-
Arkadaşlar elektrogitar çalıyorum...
Şu ana kadar hiç ders almadım ve kendimi bayaa bir geliştirdiğime inanıyorum...
Ama yardım almadan daha fazla ilerleyemiyeceğim kanaatine varmaktayım...
İnternette dolaşan Satriani, Malmsteen, Petrucci, gibi virtiözlerin egzersizleride bayaa bir zor geliyor...
Benim seviyem şu an pek iyi değil ama kötüde değil...
Fikirlerinizi alabilirmiyim...
Nerden egzersiz indireyim hangisi bana daha çok yardımcı olur...
bilgisi olanlar paylaşsın lütfen...
saygılarımla
pesimist
-
bir metronom programı ya da metronom bul.. onunla çalış 1-2-3-4 falan yap daha sonra örümceklere geç hızını giderek arttır ve öyle çalış ama bi seviyede tamamen yapmadan diğerine geçme.klasik gitarla çalışırsan elektroda daha rahat edersin.
http://www.gitarx.com/
bu sitede metronomda var yararlanabileceğin alıştırmalarda var gir bi bak istersen daha sonra da malmsteen e geçersin..
-
bora uslusoyun solo gitar metodunu ya da troy stetinanın speed mechanics of lead guitar ını çalış, alıştırmaların hangi parmaklarla ve nasıl pena vuruşlarıyla çalınacağı felan yazıyor. özellikle stetinanınkini öneririm
-
Troy Stetina - Speed mechanics of lead guitar
demiş arkadaş. İyi kitap. Ayrıca belirtmekte fayda var. Kitabın yanında aslen bir de cd geliyor ama hani belki orijinal alınamaması gibi bir durum olursa, cddeki partisyonları birileri allah rızası için Emule, Ares gibi programlarda paylaşıma açmış bilgisayarlarından, oralardan bulabilirsin cddedki materyalleri de.
Bu arada metronomsuz çalışma sakın. Metronom çok önemli. Günbegün hızlandırırsın kendini.
Son olarak çok sayıda cover çalmanı tavsiye ediyorum. Taklit ettikçe, nasıl yapılığı çok daha iyi anlaşılıyor bazı şeylerin. Bir süre sonra kendin de solo çalma konusunda bir şeyler yapabiliyor hale geliyorsun...
First imitate, then create. (Bu sözümle tarihe geçesim geldi bi an.)
Saygı, sevgi.
Onur
Not: Yine bir şekilde bir ders olabilse çok güzel olur ama olamıyorsa da iyi çalan bir arkadaşınla beraber takılın. O çalsın sen solo gitmeye çalış vesaire. Ya da mesela bir şey dinlerken al gitarı üzerine solo çalmaya çalış. İnsan basit melodilerle başlayıp bir süre sonra iyi solo sergileyebiliyor. Hem seslere hem de klavyede ne nerede diye daha aşina hale geliyorsun.
-
selam,
sana tavsıyem mutlaka ders alman cunku sadece tekngını gelıstırmen sana bı fayda saglamaz,armonıyıde gelıstırmen lazım teknık olarakada john petruccının rock dıscıplıne ını kıtap olarak bulup metronomla calısman ayrıca kendı kendınede ılerlemen cok saglıklı olmaz tusenı yanlıs oturtabılırsın sana tavsıyem mutlaka ısı bılen bırınden yardım alman kolay gelsın
-
Gene Petrucci, gene Rock Disipline, Off anam offf..