-
5 gun once aldığım Marshall Mg50dfx anfimde overdrive tonda aşırı bi gürültü var yani sesin yarısında kadar açınca inanılmaz bir dip gürültüsü oluşuyor ve calmayı imkansız kılıyor.... daha yeni elektro çalmaya başladım pek anlayamıyorum ama bu dip gürültüsü çok fazla geldi bana yoksa ben yuksek ses te overdrive tonda gitar calamıyacakmıyım???
birde evde toprak hattı problemi var....bunun etkisi olur mu? olursa neler yapmam gerek....bi regülatör kullansam yararı olabilir mi????
bu arada gitarım İBANEZ RG370DX üzerinde
IBZ INF3 (H) neck pu
IBZ INFS3 (S) mid pu
IBZ INF4 (H) bridge pu
kristaller bulunuyor. (orjinali)
kristallerin cok kaliteli olmadıgını bliyorum lütfen Çözüm Önerisi!!!!!!!!
-
once kablonu yani jacki kontrol et. temassizlik varsada yapar. Ve topraklama hattida benim bildigim kadariyla yapiyor oyle ses..
-
cok kaliteli bi kablom yok ama temassızlık olsa kabloyu bukup bıraktıgımda ses yapması lasım
ama gene de ohmaj degerleri onemli olan sanırım kaliteli bi kablo alsam olur her halde!!!
-
benim bildiğim topraklama çok önemli. ayrıca jakların birisinin mono, diğerinin stereo veya ikisinin de stereo olması durumunda böyle şeyler olabiliyor.
-
Ya arkadaşlar benim 15 watt Marshall anfiyide sesi sonuna kadar açınça bir ciyaklama oluyor bunu nasıl kesiyorlar. Bilirsiniz mikrofonu hoperlora yaklaştırınca çıkan yankı sesi ciyyyk diye bir şey işte :)
-
o sese bayılıyorum. :))
kablonun uzun olması ve gitarı anfiye yakın tutmamak sorununu çözer sanırım.
-
Peki gitar için yorumlarınız
ne bu problemleri kristaller yapabilir mi?
-
yaPMAZ merak etme kabloda ya da evdeki topraklama sorunundadır problemin temeli... jack ları aç soğuk lehimde sorun yaratır bir kontrol et ...
-
Büyük ihtimal topraklamadandır,eğer amfiye jack bağlı değilken de yapıyosa gitar veya kabloda sorun yoktur. Topraklaması sağlam olan bi yerde denemeye çalış derim.
-
Kablom cok kaliteli degil 20-304 dolar verip kaliteli bir kablo alsam mı?