Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Forum Şekli!....

  • CoNDoRm • 27 Mayıs 2004 10:19 • #564777
    Forum şekli biraz değişik, alışmak zor oluyo!
    diyorum ki çoğu sitelerde forum şekli aynı. yani şunun gibi;
    www.nebula.gen.tr/forum/
    şöyle yaparsanız bence çok daha iyi olur!...
  • GaRaJ Bekçisi • 27 Mayıs 2004 16:55 • #564780
    Bahsettiğiniz forumlar hazır kodların uygulanmasıyla oluşturuluyorlar. Biz GRJ'ın tüm ihtiyacını kendimiz üretme yolunu seçtik baştan beri. Zaten bu oluşumda bizim paylaştığımız şey de büyük oranda budur.

    Gelen bazı maillerde yanlış anlaşıdığını fark ettiğimiz gibi ne çok başarılı prodüktörleriz, ne enstrüman virtüözleri ne de sosyal psikoloji guruları...

    Bildiğimiz bir iki şeyi paylaşmaya çalışan, müzikle de ilgilenen kişileriz biz. Şimdiye kadar GRJ'da, ekipten başka birisinin yazdığı bir kodla bir içerik yayınlanmadı, ve mümkün olduğunca yayınlanmamasına çalışacağız.

    Forumun şimdiki görünümünden memnunuz açıkçası. Ben kişisel olarak çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Bir forumdan beklenmesi gereken her şeyi karşılıyor. Forumdan beklenenlerin yanlış yerlere saptığıyla ilgili detaylı görüşlerimi başka bir konuda iletmiştim.

    Görüşmek üzere...

    ek: forum nedir ne değildir
    "forum

    in Roman cities in antiquity, multipurpose, centrally located open area that was surrounded by public buildings and colonnades and that served as a public gathering place. It was an orderly spatial adaptation of the Greek agora, or marketplace, and acropolis."

    Kısaca, çok amaçlı, merkezi bir yere kurulmuş, açık, kamu binalarıyla çevrilmiş, buluşma, tartışma, konuşma, birikme alanı.

    Bu tanımdan yola çıkarak, tüm katılımcıların birşeyler söyleyebileceği, paylaşıma katkıda bulunabileceği bir bölüm olarak, interaktif web araçlarından birinin de ismi olmuş forum. Daha sonra web yayıncılığının oldukça zahmetli olan kod yazma kısmının sabit maliyetlerini düşürebilmek için, etrafta yaygınca görebileceğimiz hazır kodlar üretilmiş. Yayın ekibinde programcı barındırmak istemeyen web oluşumları bu hazır kodları kullanarak, içeriklerini sunmaya başlamışlar. Günümüzdeki gelişkin CMS'lerden önce (CMS: Content Management Systems - İçerik Yönetim Sistemleri) interaktivite olarak sadece forum mantığını barındıran kodlarla tanışmış web meraklıları, ve haklı olarak webmasterların kuralları dikte edilerek bir içerik oluşturulmaya sağlanmış. Kimileri başarılı olmuş, kimileri bırakmış. Ama bu süreç boyunca "forum", tanımından uzaklaşıp demokrasinin doğduğu Roma'nın çok sesliliğinden, ortaçağın engizisyonuna sürüklenmiş.

    Bu kısa tarihsel hatırlatmadan sonra, GRJ'ın forumlara bakışına gelelim. Bu oluşumu gerçek hayatta hayal etmeye çalışalım. Bir takım insanlar aletlerini satmak, yeni aletler almak, yeni gruplar kurmak için kaynaşmaya çalışıyorlar, gruplarını tanıtabilmek için dergiler çıkartıyorlar, haberler yayınlıyorlar, şarkı sözleri notalar araştırıyorlar, bildiklerini paylaşıyorlar. Birkaç kişi de "bakın ne güzel özgür bir ortam var burada gelin istediğinizi bağırın" denilen bir yerde birbirleriyle küfürleşip, kısır tartışmalarda egolarını tatmin etmeye çalışıyor. Nasıl davranırsınız? Nasıl tepki gösterirsiniz? Biraz daha ileri gidelim. Kafasında şapkalı bir bekçi geliyor. Elinde copulya, "Hadi evinize, yürüyün... Almıycam bi daha sizi buraya..." şeklinde bir davranış sergiliyor. Ben bu bekçi olmak istemiyorum arkadaşlar. GRJ'ın kurulmasından beri değişik platformlarda açıklamaya çalıştığım gibi forum, gerçek tanımında kullanılıyor bu sitede. Sitenin içerik yapısına zarar vermediği sürece, bir kişinin verdiği tüm tepkiler aldığı tüm pozisyonlar onun kendisiyle ilgili edindiğimiz bilgilerdir. Ben olsam bu bilginin tümünü edinmeye çalışırdım. Düşünsenize Bekçi'nin copunu layık gördüğünüz birisiyle bir grup kurmaya çalıştığınızı.
  • CoNDoRm • 29 Mayıs 2004 10:31 • #564786
    Neyse artık alışmaya çalışacağız!..
  • love_rock • 30 Mayıs 2004 09:45 • #564787
    nesi var ya bu forum şeklinin...çok yalın...ne güzel...herşey apaçık ortada..valla ben çok memnunum...
  • chutluck • 23 Haziran 2004 22:09 • #564845
    :)