Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Az Sabır...

• whyhione • 16 Ağustos 2005 19:31 • #573376
    ya abi boşverin burası alt tarafı internet sitesi bunu unutmayın eğlenmenize bakın kasmayın bu kadar kendinizi ..
  • pesimist • 16 Ağustos 2005 22:37 • #573379
    Bu ne yahu ne alaka. Osmanlı kadar şahane Garaj, T.C kadar ezik oldu ama alışıcaz der gibi...

doğru sonuca ulaşmışsın ama zannedersem olaylarla birleştirememişsin...
    ayrıca ulaştığın sonuçta "T.C kadar ezik" cümlesi çok ağır kaçmış...
    "ezik" yerine daha ele gelir bir kelime seçersen anlatmak istediklerimi anliyacaksın...

ayrıca bu kadar cümleyi kurmuşsun da en son yazdığın cümleyi art niyetle yazdığını düşünüyorum...
    tartışmalarıımzı tartışma boyutunda tutmaya çalışalım...
    kavga veya sataşma boyutuna gelince cırcır vırvır da kapanır
    üye olmadan sadece e-posta ile forum lara yazma özgürlüğüde sınırlandırılır, üyelik dondurumlarıda artar...

neyse benim düşüncelerimi ve "BENCE" garaj üyelerinin sergilemeleri tutum hakkında bir yorum yaptım...
    gerisi hikaye ;)

saygılarımla
    pesimist
  • pesimist • 16 Ağustos 2005 22:41 • #573380
    İlginç....
    Bence forum yazmak istemiş ve kafasından yeni öğrendiklerini eklemiş bir de yorumlar yapmış sonra da yazmış.

NOT: Demokrasisi tam işlemeyen ülkede demokrat siteler kurmak zordur.

ilginç.
    Bence garajdaki forum lara yazdıığı sayıyı arttırmak istemiş ve klavyenin tuşlarına dokunmaya başlamış...

Not: Garajdan daha demokratik site görmedim...

saygılarımla
    pesimist
  • sdqantaris • 17 Ağustos 2005 02:30 • #573389
    Söylediklerinin olaylarla bitişecek bir tarafı yok da ondan. Biri kalkıp da Garaj'ın eski ve yeni hallerini "Çarlık Rusyası ve Sovyetler" ya da "Sovyetler ve karşı devrim sonrası Rusya" gibi konularla bağdaştırsa yine komik olurdu. Komik.

Kimseyle siyaset tartışmaya hevesli değilim Garaj'da. Başka yerlerde başım üstüne. Ama durup dururken birisi açarsa, sağa sola bağlarsa bu tip şeyleri açarım ağzımı. Dolayısıyla müzikten çıkarsa konu ve söylenenler başka yerlere uğrarsa, benim de görüşümün yanında olsun olmasın açarım ağzımı, düşündüğümü söylerim. Her halükarda verdiğin örneği vermenin sebebidir benim üzerinde durduğum. "Mesaj vericem mesaj vericem"se kaygın ben de veririm mesajı.

Ezik yerine aciz koyalım. T.C ne kadar acizse Osmanlı ondan bir on kat acizdir. Ne yazık ki at sırtında elalemin ülkesini fethetmeye gitmekten, "bak benim ülke bilmemtrilyon hektar yaaa" diyebilmekten öte bir şeydir devlet yönetmek ve halkını refaha kavuşturabilmek. Bu tür "Dünyanın a.koyan Osmanlı breh breh" naralarını duyduğumda delirmemi, olayları bu kadar yüzeysel inceleyen insanları bir de bu tip müzik forumlarında şahane gazla mesaj vermeye kalkarken gördüğümde tepki vermemi de sen anla arkadaşım.

Kavga veya sataşma yok. Cici cici!..

Onur

Not: Art niyet değil o son cümle, bariz "gönderme" anlayana.
  • pesimist • 17 Ağustos 2005 09:36 • #573392
    iyide bana laf atıyorsun...
    sen bana attığın lafın iki katını yapıyorsun...

ben sadece örnek verdim sense bir sürü kişinin (bende onlardan biriyim) saygı duyduğu bir topluma (ki bu toplum sen istemesende seninde atan) saymışsında saymışsın...

ayrıca olaylara yüzeysel bakmayın gibilerinden bişey söylemişsin ve Osmanlı devletini at üstünde sağı solu fethetmek isteyen bir ülke olarak tanımlamışsın...
    bu yüzeyselliğin en önde gidenidir...

aslında bende hata...
    böyle bütün DEĞERLERE düşünmeden saldıran insanlar topluluğunun da bulunduğu bir platformda bu tür DEĞERLERİ ortaya çıkarmam yanlış oldu...

saygılarımla
    pesimist
  • pesimist • 17 Ağustos 2005 09:40 • #573393
    Not: Art niyet değil o son cümle, bariz "gönderme" anlayana.

bu göndermeye zemin hazırlaaycak bişey yok burda...

anlamıyorum yaa neden sizinde atanız olmasına rağmen OSMANLI adını duyduğunuz anda sinir olup sağa sola saldırıyorsunuzki...

ben sadece garaj ile ilgili bir örnek verdimki sözlerimin halaa arkasındayım...

Not: Osmanlı hakkında bilgi edinmek istiyorsan herhangi bir siyasi görüşe yakın olmayan yazarların kitaplarını oku, bilgiyi doğru kaynaktan al...

saygılarımla
    pesimist
  • sdqantaris • 17 Ağustos 2005 13:06 • #573400
    Evet hatan bu konuları burada açıp mesaj verme kaygın. Açan olursa cevabı da olur açık.

Ondan öte neye saygı duyuyorsun duymuyorsun umrumda değil. Elin çenende "Ah ne güzeldi, 3 kıtaya çakıyorduk" diye hoş ve boş hülyalara dalabilirsin o da umrumda değil. Sen önce kendi yaşadığın ülkeye saygı duy ben ona bakarım. Ondan sonra retrospektif dönüşler yaparsın bilmem ne...

Saymak, sevmek kolay değil. Her gün daha da zorlaşıyor.

Onur
  • _DEATH___ • 17 Ağustos 2005 13:24 • #573401
    korndinle
    eski_AKMAR
    mezarkabul-h
    göz_yaşı
    karabulut
    ironik_düşmanı

bunlarıda bir araştır...

dostum sen şimdi bu kadar üyelik açmış falan diyede laf atarsın...
    git bekçiye sor o zaman o üyelikler iptal oldu...

sana GRJ üyelik giriş tarihimide söyliyim..

08,14,2003
  • sdqantaris • 17 Ağustos 2005 13:25 • #573402
    Osmanlı hakkında "doğru" bilgi edinmek istiyorsan, hamasi resmi devlet tarihi kitaplarından kurtar önce kafanı, sonra da bana gelip akıl verirsin neyi okumam gerektiği konusunda... Ziyadesinde bugüne kadar okuduğum dini, siyasi, felsefi, politik, iktisadi kitaplar ve tarih kitapları benim boyumu hayli aşalı çok oldu. Ne kadar okusan, ne kadar anlasan da bir arpa boyu yol gittiğin ifade edebilmek, ilerleyebilmenin kaidesi olmaktan öte burnu havadalık iddialarını da yıkar. Anlayana tabii, böbürlenmiyorum kısaca.

Bundan başka; din ve ırk insanın alt benliğidir. Kaşıdıkça kaşırsın. Derinliği olmayan insanlar da fazla kaşınır bu konularda, obsesyon boyutuna vardırırlar olayı. Ceddine bilmemneyine kafayı takana kadar günümüz sorunlarına ne gibi çözümler getirdiğini, bunun için ne gibi metodolojiler uygulamayı düşündüğünü anlat bana diyicem ama doğru ya "Biz zamanında 3 kıtaya hükmettik demek ki iyi devlet yönettik neden yine olmasın" gibi irrasyonel ve dayanaksız, bilgiden yoksun fikirler çıkar en fazla.

Çok oku dostum. Çok okuduğunu sanıyorsan daha çok oku.

Onur
  • gitarTELi • 18 Ağustos 2005 12:43 • #573413
    adam akıllı oturun be..

Siyasete burnunuzu karıştırmayın ne işiniz var olum işte Allahalla...
    İçin çayınızı yudumlayın çorbanızı..