Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektroya başlangıç için hangisi iyidir

• roanus • 18 Nisan 2004 17:19 • #559480
    ben elektroya başlıycam.2 tane set buldum internetten.biri BEHRINGER'in seti. 15 watt anfisi var.güzel anfi.ama gitarın markası yok.behringer yazıyo galiba gitarın üstünde ama o set sadece behringer anfi için yapılmış bi set sanırım.bi başka set de ARIA'nın.ARIA STG-003 gitara sahip.6 watt da anfisi var.behringer'li olan set daha pahalı aria setinden.zaten benim için önemli olan anfi değil gitar.yani zaten stüdyoda çalışcam ama evdede bulunsa iyi olur o yüzden 6 watt bana yeter sanırım.(www.isfendan.com 'dan bilgi alabilirsiniz).bir de anfisiz gitar seçeneklerim var. WASHBURN X-10 buldum. 200 dolar. bir de cort'un alt modeli var. 155 dolar. bana başlangıç için ne önerirsiniz.yardım edin lütfen.
  • Silvermage • 19 Nisan 2004 15:58 • #559481
    Selam,

Setler içersindeki gitarlar başlangıç için bile kötü diyeceğim. Yani telli sopa tabirinde bulunabilirim. Ben şu şekilde fikir verebilirim:

Alacağın gitarın malzemesine çok dikkat et. Kötü malzeme öğrenme sürecini de arttıracaktır çünkü. Ben kişisel olarak rosewood (gül ağacı) klavyelerin üzerine tanımıyorum :) Gövde olarak da "maple" iyi bir seçim.
    Manyetik olarak 2 humbucker + 1 single iyi bir seçim. Bir çok yerde kurtarır seni. Bir de floyd rose patent tremolo düşün derim.
  • wai • 26 Nisan 2004 13:53 • #559487
    ucuz

bence en ucuzu al.ilk gitarın olacağı için çok hırpalayazaksın, hem çılgın şeyleride hiç çekinmeden yaparsın.Ama ben de para sorunu yoki iyi alırım ama gene hırpalarım dersen kolay gelsin.
  • aykuth • 26 Nisan 2004 14:10 • #559488
    ucuz

katılmadığımı söylemek istedim yalnız.
  • Silvermage • 26 Nisan 2004 15:30 • #559489
    ucuz

ucuz malın getirisi değil, götürüsü olur...

Çalışma esnasında sol elinizin kaslarını gereksiz yükleyip kramp ve kasılmalara sebep verebilir. Kulağınızı mahveder, akort kaçırır, manyetiklerden oyuncak gibi sesler çıkar, sapı ayda bir atar, entonasyonu çabuk bozulur....
    hem maddi hem anatomik problemlere sebebiyet verir...
  • BucHo • 3 Mayıs 2004 19:45 • #559499
    baslandıç için öyle iyi gitar alma hata edersin ben ettim sen etme,şimdilik kasmak için kötü bir gitar al (markası ne olursa olsun fazla para verme) daha sonra kendini geliştirdikten sonra tarzına göre iyi bir gitar alabilirsin.
  • maniacx • 4 Mayıs 2004 00:48 • #559502
    bence orta sınıf bir gitar almalısın; niçin ucuz gitar olmamalı sorusunu yanıtlayayım; enstruman kötü olunca yaptığın işten birşey anlamazsın; çaldığından zevk almayınca da müzikten bıkarsın; lanet olsun müziğine de gitarına da rockına da.... deyip atarsın bir köşeye gitarı; e çok üst sınıf birşeye zaten gerek yok,eğer müzikle cidden ilgileniyorsan ( yani senin için sadece bir heves değilse) tarzın oturunca, ona uygun üst sınıf bir gitar alırsın ya da kendi gitarını modifiye edebilirsin; kolay gelsin
  • YIDI • 18 Mayıs 2004 10:29 • #559517
    Set halinde almanı önermem göz boyamadan başka bir şey değil. Behringer gitar da üretiyor ayrıca belirteyim. Başlangıç için belki bir Fender Squire Stratocaster alabilirsin.

Evde 6W yetmez istediğin ses çıkmaz keyif almazsın. En az 15W almanlısın ki bunun için de Marshall, Crate, Laney önerebilirim ama gitarını alıp gitmen ve deneyerek alman en mantıklısı.

Keyif almazsın dedim, 15W'ı sanki sonuna kadar açabileceğim mi diyebilirsin. Evet açamazsın ama kısık sesi ile bile kullansan evde 6W'tan daha iyi sonuç alırsın. 6W alacağına gitarını bilgisayara bağlamayı dene daha uygun olur ve kayıt ta yaparsın.

Fender dedim ama yapacağın müziğe göre seçmelisin gitarını. Fender'i de bir çok türde kullanabilirsin ama Blues'a yakın olanlar için çok daha iyi bir gitar. Mesela başka ne alabilirsin? Epiphone LP STandard olabilir, her türe gider. Yalan diyen varsa örnekleri dünyada mevcut :)

Ya da Cort alabilirsin. Bence Jackson, Ibanez gibi markalara bakma.

Sonuçta amfi modelleyiciler, prosesörlerle istediğin tonları alman mümkün.
  • YIDI • 18 Mayıs 2004 10:32 • #559518
    "Sıfır gitar almalısın"a katılmıyorum. İkinci el bir gitar alabilirsin. Temiz olması önemli. Temizlik nedir?

Boyasının tam olması gerekmiyor, bir kaç vuru olması gerekmiyor. Bunlar makyajı olayın. Gitarını sergiye çıkartacaksan gerekli :)

Klavyesi düzgün olmalı. (koma, entonasyonda bozukluk olmamalı)
    Fretler erimemiş olmalı. (cızırdamasınlar ki temiz müzik yapalım)
    Kulaklar sağlam olmalı.
    Tonları hoşuna gitmeli (dene ve al)
    İşte bunlar elinden çıkanın iyi olmasını sağlayacak unsurlar. Bunlara dikkat et ama 1. ama 2. el git al.

Elbette ki sıfır bir gitar almanın keyfi başkadır.