Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Gitar tavsiyesi (yetti bu çömezler diyeceksiniz ama ...)

• brnrd_mrx • 8 Ekim 2004 22:04 • #559937
    Yaklaşık 3 senedir gitar çalıyorum 1 sene klasik, 2 sene elektro gitar. Gitarı ilk defa eline alan bi çömeze değil de orta derece birine bi kaç sene kullanabileceği bir gitar tavsiye edebilir misiniz? Büyük çoğunlukla metal ve hard rock türü müzik yapıyoruz (lead çalıyorum - çok da iyi olduğum söylenemez gerçi) dolayısıyla biraz sert olmalı ama yalnızken blues da çalıyorum o yüzden temiz tonları da iyi olsa fena olmaz yani çok yönlü bi gitar olsa iyi olur (çok mu şey istiyorum?!?). Neyse bunun yanında bi de amfi ve processor düşünüyorum onlarla ilgili tavsiyeleriniz varsa da sevinirim. Almayı planladığım şunlar :
    Jackson JS-20 (ya da JS-30) veya ESP LTD H-50
    Marshall mg15cd -> processor alacağım için reverblü amfi pek düşünmüyorum.
    Digitech RP200A.
    Pazarlıksız çıkabileceğim fiyat $1000 civarında ve Ankara'dayım.
    Tavsiyeleriniz ?
    (bu arada evde çalışma amaçlı alacağım için amfi küçük olmalı)
  • ercanmpal • 10 Ekim 2004 22:24 • #559943
    arkadaşım senin almayı düşündüğün aletlerin hiçbirini önermem,tabi herkesin fikri farklıdır ama anlattıklarına göre ben sana şöyle bir tavsiye verebilirim

gitar:Bu konuda da herkesin zevki farklıdır ama bence floyd rose kilit sistemli gitarlardan alma çünkü 500 doların altındaki floyd rose'lu gitarlarda hiç iş yok..Ama lead ağırlıklı çalıyorsan humbuckerli ve wilkinson tremololu bir gitar alabilirsin

amfi:laney'in tf serilerinden mesela tf-50 çok uygun,www.senkop.com.tr2den resmine de bakabilirsin.orda 270euro yazıyo ama sen bakma peşin alırsan,biraz da pazarlık edersen ya da benimle gidersen:)baya ucuza alırsın

işlemci:boss gx-700 bu sitenin pano bölümünde birisi satıyodu,bi arkadaşım bu alletten kullanıyo ve de çok memnun.artık üretilmiyo ama 80lerin,90ların hard rock,heavymetal tonlarının yanında 60ların blues tonlarını da çok rahat yakalarsın

ankaradasın ama bu kadar parayla düzgün aletler almak istiyorsan kalkıp istanbul'a gelmelisin bence.Deneye deneye en uygununa sen karar ver,benim vakit problemim olmaz gelirsen sana yardım edebilirim
  • stoney • 11 Ekim 2004 19:14 • #559945
    Ben yazdiklarini okuyunca aklima Cort X serisi geldi. Alacagin iki gitari onermiyorum, yani ben almam. cort.com dan X serisine bak. Gercekten fiyat/performans ta cort su anda 1 numara. Turkiye de pazarda yer edinmek icin su anda fiyatlari disardan cok daha ucuz. Senkop Muzik -genel distrubutor- web adresinde bazi modellerinin fiyatlari var. Amfi de alcam diyorsun ama yine de paran yeterse X-Custom cok guzel bi gitar.