Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ibanez js100 serisi hakkında

• ozan10 • 23 Ocak 2005 17:34 • #541115
    sanırım bu günlerde bu gitarı alacağım. ama sizede bir danışayım dedim. ankara dayım. gidip alınabilincek bir yer olarak, fiyat olarak ve aletin genel olarak nasıl olduğu hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim. birde bunlar signature modeller olduğu için üzerine baya bir kar koyuyorlarmış. yani aynı özellikteki iki gitar arasında yaklaşık 200-300 dolar fark oluyormuş. bu konuyla ilgili de tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • hcancik • 24 Ocak 2005 21:45 • #541132
    Evet turkiyede guvenilir olmayan yerden almamak lazım.200,300 dolar değilde 100 dolar fark oluyo.yurt dısından getırırsen ucuza gelir.Amazon haricindeki alısverıs sitelerini tavsiye ederim.
  • XES • 26 Ocak 2005 12:46 • #541172
    js100 rg370den çok farklı bir gitar değildir. piyasadaki bir çok gitara göre iyi bir seçenek fakat bu gitarı bir js1000le, bir js1200le karşılaştırman imkansız. inan bana tonlarca fark var. fakat sonuçta js100 kötü bir gitar değil. malzeme ve işçilik kalitesi ibanez'in adına yakışır düzeyde. tonları da gayet yeterli hatta iyi bir amfiyle sağlam denebilir.
    tabi hepsinden öte o şahane kasa şekli var. dünyadaki en estetik gitar kasası bence jslerde. kıvılcımdakini alacaksan kırmızı vardı sanırım çok seksi görünüyo alet. tek kusuru pardelerden birinde joe satriani yazması.
    ama özellikle belirteyim kesinlikle üst model jslerle karıştırma. sadece o şahane kasaya daha sıradan hardware ve sap monte edilmiş hali diyebiliriz.
  • ozan10 • 26 Ocak 2005 14:46 • #541174
    tavsiyen ve vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. ama ne yazık ki kıvılcım daki js100 satılmış. o yüzden şimdilik ondan vazgeçtim. sana şimdi bir sorum daha olacak. sence beklemelimiyim? yoksa senin dediğin gibi rg falan mı alayım.
    birde kıvılcım da steve vai modeli bir gitar da var. sence oda iyi bir gitar mı? fiyatı da 1400-1500 dolar arası bir şeydi. sence uygun mu. onun modeli jem 555 idi galiba. tavsiyeni bekliyorum
  • gecoh • 27 Ocak 2005 19:15 • #541185
    vence js100 yerine yine ibanezin edr 470 ini al, kasa şekli aynı gibi, çok farkı yok, en azından signature parası odemezsin.(Ayrıca edr serisinde çok güzel renkler var!)
  • XES • 2 Şubat 2005 01:43 • #541286
    ozan js100 beklemeye değecek bir gitar değil. kıvılcımdaki jem555 de gördüğüm en dandik jem. tonları hiç bir halta benzemiyor bence. tabi şimdi jem fanatikleri çıkıp aksini iddia edebilir fakat ben o gitarı çaldım ve duyduğumu söylüyorum. bi monkey grip, bi lion's claw için o kadar para vermeye değmez.
    rg serisi için kötü bir yorum yapamam 370 ve üstü modeller seni yarı yolda bırakmaz. fakat çok da fazla bi şey bekleme. iyi modelleri için rg prestige serilerini özellikle rg1550 ve 2550 modellerini tercih etmelisin. jem555e o kadar para verebilecek durumdaysan bir rg prestige alman çok daha akıllıca olur bence.
    edr470 ise gecoh'un dediği gibi js'ya çok yakın bir kasaya sahip(görünüş olarak) ama tamamen aynı olmadığını da söylemek lazım. üç renk seçeneğine sahip serinin her renginden kıvılcımda mevcut. klavyeleri oldukça rahat ve iki emg dizayn humbuckera ve bir singlea sahipler. tonları da bence rg serilerinden daha iyi. en azından js tonuna daha yakın. bu gitarların tek handikapı gövdelerinin ağaç değil de luthite adında kompozit bir malzemeden üretilmiş olması. fakat bu malzemeyle elde edilen ton oldukça iyi ve zamanla gitarın ilk günkü tonunu koruyacağını garanti etmesi de bir artı olarak görülebilir. kıvılcımda 4 tane vardı en son. üçü sıfır, biri baya temiz bir ikinci el. sıfırı 750, ikinci eli 500 dolar civarıydı yanlış hatırlamıyosam.