Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sound check

• calisiformis • 19 Ocak 2005 16:34 • #541023
    konser öncesi sound check nasıl yapılır?
  • wogon • 20 Ocak 2005 01:28 • #541039
    hafta sonu 19:00 - 20:00 gibi alt kemancida olursan bu isin en iyi orneklerinden birine tanik olabilirsin. Neset hayatimda gordugum en profesyonel checker'lardan biri... Eger okuyorsa kendisine selamlarimi gondermeyi bir borc bilirim. Fikrimce olmasi gereken siralamayi asagiya yaziyorum. Digerlerinden de fikirler bekliyorum...

:: Once Davul tonlari ve ses dengeleri ayarlanir.
    :: Bas gitarin farkli tonlari arasindaki dengelere bakilir.
    :: Bu dengelere bakilirken davul da ise dahil edilir, ritm bölümü böylece bitirilir.
    :: Bas gitar icin uygulanan islem gitar'in farkli tonlari icin tekrarlanir
    :: Ses dengelerinin ritm bölümü ile homojenizasyonu kontrol edilir.
    :: Klavye de ayni sekilde ritm bölümünün önünde check edilir.
    :: Enstrümanlarin tümünün farkli tonlarini kullandiklari vokalsiz bir parca calinir. Seyircinin duydugu ses mekanin farkli yerlerinden dinlenmek suretiyle ufak duzeltmlerle en iyiye getirilir
    :: Geri vokaller ve lead vokalin tonu, efektleri, yukseklikleri ayarlanir.
    :: Birkac parcanin farkli dinamiklerdeki kisimlari calinarak seyirci isi bitirilir
    :: Son madde sirasinda "davula biraz bas alabilir miyim?", "ben gitar duymuyorum" seklinde uyarilarla sahnedeki monitor dengesi de oturtulur.
    :: Sahneden inerken "tone master"a tesekkur edilir.
  • thriller • 20 Ocak 2005 17:04 • #541045
    :: Once Davul tonlari ve ses dengeleri ayarlanir.
    :: Bas gitarin farkli tonlari arasindaki dengelere bakilir.
    :: Bu dengelere bakilirken davul da ise dahil edilir, ritm bölümü böylece bitirilir.
    :: Bas gitar icin uygulanan islem gitar'in farkli tonlari icin tekrarlanir
    :: Ses dengelerinin ritm bölümü ile homojenizasyonu kontrol edilir.
    :: Klavye de ayni sekilde ritm bölümünün önünde check edilir.
    :: Enstrümanlarin tümünün farkli tonlarini kullandiklari vokalsiz bir parca calinir. Seyircinin duydugu ses mekanin farkli yerlerinden dinlenmek suretiyle ufak duzeltmlerle en iyiye getirilir
    :: Geri vokaller ve lead vokalin tonu, efektleri, yukseklikleri ayarlanir.
    :: Birkac parcanin farkli dinamiklerdeki kisimlari calinarak seyirci isi bitirilir
    :: Son madde sirasinda "davula biraz bas alabilir miyim?", "ben gitar duymuyorum" seklinde uyarilarla sahnedeki monitor dengesi de oturtulur.
    :: Sahneden inerken "tone master"a tesekkur edilir.

daha güzel bir açıklama bulamassın..:)