parlak çıkmasını sağlar.Stüdyolarda öyle yapıyo falan diosanız o yumurta kabına benzeyen süngerlerin altında tam 2 adet izocam bir adet alçı kaplama kalın bi çimento duvarı var üstüne o süngerler sesin iyi çıkması için ekleniyor.

Senin yapacağını söyliyim.
    Paraya kıy ve davuluna susturucu al hem üstüfe koyduğunda daha azaltır hem de tonu güzelleştirir.

ikincisi kalın süngerlerden al krosun altoların tom tomun içine at trampetin içinede az birşey koyabilirsin ama busefer çok susar davulun söylim.Tonuda baya bi kaınlaşır...

Ha ziller içinde zil susturucusu al dicem ama çok pahalı.Sen zile pek vurma yeter (amaç çalışmak değilmi..)

Olay öğrenmede bitiyor...

The Wolfram
  • _astronomy_ • 16 Ocak 2005 16:24 • #540981
    koysun işte davulun içine battaniye ya da senin dediğin gibi kalın sünger ama yumurta kabı yinede azaltıyo bi de altlarına köpük koyarsan tamamdır tamamen kesmen imkansız sesi ama işini görür seste güzel tonlar seversin yaptığın işi.!
  • Droogies • 28 Şubat 2005 03:39 • #541817
    ring sesi azaltmaz.. yumurta kablarininda biseye yaradigi yok..tas yünü ve pramit denen maddeler izolasyon icin iyiler.. Susturmak icin ya ses cikarmayan deri (sineklik gibi oluyo) ya da dedigin gibi pad'lar iyi oluyo..=)
  • thriller • 28 Şubat 2005 03:51 • #541819
    yumurta kabı tam bir şehir efsanesi ya :))
  • yavuzküçükyıld • 28 Şubat 2005 13:09 • #541820
    Susturma yapmakla ses yüksekliğinden kurtulacak fakat standartından farklı ses ve titreşim(bilek açısından) yakalayacaksın.
    Eğer ders çalışma amaçlı az ses istiyorsanız, her parçanın üstüne ped koyduktan sonra belirli kalınlıkta(ortalama 5 cm.) bulaşık süngeri tarzında bir parça koy. Ses olayını kesebiliyorsun. Ancak trampetin kortunu mutlaka indirmen gerekiyor.
    Zillerde bunu ancak çarşaf tarzı birşeylerle el yordamı-denemelerle elde edebilirsin(ben de deneyeceğim, iyi bir çozüm bulursam sonra bildiririm)
    Süngerle olan çalışmalarda bageti kontrol etmek için hassas bir bilek kontrol yeteneği de sağlamış olursun.
    Sevgiler,
    yavuz
  • fates_warning • 11 Mart 2005 12:38 • #542001
    halıfleks koyarak çözüme ulaşmak en güzeli
  • almbfsek • 11 Mart 2005 23:32 • #542009
    halıflexin arkasında 50-75 cm kopuk olmadıı surece bi işe yaramaz abi
    kopuk en ucuz cozum tabi ki
    ustune bi de yumurta kabı koydunmu akustik te güzrl olur
    mahalledeki şikayetlerden kurtulursun kopukle ama odanın alanı epey küçülür