Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sizce kalitesiz teller bare demirlerine zarar verir mi?

• Semih90 • 2 Şubat 2005 15:10 • #541305
    [::K.İ.L.İ.T::]Sizce kalitesiz teller bare demirlerine zarar verir mi?Nasıl tel daha iyidir bu açıdan?Hani XL,EXL gibi çeşitleri var.Hangisi daha iyidir?
  • grupmulanbu • 2 Şubat 2005 16:50 • #541307
    [::K.İ.L.İ.T::]Ya eleştiro hor görüyo zannet me ama onlar fret denir.. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp...Ayrıca herkese söylüyorum.. Kimse bu çocuğa ters mesaj yazmasın.. Herşey zamanla öğrenilir..

Asıl konuya dönelim... Fretleri tel eskitmez bence kalitesiz fret eskir..... Ben kendi fretlerimden biliyorum... Kalkanları çekiçle çakıyorum ama banamısın demiyo...
  • blackened69 • 3 Şubat 2005 13:36 • #541320
    [::K.İ.L.İ.T::]yok yav hiç öyle şey duymadım ben, telin fret eskittiği gibi... ama şöyle bişey var ki, tabi ki zamanla en kaliteli fretler bile aşınır, cızırtı filan yapar. 3 yılda bir değiştirilmeleri iyidir...
  • Semih90 • 3 Şubat 2005 16:31 • #541329
    [::K.İ.L.İ.T::]Onlara fret denildiğini bilmediğimden bare demirleri diye söylemedim grupmulanbu.Ben Türkçe kelimeler kullanmaktan yanayım.Yoksa bu tip terimlerin hepsini biliyorum,istersen kapışalım.Ayrıca fret Türkçede perde demek.Ben ise perdeden değil,demirlerinden bahsediyorum..Ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp,zamanla öğrenirsin.Sizin gibiler çok burda zaten.Mesela ses yerine sound diyen,klavye(gitarın klavyesi) yerine fretboard diyen..İşte ben bunlardan değilim.Türkçeden yanayım.
  • XES • 4 Şubat 2005 15:11 • #541343
    [::K.İ.L.İ.T::]arkadaşım gayet gereksiz bir tepki vermişsin. grupmulanbu sana saldırgan bir tavır almamışken sen anlamsız bir savunma içerisine girmişsin.
    ayrıca bare demiri diye bir şey ilk defa duyuyorum. bahsettiğin şey fret mi capo mu? türkçe kullanmak benim içinde önemli ama karşı taraf ne dediğini anlamayacaksa evrensel terimleri tercih etmek daha mantıklı bence.
    soruna gelince. kalitesiz teller ne fretlere, ne de bir capoya zarar vermez. kaliteli tellerle aynı zararı verirler ki bu yok sayılabilecek kadar küçük bir zarardır. en az 5 senede gözle görülür bir zarar ortaya çıkar. daha erken çıkarsa ya ekipmanın kalitesizdir, ya da kullanımında hata vardır.
  • grupmulanbu • 5 Şubat 2005 13:13 • #541353
    [::K.İ.L.İ.T::]Bak arkadaşım... İnşallah ilerde türk dil kurumuna girmezsin... Çünkü yabancı kelimelere çok komik karşılıklar getiriyosun.. Bu arada ben senin iyiliğin için yaptım bunu... Sen gidip anket cevalasana senin neyine forum... Gitmiş bi de bare demiri diyosun... Sen bare basabiliyomusun bari... Sen agu derken ben death metal dinliyodum...Sen şimdi death metale "ölü teneke" dersin....
  • _DoGu_ • 8 Şubat 2005 23:44 • #541457
    [::K.İ.L.İ.T::]komik.insan.semih..höhö.bare.demiriymiş.zararmış..