Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bass çalmak istiyoruuuum

• qozda • 6 Mart 2005 21:57 • #541933
    bas gitara aşığım ama çalma konusunda en ufak bi bilgim yok :(
    ders alırım,ama önce bi gitar almak lazım we nası bişey almam gerek bilmiyorum?? we önce klasik gitar öğrenmelisin diyolar,doğrumu??
  • Barnie_ • 8 Mart 2005 03:47 • #541945
    Bence söyle bi kaç tane saglam bass calan adam indir (tavsiyem Victor Wooten,John Myung)ve izle.Bass icin klasik ögrenmek iyidir ama bence direkt gidip bass dersi al.Cünkü bir cok teknik farkliliklar var.Ve her gitar calanda iyi bass calamiyor.Sonra ders videolari falan bul kolay etüdler icin kendin bu videolardan izleyip yapmaya calisabilrisin ama teknik icin bence ders almak sart tabii gercekten iyi bass calmak istiosan.
  • ASPRYN • 13 Mart 2005 21:23 • #542036
    bence bass calısırken klasik gitarıda ihmal etme.En azından akorları tanırsın bir de ritm calısırsan klasikte bass için daha faydalı olur.
  • tom696 • 20 Mart 2005 20:37 • #542158
    bak bende bir 4 sene önce senin gibiydim. karar verdim ald1m gitari 1-2 derse gittim gitar1 tutmay1 ögrendim o kadar. gerisi senin yeteneklerine kalmis. bir kaç tane ders vcd si falan alirsin kendi kendine kapars1n isi. illede nota falan da ögrenmene gerek yok. ben biraz biraz biliyorum o ayri. bir de öncelikle klasik gitar ögrenmek lazim diyenleri öperim.muck. yok ole bisi parana ziyan. ama bir müzisyende olmasi gereken bir alettir klasik gitar.
  • acatalepsyst • 30 Mart 2005 12:08 • #542247
    evet katılıyorum,ikisininde adı gitar diye klasik almak çok gereksiz..ben direkt bassla başladım..piyasadaki çoğu basçı gitardan bozmadır..bassla başlamanı tavsiye ederim..bu işi bilen birinden ders alman kesinlikle faydalı olacaktır.ben ilk ders aldığım sıralarda çok hatam olduğunu farkettim..ankaradaysan yardımcı olabilirim bass konusunda..ayıca basımı satıyorum(reklamını da yapiim:)199$ 24 perde siyah+4 telli..ilgilenirsen mesaj atabilirisin..hadi başarılar..
  • kutay__ • 31 Mart 2005 01:53 • #542263
    bas gitar yapılan müziğin omurgasıdır. çalma şekilleri kendine özgüdür. gitar çalan insanlar tabii ki bas gitar calabilirler ama bir basçı gibi çalmak çok ayrı bir olay bence. o yüzden direkt basa yönelmeni ve paranın yettigi olcude iyi bir bas gitar almanı oneririm. hatta param var diyorsan bence bir de fender precision bass al kendine süper bir başlangıc yap. :) zaten bahsettigim gitar cogu müzisyeninde oncelikli tercihidir. tabi yine interneti araştırmanı oneririm. alet edevat konusunda ingilizce biliyosan www.harmonycentral.com da bayaa iyi değerlendirmeler mevcut.
  • ozkan • 7 Nisan 2005 17:07 • #542352
    bir kere bas gitar çalmak için ilk yapıcağın şey alabildiğinin en iyisi bir gitar alman tabi bu işten anlayan biriyle hocaya filanda gerek yok ama param var alırım diosan senin bileceğin iş..piyasada piyasada olmayan ne kadar müzik varsa dinle ve önce rthımlerini sonra bas ları sonra ana melodiyi çıkarmaya çalış kulak çoooook önemli..ilk başta rthımle akorların ana sesleriyle dinlediğin şeye eşlik et kulağın la birlikte armoni bilgini geliştir ama hazmede hazmede tutupta tüm gamları ezberlemen akordaki notaları incelemen bi işe yuaramaz..yavaş yavaş kulak ,armoni bunlar çok önemli......klasik gitara gelince iyi olur ama klasik müzik çalışırsan..orada hem bas partisyonunu hemde alt melodi çalıyon kulağın ve işlerin nasıl gittiğini bildiğin için iyi olur allah yardımcın olsun bas çalmak kolay iş değil ama zorda değil dediğim gibi kulakkkk