-
Arkadaşlar,
Amacımız mümkün olduğu kadar çok kişinin ihtiyaçlarına GRJ'ın amaçları doğrultusunda cevap verebilmek. Sıkıldığım nokta anlamsız ithamlar. Burada hiç kimseye yalan söylenmiyor, kimse kandırılmaya çalışılmıyor bir değişiklik yapılıyorsa tüm ilgilileri aynı şartlara maruz bırakılıyor. Kimse kimsenin amca oğlu değil.
GRJ'ın amaçlarını onlarca kez açıkladık, her türlü değerlendirmeyi de bu amaçlara göre yaptığımızı her fırsatta belirttik. Yeni gelişen sorunlara da bu amaçlarla çözüm bulunacağını her zaman söyledik, yolunda gitmeyen işleri bu amaçlara göre düzenleyeceğimizi her fırsatta açıkladık. Bunu da sürekli uyguluyoruz, uygulayacağız.
Kolonilerin sıralamalarını kontrol eden sistem bu yüzden değiştirildi. Arkadaş edinmeyle ilgili bölüm bu yüzden eklendi. Daha önceden de dediğim gibi kolonilerle ilgili değişim sürecek, koloni yapılarında, navigasyonunda düzeltmeler ve geliştirmeler yapılıyor. Kısa zamanda uygulanacak. Uzun zamandır yapılması beklenen "anketlere yorum" aracı da bugün içinde açılıyor.
Görüşmek üzere...
-
Sağol bekçim.. Tüm "ANLAMSIZ" ithamda bulunanlar adına özür dilerim..
-
bekçicim..
tamam güzel hoş;ama bizimde garaj sakini olduğumuz düşünülürse ve bizde buranın sakinleri olarak bişeyler isteme hakkına sahiPsek neden kimsenin umrunda olmuyor bu!
neden müzik adamlarının hoş beş etmeye ihtiyacı yokmuş gibi davranılıyor..
ben herangi bi müzik aleti çalmıyorum ve bu yüzden tam bilmiyorum..
allahını seven bi müzisyen cevap versin:Siz öyle somurtup aletmi çalarsınız;eğlenmez misiniz..?
ben merak ediyorum..
gerçekten...
-
GRJ'daki geyiğiyle en çok sevilen üyelerden birinin (Affedilmeyen) yürüttüğü bir koloniyi sitenin resmi geyik ve eğlence kolonisi haline getirdik (Geyik Parkı). Şu anda 1.200'den fazla koloni arasında en aktif 20 koloniden birisi. Tamamen koloni mantığına aykırı bir şekilde chat gibi kullanılmasına göz yumuyoruz, hem de her kolonide istenirse chat özelliği kullanılabileceği halde. Forumlarda konuşulan konuyla ilgili şakalar espriler geyik kapsamına alınmıyor göz yumuluyor. Hiç bir koloninin içeriğine karışmıyoruz. İsteyen istediği geyiği, espriyi, komikliği istediği kolonide yapabilir.
Senin merak ettiğin Cırcır Vırvır tarzı bir forum açılıp açılmayacağı veya chat olup olmayacağıysa ikisine de cevap hayır. Nedeni de bunların bir kere denenmiş olmaları ve olumsuz sonuç alınması, aynı hatayı tekrarlamaya hiç gerek yok.
-
bekçicim güzel söylüyosun hoş söylüyosun da:bize neden sorulmadı..?
hangi üyenin Fikri alınarak bu yapıldı..
yazdıklarımız neden siliniyo..
geyik Forumu her sitede var ve kimse bunu "hata" olarak nitelemiyo..
he diyosan "biz garajız,kimse bizi ilgilendirmez";eyvallah derim..
ama neden üç-beş kişinin yüzünden biz inFaz edildik?
-
Chat ve CırCır VırVır kapatılmadan önce defalarca uyarılar yapıldı, kimse gidişatı değiştirecek bir girişimde bulunmadı. Sonunda kaçınılmaz son gerçekleşti, chat te CırCır VırVır da kapandı.
Bunun dışında yapılan tüm değişikliklerle ilgili olarak tüm üyelerin fikri sorulmuyor, herşey için bir oy birliğine varmaya çalışmak imkansız.
Bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok.
-
Benim bir sorum var...
Anketler neye göre yayınlanıyor...
Bekçinin site ile ilgili yapacağı değişiklikler bekçinin yapacağı bir anket ile yapılabilir...
bir anket yapıp anket forumlarda duyurulup 2 hafta ana sayfada yayınlanabilir...
burdan çıkan sonuca göre yapılan değişiklikler yapılabilir...
snouçta koskaca devlet yönetimi bu şekilde yapılabiliyor GRJ yönetimi neden yapılamasın...
bu site sakinleri at ile deve istemiyor...
saygılarımla
pesimist
-
son derece haklısın..
evet bekçim buna ne dersin?
-
buna birşey dememiş..bencede haklı...
-
Bu bahsettiğimiz şekle kısaca doğrudan demokrasi deniyor. Şu anda dünya üzerinde bu şekilde yönetilen büyük bir devlet yok bildiğim kadarıyla. Doğrudan Demokrasi, -liseden hatırladığım bilgilerime dayanarak yazıyorum, yanılıyorsam daha taze bilgi sahibi olanlar lütfen düzeltsin- yönetimin kararlarına maruz kalacak kişlerin tümünün bu kararlar üzerinde söz sahibi olması rejimidir. Koskoca devlet yönetimlerinin içinde bulunduğumuz tarihsel aralıkta yapılış şekli ise yarı doğrudan demokrasidir. Yani kararların sonuçlarına maruz kalacak kişilerin, kendileri için karar verecek bir temsilciler grubu seçmeleri, ve belli bir dönemde tüm kararları bu grubun vermesidir.
GRJ'da açılışından beri uygulanan yönetim şekli bu iki yapıyla da ötüşmemekte. Belli gelirleri, daha net kuralları, amaçları tam olarak belirlenip, kurumsal bir yapıya ulaşıncaya kadar da bu şekilde bir yönetim sistemi sitede yerleşmeyecek. Biz istemediğimiz için değil, etkin olmadığı için. GaRaJ'da kararları verecek bir grup seçilmiyor. Öyle bir grup zaten var, herkes buraya gelmeden önce vardı, buraya üye olanlar böyle bir otorite varlığını kabul edip geliyorlar zaten, etmiyorlarsa gelmiyorlar. Bu otorite tüm fikirleri inceliyor, yararlılıklarını ve bazı kısıtlar altında olasılıklarını değerlendiriyor, yapılabilecek olanları bir önem sırasına koyuyor, elden geldiğince fikirlerine değer verdikleriyle sorunları paylaşıp kararlar veriyor. Bunları uyguluyor. Bu otoritenin geliştirme görevi.
Otoritenin iki görevi daha var. Bunlar yürütme ve yasama olarak devlet görevlerine benzetilebilir. Bu benzetmeleri Pesimist bir paralellik kurduğu için yapıyorum.
Yasama görevi içerisinde, yeni oluşan durumları da işin içine alacak şekilde, sistemin genel politikalarına uygun kurallar geliştirmek var basitçe. Yürütmenin tanımı da GRJ'da genelde "Bekçi gene silmiş, dondurmuş" diye özetlenen, bu site için emeği geçen bir grubun oldukça fazla zamanını alan sistemin belirlenmiş kurallar içinde sürdürülebilmesi işi var. Bu işin içine, haberleri onaylamak, linkleri onaylamak, grupları kontrol etmek, makale yazarlarıyla iletişim kurmak, söz nota'ları onaylamak, ilanları kontrol etmek, kolonileri kontrol etmek, forumla ilgilenmek, insanların sorularını yanıtlamak, küfürleri silmek, stüdyolarla mekanlarla iletişim kurmak gibi faliyetleri de (şimdilik aklıma gelenler bunlar...) sokabiliriz.