Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yapandan Allah razı olsun

• MuhammedBey • 2 Mart 2004 00:54 • #564681
    Belki samimiyetimi kabul etmeyebilirsiniz ama bugün gerçekten müthiş bir siteyle karşılaştığımı düşünüyorum. Keşke daha önceden farketseymişim. "garaj.org" un müzikle yakından ilgilenen insanlara pekçok fayda sağlayabilecek bir site olduğunu görüyorum. Özellikle makalelerin bazıları çok hoşuma gitti. Emek veren, katkıda bulunan herkesi tebrik ederim.

Bu arada eleştirilecek bir nokta görüyorum. Forum daha kaliteli ve profesyonel olabilir. Neden vBulletin veya benzeri bir platform kullanmadığınızı anlayamadım.
  • MuhammedBey • 2 Mart 2004 01:03 • #564682
    hmm

Forumda biraz gezince.. Sonradan farkettim ki bu forum yapısı için bayağı uğraşılmış. Eğer script kullanmamanızın sebebi prensiplerinizle alakalıysa bunu anlıyorum. Fakat her ne kadar güzel birşeyler üretseniz de bir "forum kullanan insan" tipi vardır ve bu tip alışık olduğu formatı arar. Site büyüdükçe daha fazla kişi şikayet edebilir bence.

Saygılar,
  • GaRaJ Bekçisi • 3 Mart 2004 00:33 • #564684
    hmm

MuhammedBey selamlar,

vbulletin gibi birşey kullanmıyor olmamızın nedenini prensip olarak çok güzel özetlemişsiniz. Biz işe kendi zamanımızı tecrübemizi ve bilgimizi koymaya çalışıyoruz makaleleri yazanların kendi bildikleri konuları paylaşmaları gibi aynen. Birbirinin aynı gözüken sitenin içeriğinden bağımsız hazır scriptler yerine isteklere göre şekillenen sadece GRJ'a özel bir yapı yaratmak bize daha çekici geldi.

Açıkçası bahsi geçen forumların forumdan çok bir "community site" altyapısı olmaya başlaması, GRJ'da kullanılması halinde birbirine rakip olacak iki ayrı içeriğin yayınlanmasına neden olacaktı. Onun yerine forum bölümünü kelimenin tam anlamıyla tamamlayıcı, tartıştırıcı bir platform olarak bırakıp dinamik kısımları sitenin kendi içeriğine almak gibi bir yol seçtik. Aslına bakarsanız kısmen amacına ulaştığını düşünüyoruz. Henüz içerikle entegrasyonu tam istediğimiz seviyesine ulaşmadığı için, diğer sitelerin forumları gibi gözüktüğünü, rekabet etmesi gereken halef scriptlerinin de üzerinde çok fazla zaman harcanmış kimi zaman ticari yazılımlar olduğu düşünüldüğünde zayıf kaldığı doğrudur. Kafamızdaki entegrasyonu uygulayabilirsek, ve bunu ziyaretçilerimize açıklayabilirsek çok daha yeterli olacağına inanıyorum.

"Mesajların kontrolü" başlığında değinmiş olduğunuz "kontrol" konusu ise aslına bakarsanız bir ölçüde bilerek bırakılmaya çalışılmış bir boşluktur. Sizin de belirtmiş olduğunuz gibi iki kişilik bir ekip olmanın getirdiği sorunların ötesinde, insanların birbirinin her yönünü tanımaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sitenin içeriğine, ziyaretçilerce yapılan katkılarda, özellikle son arayüzle çok daha sıkı bir kontrol getirdiğimizi özellikle dikkatsiz ilan veren ziyaretçilerimiz farketmişlerdir. Fakat forumda mümkün olduğunca insanları serbest bırakıp ne isterlerse konuşmalarını desteklemeye çalışıyoruz. Tabii ki genel bazı kuralların çiğnenmesi dışında. Herkes herkesi tanısın tarzını söylemini bilsin, ona göre konuşsun ona göre dinlesin diye...

Şimdilik bunları söyleyebilirim. Bu arada yapıcı eleştirileriniz için teşekkür etmeyi de bir borç bilir, katkılarınızı bekleriz.

Görüşmek üzere
  • MuhammedBey • 6 Mart 2004 17:00 • #564686
    eyvallah

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Bu sitenin yapımına ve yönetilmesine gönül vermiş biri olduğunuz söylediklerinizden anlaşılıyor. Umarım forumun entegrasyonu konusunda başarılı olursunuz.

Mesajların kontrolü hakkında söylediklerimi aslında "cevap yaz" tuşuna bastığımda sayfanın üstünde gördüğüm uyarılar tasdik ediyor ve tamamlıyor. Yani bu uyarılar gerekli ve yeterlidir belki; ancak uygulanması da tam olmalı ve asla taviz verilmemeli bence. Başarılar,

M A
  • GaRaJ Bekçisi • 12 Mart 2004 20:21 • #564692
    Mesaj yazma sayfasındaki şartlara uymayan mesajlara tolerans göstermeme kararı almak üzereyiz, zira hem yazım hem içerik kalitesi yerin dibine girmek üzere.
  • Winded • 30 Mart 2004 21:21 • #564704
    Tebrik ve de teşekkür ediyorum bu siteyi hazırlayanları
  • gitarTELi • 22 Kasım 2005 11:05 • #574581
    bizde teşekkürümüzü
    teeee bi zaman sunmuştuk

canım biraz kazı yapmak istedi de=)

kazıTELi
    by gitarTELi
  • Nofx • 22 Kasım 2005 13:02 • #574583
    Puhahahah :)) Nofxbey bundan sonra nickim ehehe :))
  • blitzkrieg • 30 Kasım 2005 02:25 • #574665
    benden yapıcı eleştiri . foruma yapılabilirse bir arama motoru sizce de iyi olmaz mı? bende çok iyi olur. onun haricinde cidden forumun yapısı özgün ben beğeniyorum
  • KeReMmM • 4 Aralık 2005 00:43 • #574674
    evet arama motoru yapılırsa kesinlikle çok iyi olur.