Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitarla ilgili pc programları bilenleri yardımı gerek

• STERN • 19 Ocak 2005 16:53 • #541025
    arkadaşlar sırasıyla

1 gitar eğitimi için
    2 pc de çalabilmek için
    3 kendi kayıtlarımı yapmak için(ama burası için şunu diyecem mesela
    başka bir şarkıya sola atarken kayıt yapabilmek istiyorum(biliyorum çok şey istiyorum))

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
  • thriller • 20 Ocak 2005 17:01 • #541044
    (ama burası için şunu diyecem mesela
    başka bir şarkıya sola atarken kayıt yapabilmek istiyorum(biliyorum çok şey istiyorum))

burayı tam anlamadım...yani bir altyapının üzerine solo atmaktan bahsediyorsun heralde..şoyle yapabilirsin..en basit olarak acid pro isimli programı al ve kur bilgisayara.ordan altyapının üzerine solo atabilir ve mixlersin.

2.gitar eğitimi için bilgisayarda pek yararlı olmaz.ama istersen program download sitelerinde gitar oğretiyorum diyen programlar var.çoğu demo.onları al ve dene.

3.
    pc de çalabilmek için

burayı da anlamadım.eğer gitarınla dışardan kayıt yapacaksan iyi bir mikrofona ve bahsettiğim acid pro programına ihtiyacın var..

bilgisayarın içinden notaları elimle yazacam dersen fl studio reason gibi programlar var.prof. programlar. tabi sample bulman gerekecek.kolay gelsin.
  • dj_ankha • 20 Ocak 2005 23:53 • #541057
    sana iyi bir program adı söleyim bunu internete falan bulursun
    Virtual Guitarist
    hadi etvallah
  • STERN • 21 Ocak 2005 16:57 • #541062
    aslında tam olarak sunu istiyorum...bi mp3 var elimde altı yapı olarak onu düşün ve o mp3 üzerine solo atabilmek..

birde gitarda farklı tonlardan ses almak için bi program lazım yani pedal yerine kullanacağım...

ilgilendiğin için sagol.
  • JacoPastorius • 23 Ocak 2005 01:17 • #541099
    gitar eğitimi içerisinde kulak eğitimi de yer alır bunun için ear master pro 4.0 en şık çözüm olacaktır.
    arkadaşın söyledği programı bilmiyorum ama cakewalk kullanırsan çok rahat edersin tüm yerde cd satan insanlarda olur.bir kanala mp3'ü sürüklersin diğer kanalada mp3ü duyarak kayıt yaparsın daha sonra ikisini birleştirip mp3 veya wav veya istediğin hangi formatsa onu yapabilirsin.pc'de her şekilde çalarsın line in veya mic in den girersen pc'ye ve sesini açarsan girdiğin kanalın olay bitti işte.artı bir şey olarak guitar fx programını kullanabilirsin.yalnız sesi genelde biraz geç veriyor :) yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. salıcakla kal.
  • Serpent_King • 23 Ocak 2005 15:35 • #541109
    Bunların tümünü yapabilirsin.Ama önce ne kalitede işler yapmak istediğine bağlı ben sana iki yolunu da anlatacağım.

-kalitesiz :

şu an elindeki ses kartı yüzünden belki bu kategoriye gireceksin.Bilgisayarda çalmak için kullanabileceğin çok sayıda efekt yazılımları var ve bunlar içlerinde normal gitar processorlerinin içerdiği hemen hemen tüm efektleri içeren yazılımlar.Bunlardan benim geçmişte kullandığım en iyi overdrive ve distortion alabildiğim guitar effects software 2.17 idi ama sonra güncellemeler yaptılar bu programa zaten kısıtlı olan kullanımını daha da kısıtladılar ve kötü bir program oldu demo versiyonu için.Bunun kendisi sanırım 30 40 dolar arasında birşey ve internetten siparişini verebilirsin.İkinci program da guitar fx box..ben bunun hiçbir drive olayını sevmemiştim ama clean tonda reverb , chorus , delay , pahser gibi efektlerin hepsi oldukça iyiydi.

Kayıt için de bu iki programın tam sürümleri kullanılabiliyor.Fx Box un demosunda da kısıtlı süre içinde kayıt yapabilme hakkın var yaptığın kayıt dip ses içerebiliyo ve kalitesi de kötü olabiliyor.

-kaliteli :)) :

Önce bi 100 150 dolar arası mixer al.Sonra çok iyi bir ses kartı ve yukarda bahsettiğim programları al.Ve bunların üzerine cubase i de kullan.Dilediğin kaydı yapabilirsin bu şekilde.

bilgisayarda eğitim için : bence guitar pro 4 mükemmel bir program.Bu program sayesinde gitarla akla gelebilecek tüm teknikleri öğrenebilirsin.Programın arabirimi sayesinde o anda tablardaki basılmakta olan notanın hangi perdeye dank ettiğini veya bir piyanonun hangi tuşuna basıldığını görebilirsin.Aklıma gelmeyen birçok yararlı özelliği de mevcut.
  • Antibiyotik • 23 Ocak 2005 16:45 • #541113
    guitar proyu tek geçerim.