-
arkadaşlar bu epiphone les paul standart,custom filan hangi ülkede(ülkelerde) yapılır?
hangi ülkede yapılan gitar daha iyidir?(ya da hangi ülkede yapılan gitar daha iyidir diye bir kısıtlama var mıdır?)
bu gitarın istanbuldaki distribütörü kimdir? baya bi soru oldu ama:))) cevaplarsınız umarım.
ben, senfoni müzikte satıldığını duydum, aradım adamları hemen, bana bu gitarın amerikada yapılmadığını(yani genel olarak böyle bir üretim bulunmadığını) kore de yapıldığını söyledi.. tabi adam satıcı kestimi, doğru mu söyledi!!! anlamadım. yardımcı oluverin:)
-
American yapımı olmalı diye düşünüyorum ben Resmi internet sitesini Amerikalılar yapmış koreyle pek bir alakası yok ayrıca gitarın garantisinide onlar veriyor bence kesinlikle amerikan... Kore yapımı olanlarda var diye biliyorum taklit gibi Senfonide gördüm bende öyle çok pahalı değildi zaten fiyatı Ordan gitar alınmaz arkadaş bana 100 dolarlık gitarı 200 milyona kaktırmışlardı acısı hala çıkmadı ya :(
-
hmmm!!! öyle diyosun.
teşekkür ederim.
arkadaşlar başka bilgisi olanlar varsa yardımcı olsunlar lütfen..
-
epiphone les pauller kore yapımı oluyolar gibsonlar sadece amerikada yapıldıgı için fiyatları 1000 doların üzerinde epiphone da gibson alamayanlarin les paul tarzı gitar ihtiyacını karsilıyo bildiim kadarıyla aslında ilk zamanlar yan ürün degilmiş hatta ilk les paul elektro gitar epiphone fabrikasında yapılmıs genelde üzerindeki manyetikler gibson yapımı ama gitarlar kore yapımı bazı iyi modeller "elite" ya da galiba "custom"larda öyle bunlar japon yapımı oluyo ama epiphone baya iyidir ya japon yapımı olanları noel gallager lenny kravitz falan kullanmiş hatta noelin sponsoru bu marka genelde epiphone kullanıyo... john lennon da kullanmıs bi modelini zamaninda kücümseme bu gitarları bazı modellerin fiyatı 2000 dolar civarında hadi kolay gelsin
-
Gibson ve epiphone firmaları ilk zamanlar ortaklardı...
Aralarındaki anlaşmazlık sonucu ayrıldılar...
yani iki firmada aynı tecrübede bu gitar yapmında...
Ucuzluğu bakımından epiphone daha iyi tabi ki...
Yani daha fazla para verip gibson almanın maanasını anlamıyorum...
saygılarımla
pesimist
-
Garajın makaleler kısmında gibson les poul ve epiphone dan bahsediyor okudunmu bilmiyorum. Benim anladığım les poul denen şahsiyet önce gibsonla anlaşmış bu gitarlar için sonra gibson bir ara bunun satışını durdurmuş Bi süre sonra epiphone la anlaşılmış falan filan işte okuyun artık yaa.. herşeyide bizden beklemeyin yaa ;)
-
gibson ve epiphonu karşılaştırıyosunuzda bu gitarlar sadece benziyolar bibirlerine.. kullanan kişiler varsa iki gitarıda gibsonun üstünlüğünü herşekilde anlatırlar
-
arkadaşlar benim sorduğum gibson mı iyi epiphone mu değil.. tabi ki gibson dersiniz:))
benim sorduğum epiphone lespaullar (standart, custom felan) hani ülkede üretilir.)
-
ben ikisini de denedim gibson customdı o yüzden yani degil epiphone la prs ile bile kıyaslanamaz muhtesemdi ama mesela gördünüz mü bilmiyorum ama gibsonun les paul faded zart zurt falan gibi eklemelerle sattıgi cok ucuz gitarlar da var tabi türkiyeye satılmıyo onlar hatta amerika dışına çıkmıyo bazıları nedense... mesela bakın samash.coma gecen yıl orda 600 dolara gibsonlar vardı ... epiphone ile gibsonun sadece benzedigini idda eden de hic epiphone görmemiş herhalde truss rod mu ne haltsa onun kapaginda kocaman gibson yazıyo hatta reklamlarında da a division of gibson m ins... falan yazıyo neyse eyvallah hadi
-
sadece benziyolar