Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitar method kitabı

• stranger_sws • 27 Ağustos 2004 22:08 • #559795
    klasik gitara yeni başlamış ve amacı elektro gitar çalmak(ağırlıklı olarak melodik-metal) olan birine hangi method kitabını önerirsiniz?
  • blackened69 • 28 Ağustos 2004 09:34 • #559796
    ben gitara elektro ile başlamıştım yaklaşık 1 yıl önce ama elektro eğitiminin yanında klasik eğitimim de devam ettiği için sanırım yorum yapabilirim...

kitabın ismini unuttum hatırlayamıyorum ama bir alman kitabıydı sanırım benim derslerde sayfa sayfa fotokopilerini alarak kullandığım... bu kitapta en küçük alıştırmada bile ecel terleri dökersin ilk başta ama sonra anlarsın ki boşa gitmemiş... hele sıra minör gamlarına gelince; allah allah neler çektiğimi kimse bilemez benden başka... ama belki o alman kitabını bilenler vardır burda, böyle her alıştırmadan önce 1 paragraf bir yazı olur, bazı alıştırmalardan sonra öğütler filan yazılmıştır... bilen varsa yazsın mesut olalım...
  • lemon • 29 Ağustos 2004 19:27 • #559799
    Valla sana önerim yazarını tam hatırlamıyorum ama BÜTÜN YÖNLERİYLE GİTAR adlı kitaptır.Hem başlangıç hem de ileri düzey için iyi bir kitap.Hem gitarları amfileri falan tanıtıyo yararlı bilgiler var. tanıtıyo.İçinde gitarın tarihçesi var üstelik bu kitaba Les Paul önsöz yazımış.Bence edin.
  • ercu • 6 Eylül 2004 11:52 • #559826
    berklee unıversıtesının kıtabı var ıkı tane.temel ve ılerı duzeydekı seylerı gosterıyo cok faydalı bı kıtap kesınlıkle onu tavsıye ederım
  • vesta • 10 Eylül 2004 00:29 • #559842
    Eğer kolay bulabileceğin bişe' arıyorsan ve türkçe olması da işine gelitorsa Bora Uslusor'un 'Progressive Solo Gitar Metodu' var.. (adından da anlaşılacağı üzere solo teknikleri için..) Adam Londra'da gitar eğitimi görmüş GIT'te..
    Bi' de oldukça fazla kitaptan yararlanmış kitabı hazırlarken.. (John Petrucci, Joe Satirani vs.)
    İstersen www.guitar-club.net'ten daha fazla bilgi alabilirsin..
  • Alassai • 17 Eylül 2004 08:40 • #559870
    Bence William Levit'in Berkleee metodundan şaşma. Yoksa da metod falan çalışma, git abilerden ders al. Aslında en iyisi bu.
  • aykuth • 17 Eylül 2004 09:07 • #559872
    alassai verilebilecek en iyi ismi vermiş.

klasik çalmaya devam edeceksen de frederick noadun solo guitar method 1 ve 2 sini alabilirsin. Tabi isim yanıltmasın tümüyle klasik gitar içindir kitap.
  • inquisition • 25 Eylül 2004 15:57 • #559897
    bence arenas dene..
  • can_ • 25 Eylül 2004 16:33 • #559898
    Troy Stenita'nın kitapları var. Bende lead guitar vol 1-2 var hayvani sololar olmasına karşı adam çok temiz ve teknik çalıyor. Fakat o kitap orta seviye elektrocular için ama adamın "rhythm guitar vol. 1-2" diye kitapları olacak. Ama yeni başlıyanlara pek önerilmez sanırım çünkü adam artık işin inceliklerine giriyor bu kitaplarda.
    http://www.stetina.com
    bu adamın sitesi bir bak istersen. Bu arada bu kitaplardan bir ikisini İstanbul'da ben bulamadım(zuhalde bir ikisi var) fakat Ankara'dan bir arkadaş bana almıştı.
  • Ratt • 2 Ekim 2004 21:42 • #559915
    Troy Stenita'nın speed mechanics ve lead guitar kitapları olabilir.. zamnında whiskey defotokopileri satılıyodu yanında kasetle birlikte hala satılıyomu bilmiyorum. ama arif o kitaplardan ders veriyo. ayrıca arifin hocası sadi de o kitaplardan öğretiyo öğrencilerine