Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Her Gitaristin Çantasında Olmazsa Olmaz Aksesuarlar.

• Single_FACTOR • 5 Mart 2005 01:32 • #541890
    Hepimiz bilririz her gitaristin Caseinde sadece gitarı Yoktur.
    Mesela; Herşey çok iyi gidiyordur artık sahnedesiniz Tam başlayacaksız O günün tadını kaçıracak bir aksaklık. çözümü kolay ama malesef.. :( Sinek kücüktür ama mide bulandırır.
    Öyleyse önlemlerimizi alalım tabi yardımcı olabileceğimiz kadarıyla.

* Yedek pena (Mümkünse birkaç tane kolay ulaşılır bir yerde olmalarında fayda var)

* 1 takım kullandığınız Set kalınlığında tel( hangi telin kopacağı belli olmaz)

* Kilit stemli bir gitarsa (Gerekli alyan anahtarları)

* Küçük kerpeten (Uzun tellerin anane donu gibi sallanmalarını istemeyiz)

* Tel sarma aparatı (Ben uzun severim arkadaş telimi kestirmem diyorsanız)

* Yedek Jack ( bakır kaplama tavsiye ederim cızırtı duymak istemiyorsanız)

* Tunner ( Dijital ya da analog keyfinize kalmış)

* La Düdüğü (Tuner-muner anlamam ben diyorsanız ve grupta herkezin akordu Bozuk bir yerden La almamız lazım. Bir koşu kasaptan yarım Kg La diye alamıyorsunuz)

* Capo ( kemerli değilde mandallı almanızı tavsiye ederim Ayşe teyzenin beyazları gibi cörkleyebiliyorlar)

* Askı ( Abi askı yok Pantalonumun kemerini kullansam olurmu? Olmaz tabi)

* Tırnak makası (Hayat kurtarır.)

eğer sahnede çalacaksanız Yedek gitar derim. Çünkü Kilitli bir gitarda Tel koptuğunda; ya siz kanser olursunuz ya da seyirciler.
    En iyisi gene "F*ckin SB dereams olsun da, bi kenarda dursun" Diyeceğiniz Sağdan soldan arkadaştan vs ödünc aldığınız bir gitar.
  • XES • 5 Mart 2005 21:21 • #541911
    tornavida (askıyı taktığınız yer gevşeyebilir, hatta çıkabilir)
    yedek pil (özellikle efekt pedalları kullananlar için)
    köprü yayı (nerede ne zaman gerekeceği belli olmaz)
    en az 2 takım tel (bi kere koparsa değişirsiniz ya bir daha koparsa?)
    her kablonun bir adet yedeği (foot controller kabloları ve adaptörler dahil)
  • deliturko • 5 Mart 2005 21:53 • #541912
    vede ekliyorum ben şahsen ya les paul kasa gitarım yanımda ise saydıklarınız yeterli hatta fazlası var yok ama başka bir gitar warya yanımda daha hafif kodun mu kafa yarmayan bir gitar varsa mutlaka hak yemez tarzı o günün anlam ve önemine uygun sopa bulunduruyorum
    haaa şimdi ne alaka ne diyo bu hıyar ? diyosanız
    cevap:bizim baterist salih yanlış calarsa dövmek için arkadaşlar
  • pUnKeR • 6 Mart 2005 19:54 • #541930
    açacak(bira için)
  • paradigm_shift • 7 Nisan 2005 21:21 • #542360
    condom!
  • emrakadam • 8 Nisan 2005 14:15 • #542372
    1 musibet 1000 nasihatten iyiymiş.başıma geldi...
    ya jack girişiniz gevşer ve çıkarsa? hadi strat gibi kasa yüzeyindeyse idare ettin.ya les paul se? o girişi söküp takabileceğin bir anahtar mutlaka. küçük aparatlar var öyle bulunabilir... bu forum çok işlevli olmuşta condom öneren arkadaş nerde konser verecek merak ettim...
  • qwbet • 9 Nisan 2005 22:30 • #542406
    Vay be, neler neler lazımmış bi gitarcıya, hele ki sahneye çıkacaksa!
    Ben 6 yıldır sahneye cıkıyorum, hemen hemen hiç bulunmamıştır yanımda bir yedek tel bile...
    Hatta bi kere sahnede telim kotuğunda, akordum yarım sesten bikaç cent daha az dike kaymıştı, ben de elimi floyd rose köprünün üstüne koyup "bu aksam olurum"un 2. solosunu öyle çalmıştım.

Tabi ki tel falan taşımalıyız sahneye çıkıyosak. Ama arkadaşlar tornavidalar tırnak makasları falan yazmışlar, komik olmuş biraz.
  • HardrocK • 9 Nisan 2005 23:05 • #542407
    Bu nedir abi gitaristler en iyisi siz çanta manta taşımayın.Bi kamyonet falan kiralayın.Valla bizim için problem yok.Topu topu 3 tane baget götürüysun olay bitiyor oh bea ne rahat:P

The Wolfram
  • emrakadam • 10 Nisan 2005 13:37 • #542411
    eee arkadaşım sefasını sürüyorsan cefasını çekeceksin! senin davul yok tabi stüdyodan stüdyoya... konser veririken ne yapacaksın?:P
  • veterdem • 12 Nisan 2005 12:42 • #542456
    Benim çantada bir ara fatiha suresi falan vardı. yolda giderken adamın teki dua satmak için gitarın kılıfına sokmuştu :)