arkadaşlar bende rg 1550 var yeni değiştirdim gitarı
şimdi de telleri değiştireceğim ama bu ne biçim bir köprü tamam çalrken iyi ama değiştirmek bir cehennem. ula az daha köprüyü kırıyordum bea. ya hayır değişik bir ekipman felanmı gerekiyo bu ibanezlere köprüde tellerin sıkışmasını sağlayan vidaları gevşeteceğim ama o vidaların arkasındaki ince akord ayarı yapan diğer vadalar yüzünden gevşetemiyorum araya gevşetecek aparatı sokamıyorum ve ayrıca şu an köprü dibe yapışmış durumda.
ben önce telleri kulakların olduğu yerden söktüm. acaba o mu yanlış .
neyse bir yardım edin be hadi arkadaşlar
sahip olduğun gitar çok güzel. başta güle güle kullan diyim.
rg1550 "edge pro" köpüye sahip. ibanez modelleri içinde ZR tremolodan sonraki en iyi köprü edge produr.
telleri gevşetmen
öncelikle köprünün altına köprüye destek olacak ve kasaya oturmasını engelleyecek bir parça havlu ya da sünger gibi bir şey koymanı öneririm.
tellerin gitarının yanında verilmiş olması gereken allen anahtarı vasıtasıyla sökülür(başka bir ekipmana ihtiacın yok). allen anahtarının kısa tarafını vidaya oturtursan akort vidalarına çarpmaması gerekiyo. vidayı gevşetip teli sıkıştıran parçayı iyice geriye doğru çekersen te yerinden çıkacaktır.
edge pro'nun en önemli özelliklerinden biri tel takılırken telin ucundaki halkayı kesmek zorunda olmamandır. teli halka telin üzerindeyken takabilirsin. hatta öyle takmalısın. sonra tekrar allen vidaları sıktımı tamamdır.
şu link de yardımcı olur sanırım
http://www.serlui.nl/namm2003/edgepro.htm
arkadaşlar yardımlarınız için çok sağolun
işi bitirdim .
taktım telleri ama çok çetrefiliymiş bu yaaa
akordu felan bu ne lan cehennem azabımı .
ama bu köprüye değer beaa
değil mi kardeşim