-
gitarım İBANEZ RG370DX üzerinde
IBZ INF3 (H) neck pu
IBZ INFS3 (S) mid pu
IBZ INF4 (H) bridge pu
kristaller bulunuyor. (orjinali)
Anfim Marshall Mg50Dfx
yakında Boss Mt2 almayı dusunuyorum tarz olarak heavy calmak istiyorum
riff leri bol....
Buyüzden kristallerim yeterli olmadığını düşünüyorum.
Bana önerebileceğiniz Marka modelde kristaller varmı? varsa bi Lustfen yardım fiyat sınırım 150$ belki 200$
-
www.dimarzio.com da iyi manyetikler var steve's special gayet iyi bi manyetikti ,petrucci kullanıyo, deneme fırsatı buldum hemde mt-2 ile cillop gibiydi yanlız bu bridge manyetiği, neck e de paf- evolotion gibi manyetikler alabilirsin tabi seymour duncanın jazz manyetiği de gayet hoş, www.dimarzio.com da ses kayıtlarını bulablirsin ama aldanma o sesler mükemmel bir gitar, mükemmel bir setup ile ve kayıt filtrelemsinden geçipte siteye konuyo o yüsden manyetikleri deiştirilmiş gitarları guitar shoplarda denemenin faydası var. bu arada sesin çok daha iyi ve kaliteli çıkması için kompressor,noise subsressor,reverb gibi pedalları mt-42 yanına almayı unutma o zaman aldığın sound cillop olur.
kalın sağlıcakla...
-
sagolasında ben daha yeni sayılır seviyelerdeyim ama bana bu ses yetmemeye basladı manyetikler konusunda EMG cok iyi deniyor iyi olusu aktif calısmasımı???? daha ben aktif pasif manyetik arasında ne bicim bir ses farkı var onu bile tam anlayamadım elektronik olarak fark var biliyorum ama artısı eksisi tam kestiremedim ihtiyacıma yonelik arastırma içindeyim......
-
yaww bu gıristal ne yaw patladım gülmekten ahahahaa
boş ver emg yi bende var ama sen onu bulacanda alcanda ohoooo emg sana şimdilik biraz fazla gelir neden tek başına değilde birkaç analog pedalla kullanmak lazım o yüzden git dimarzio al en iyisi ibanez e dimarzio iyi gider diyim kılişe oldu ama bu laf sana önerim aşağıdaki combinasyonlar
tonezone-chopper-paf pro alttan üste doğru yazdım
super distortion-super 2 ortaya bi şey söylemiyorum ama chopper her kombinasyona gider
daha bis sürü combinasyon yapılabilir
www.dimarzio.com a gir humbucking seç bak dinle tone larını karşılaştır
sonra seçtiklerini yaz buraya çünkü cok fazla manyetik var hepsini yazmaya üşeniyorum chopper ise strat bölümünde oluyor humbucking ve strat bölümlerine bak
not:herhangi bir manyetiği seçtiğin zaman listeden karşına ilk o mayetiğin
elektiriksel verileri cıkıyor ordan bakarken mv diye bi şey var o manyetiğin cıkış gücü oluyor brige için alcağın neck için alacağından güçlü olabilir ama neck için alacağın brige için alacağından güçlü olmamalı
benim görüşüm bu güçler eşit veya cok fark olmaması ama cok da önemli değil
örnek tone zone 379mv idi galiba paf pro 300 mv gibi umarım yeterli olmuştur anlattıklarım hadi kolay gelsin
-
elektrikçi oldugum için bunlara elektronikte kristall deniyor agız alıskanlıgı senin anlıcan .... dedigine gore aktif simdilik biraz prof. isi galiba cunku ustalar kullanıyor gordugum kadarıyla dimarzio herhalde beni goturur sizin dediginize gore...
-
satriani,vai falan da dimarzio kullanıyo ezme amcaları :)
-
şimdi aslında aktif manyetiği prolar değil daha amatör gruplar ağırlıkla kullanıyor nedeni tabi ki gitarın kalite ağaç seçimi ile ilgili
mesela ucuz bir gitar emg ile deli gibi olabilir fakat duncan veya dimarzio ile emg nin yaptığı sıçramayı yapmaz çünkü pasiftir onlar emg cevreden daha az etkilenir öyle diyim ama en iyi ağaç üstüne kaliteli işçilik emg dede fark yaratır diyceğim emg celan tonları aktif olanlarda duncan, dimarzio gibi iyi değil iyi tone için bir çok ızır zıvır iyi bir amfi gerek ama pasif alırsan daha esnek bir gitarın olur hem dist te hem clean ses te ama şunuda söyliyim emg nin karakteristik güçlü drive tonunu bunlar weremez ama altta kalmazlar merak etme aktif işi biraz daha kolay a kaçmak oluyor anlıcan ama gitarına pasif takman daha iyi olur tatmin olursun diyorum mt 2 aldın mı yuh hayvan tonlarını cekersin merak etme ehehehehe
kolay gelsin
-
cok tsekkurler.....:)