Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Analog Pedal Konusunda Destek(Bass Gitar İçin)

  • NPSTR • 7 Ekim 2005 16:49 • #561916
    Şu ara bir bass gitar amfisi ve analog pedal almayı istiyorum ama reverb-chours fakan kafam karıştı neyin Ne olUunu tam bilmiyorum çünkü şu güne kdar processor kullandım yardım lütfen msn de knuşabiliriz ya da özele mesaj atarsanız sevniirim


    [email protected]
  • jasonic • 12 Ekim 2005 12:27 • #561924
    Ben cevabimi buraya yazayim da,herkes görsün istedim:
    "Bir bas gitar anfisi" maalesef sana birseyler önermemiz icin yeterli bir tanim degil.Yani caldigin müzigin türüne,calis stiline vs. bagli olarak farkli markalar önerilebilinir.Mesela ben Ampeg anfileri begenirken,kimisi Marshall ya da Peavey tercih edebilir.Bu senin zevkine ve elbette bütcene kalmis bir olay.Tavsiyem üsenmeden ilgini ceken bütün anfileri denemendir!
    Pedallara gelince:
    Reverb genelde bas gitar icin pek tercih edilmeyen bir efekttir,bazen anfilerin kendi reverb ayarlari da mevcuttur.Reverb hani su sesi kuruluktan kurtaran,mesela bir odada degil de büyük bir salonda caliyomus hissi veren efekttir.
    Chorus ise sanki ayni anda bastigin ayni sesin birkac ses seklinde cikmasi gibidir (evet tanim bayagi absurd oldu).Yani tek sesini adi üstünde bir koro gibi cikartir.
    Gel gör ki ben sana bu iki efekti de önermem.Sana önerim öncelikle bir Compressor pedali almandir.Bu ne ise yarar?Compressor'ler bas gitar tellerinden cikan bütün seslerin senin ayarladigin seviyede cikmasini saglar,düsük sesleri yükseltir,yüksek sesleri düsürür.Özellikle bas gitarin yapisi düsünüldügünde bence olmazsa olmaz bir pedaldir (özellikle de canli performanslarda).
    Bence diger bir olmazsa olmaz pedal bir EQ'dir.Gerci artik bircok bas gitar iyi EQ donanimlariyla geliyor ancak yine de iyi bir EQ'nun yaratacagi fark,cesitlilik cok önemlidir.
    Bu iki pedal ile bas gitarindan iyi bir ton almayi basardiktan sonradir ki sana Distortion,Chorus,Wah vs. gibi efektleri önerebilirim.
    Özetle bence bas gitarinin orjinal tonu seni tam anlamiyla tatmin etmedikce farkli efektler icin parani degisik analog pedallara harcama.
    Son olarak iyi bir Compressor icin öncelikle EH Blackfinger'i,olmadi MXR'lari,en son Boss C3'ü öneririm.EQ icinse yine önce MXR,sonra Boss gelir.(Maalesef bu öncelikli pedallar oldukca pahalidir!).
    Baska sorunlarin varsa cekinmeden sorabilirsin:
    neysex.garaj.org
  • need_a_cure • 14 Ekim 2005 14:04 • #561929
    comp. olmazsa olmaz harbiden :)