Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Garaj Chat Hakkında Açıklama !!!

  • Mavinci Gün • 21 Eylül 2004 22:22 • #565780
    Sevgili Garaj Müzik Birimi Kayıtlı kullanıcıları;

    Öncelikle Garaj kullanıcıları GRJ dışından bir grubun bu işi üstlenmesinden ötürü şikayetçi olmakta haklı olabilirler ama daha önce de tüm yetki Bekçi'nin üzerindeyken de aynı sorunlarla karşılaşılmaktaydı. Ayrıca bir ortaklık değil bir yetki göçerilmesidir. Doğru düşünülmüştür ve dışarıdan bir ekibin Garaj içinden bir ekibe göre daha objektif olabilieceği düşünülerek yapılmıştır. Ama bunu kötü sonuç vermiş olması da riskli olan bu kararın sonucunda kaçınılmaz değildi zaten. Daha önce chat kapatılacaktı ve bir de bu yol denendi. Ama Bekçi'nin tüm iyi niyetine rağmen özgürce küfür edemedikleri için resmen komplolar kurup sahte olaylarla Bekçi'ye yapılan bir takım şikayetler sonucu bu doğru adım da olumlu bir sonuca ulaşamamıştır.

    Garaj dışından değil de Garaj içinden bir ekip üstlenseydi ne olurdu onu da açıklayayım. Bu sefer de olaya objektif yaklaşmak her yönü ile çok daha zor olacaktı. Operatörler maalesef ister istemez kendi tanıdıklarına birtakım ayrıcalıklar tanıyacaktı ve bu da başka bir kaosa sebebiyet verecekti. Ya da operatör olamayanlar da olmak isteyecek ve bu istekler ile Bekçi ayrı bir sorumlulukla uğraşmak zorunda kalacaktı. Tıpkı saltanat dönemindeki taht kavgaları gibi bu sefer de ucuz ve yapay sorunlar ortaya atılıp operatörler yerlerinden edilip yerine geçilmeye çalışılacaktı. Operatör olmasa ne olur diye düşünülebilir. Bu sefer de küfür ve tartışma çok büyük boyutlarda olacaktı.

    Ben bir Garaj kullanıcısı olarak bir süre chatroom da operatörlük görevini üstlendim ve küfür edeni sorgusuz sualsiz attığımda bu da başka bir tartışmaya sebep oluyordu bu da ''garaj da konuşulmuyor hemen atıyorlar''adlı klasik şikayetti. Üstelik kendi arkadaşlarımı da atmak zorunda kaldığım anlar oldu ve onlarla ne yazık ki aram bozuldu.

    Yani kimse artık yeni bir chat room istemek konusunda haklı değil.Ayrıca operatörlük işini de herkesin istemesi olayına ayrıca şaşırıyorum. Operatörlük deneyim ister ve sorumluluk demektir. Kesinlikle bir karizma unsuru değildir.İnanın ne Garaj içinden ne de dışarıdan hiçbir ekip -üzülerek söylüyorum Garaj içinde çok sayıda seviyesiz eleman varken- bu işi yürütemez. Bekçim en doğru kararı vermiştir. Yapılan belki çoğu Garaj üyesini üzdü ama sanıyorum bu en iyisi..

    Ulaş Can (Mavinci Gün)
  • metaligirl • 22 Eylül 2004 16:54 • #565791
    ACI AMA GERÇEK! :( yapılabilecek birşeyler olduğuna hala inanıyorum.... umudumu kaybetmedim.... demokrasilerde çare tükenmez. eğer burası demokratik bir siteyse, bir çözüm bulunacağına ve gereksiz yere mağdur olanların sohbet haklarına kavuşacağına inanıyorum... diyeceksiniz ki "o zaman bul bakalım bir çare". emin olun düşünüyorum...her yönden kabul edilebilecek cazip bir fikir bulursam yazıcam zaten....saygılar....