-
merhaba millet bende ibanez rg-320 bi gitar var ve ben bunda iced earth,blind guardian,metallica gibi ritm atmak, satriani, vai, ve heavymetal tarzı sololar atmak istiyorum bunun için tavsie edebileceğiniz manyetiklerin modellerini ve biliyosanız fiyatlarını da yazarsanız sevinirim..
kalın sağlıcakla..
-
EMG 81. Öncelikle gitarın metallica gibi ritm atabileceğin bir gitar değil, bence tabi. ama soloları için gayet uygun. tabi bunun bir bedeli var. EMG 81'ler. Biraz pahalı manyetiklerdir ama bence dünyadaki en iyileridir. Palm mute'ları hiç koymuyormuşsun gibi bir hisse kapılman muhtemeldir, olsun, en hayvani distortion bunlardadır. Fiyatı 500 dolar civarı olmalı diye biliyorum.
-
ya dimarzio filan olamazmı ya ben satriani tarzı sololarıda atmak istiyorum ayrıca emg ürkiyede satılmıyo biliyorum yanılıyomuyum?
-
[75 kez okundu]what_tha
8 Şubat 2005 Salı / 19:02
yanlıs hatırlamıosam emg 81 ler 285 $ kadıkoy SRV music te
-
zaten manyetikleri değiştirip aynı sistemi kurunca şak diye çalınır ya o ritimler sololar falan.
benden tavsiye hiç oyle ekipman olayına kafanızı karıştırmayın her marka gitar işinizi görür.tekniğinizi-müzisyenliğinizi geliştirin ondan sonra ekipman detaylarına girin.
-
emg satan yerlerde fiyat düşük olabilir. ben olsam çok daha yüksek yaparım valla =) çünkü bulunmuyo türkiyede... ama emg 81/81 çift humbucker set olarak almaya çalışırsanız, ve izmirde oturuyorsanız, bu fiyat rahatlıkla 500 doları buluyor. çünkü satan yer yok yaa...
-
abi başka manyetikler yokmudur onerebileceginiz? şöyle ritm için cayır cayır tonu olan, solo için dinleyenleri mest edebilen?
-
satriani veya vai tonu demişsin ki bu tonlar birbirinde oldukça farklı tonlardır. ben satraini tonunu daha karakteristik buluyorum. ibanez js1000de dimarzio "pafpro" ve "fred" humbuckerlar bulunur. yeni çıkan js1200de ise yine "fred" ve farklı olarak joe için yeni tasarlanmş "pafjoe" vardır. bu manyetikler seni satriani tonuna yaklaştıracaktır. fakat js gitarların çok farklı bir kasası ve sapı var ki bunlar tonu fazlasıyla etkilemekte. yani satriani tonunun aynısını bekleme.
vai tonu içinse dimarzio "evolution" ya da "breed" hum-single-hum takımı kullanmalısın. elindeki gitarla jem tonuna biraz daha kolay yaklaşabilirsin gibi. fakat benim şahsi tercihim js yönünde.
bu iki manyetik seçeneği de çok güzel ritm tonları verecektir. fakat blacke deathe pek gitmez. zaten bu tür metal müzik satriani ve vai tarzına taban tabana zıt. ikisi arasında bir karar vermen gerekecek. şunu da balirteyim ki öküz gibi distore olan emg manyetiklerle asla bir satriani tonu alamazsın fakat yazdığım manyetiklerle vai ve satrianiye yakın tonların yanında oldukça güzel ritm tonlarına da sahip olabilirsin. pafpro fred kombinasyonun en güzel ritm örneği için satriani- mind storm'u dinleyebilirsin. bu manyetikler de çok iyi distore olabilirirler(forgotten part1'da deli gibi dist vardır soloda) fakat dip ve mid frekansları yüksek ve tizleri düşük olduğu için metale pek gelmez.
-
bende den tavsiye gitara sonradan manyetik taktirmayin hiç olmadik sonuçlar da douruyo
-
abi bilmiyorum ya uyarmı uymazmı ama neyse deneyeecz artık..