-
yabancı sitelerde görüyorum bi davul var adamı arızaya sokacak böyle nasıl diyeyim uçaracak tite fiyata bi bakıyoruz 50,00$ felan.ya biri bana bunu açıklayabilir mi nasıl alınır nasıl satılır kargoyu kim öder vs.vs.vs..ilgilenen arkadaşalara şimdiden teşekkür ederim
-
Sevgili arkadaş;
Daha önce Ebay'den alışveriş yaptım. İkinci el bir processor getirttim. Kargo ücreti sana ait oluyor. Kargo ücreti artsa da tehlikeye atmamak adına kargo ücretine sigorta da ekletmek iyi olur, uzakdan geliyor ne de olsa. Seçeceğin kargo tipine göre (uçak ya da gemi) geliş süresi bir hayli değişiyor; 1 hafta da olur 3 hafta da. Bu arada benim getirdiğim alet 2.el idi ve gümrükte gümrük memuruyla baya bir tartıştık. Adam yurda 2.el mal sokmaya çalışmanın kaçakçılık suçuna girdiğini söyledi, ben de ne alakası var ben bunu ticari bir amaçla sokmuyorum, şahsi kullanım için vesaire dedim, tüm insanlar dünya çapında alışveriş yapıyor ayrıca olur mu diye. Bir hayli tartıştıktan sonra konu kapandı ben dişli çıkınca. Belki de tutturduklarına tıkmaya çalışıyorlar ekstra bir şeyleri ya da rüşvet bekliyorlar 2.el mal sokumunda ülkeye, bilmiyorum... Bu arada müzik aletleri için 20% oranında gümrük vergisi ödüyorsun bunu da hesaba kat. Bir davul Amerika'dan Türkiye'ye en az 150-200 dolar kargo masrafıyla gelir ki bu söylediğim gemi vasıtasıyla. Ödeyeceğin gümrük vergisi, aletin kargo ücreti eklenmiş fiyatı üzerinden hesaplanır. Yani bunları hesabedip ona göre düşün, sonra astarı yüzünden pahalıya gelmesin. Bir de stresi var ayrı...
Bunlara dikkat et alacaksan. Tavsiyem 2.el bir mal getirtmeye kalkma, başın ağrır. Hallolur ayrı mesele ama sen bilirsin.
Saygı, sevgi.
Onur
-
Benim bi arkadaşım hediye gelen bir parfüm için bile 30$ vergi ıvır zıvır ödedi, o da Gram hesabı.Nolur nolmaz.
Akıllı olun Yurt dışından kargoyla bişey getirmeyin
-
Alacağın ürünün ne cins olduğuna göre vereceğin vergi vs masraflar değişir.
Tanıdığın bir gümrükçü varsa ona bir danışmanı tavsiye ederim.
-
tavsiye etmem
shipping çok pahalıya oluyor.
-
-
ben music123 den basa manyetik aldım turkiyedekinden daha ucuza geldi. ama cok bekledim gelmesi icin.yani 50 dolar verip hemen alabilirdim.ayrıca garanti sanal kart ile alıs veris ettigim icin guvenli.bidaa zor alırım amerikadan falan